glagubben | En pappa blogg. Tiden før, under og etter at barnet kommer

Blogglisten

Top 5 Ferie plasser

 • 06.05.2016 - 09:21

Her kommer en liten liste over mine favoritt feriesteder jeg har vært til så langt. Alle turene er faktisk med min kjære fant jeg ut. Kommer til å lage et innlegg til hver av plassene hver fredag fremover. Kommer til å ha fredagen dedikert til diverse reiser og tips vi har opparbeidet oss så langt.

Og har dere noen bra tips til oss, ta gjerne kontakt her eller på facebook siden til bloggen http://www.facebook.com/glagubben . Alle tips er velkommen. Så da begynner jeg denne spalten med min top 5 liste så langt. 

Enjoy. 


Nr 5 : Rethymnon , Hellas

Dette er en av Sandras favorittplasser å reise til. Hun pushet lenge på at vi skulle dra hit. Og det angrer jeg ikke på at jeg ble med på for å si det sånt. Fantastisk tur til en spesiell og flott øy. Vi storkoste oss med god mat og mange utflukter overalt på øya. Mest geniale med denne turen var at vi opplevde alle turene rundt omkring på en 4 hjuling. Det hadde sin sjarm og ha Sandra sittende bakpå med hendene rundt magen min  og vinden i håret og bare frese rundt og nyte dager med sol og varme med den man er glad i. Stikkord til denne turen: Den lille røde, Georgopolus, Chania, Heraklion og en sinnsyk dyr middag...

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Nr 4 : Zakynthos, Hellas 

Denne turen har og kommer alltid til å ha en spesiell plass i våre hjerter. Det var nemlig her jeg tok motet til meg og fridde til min Sandra. Turen i seg selv var også ganske så bra. Vi leide en liten søt rød bil som vi freste rundt på øya med. Og vi spiste og koste oss rikelig på gresk mat. Begynner å bli en del år siden vi var der men kommer definitivt til å reise tilbake hit.  Stikkord til denne reisen blir: Beach Clubs, Green Frog Pub, Nicos og Festival , forlovelsen.

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Nr 3: Los Angeles/ San Fransisco, California:

Dette var min og fruen sin andre tur sammen over til USA. Siden vi skulle være der i 3 uker bestemte vi oss for å benytte en av ukene til å dra på road trip oppover vestkysten. Startet fra Las Vegas og kjørte hele veien langs kysten opp til Barstow, Los Angeles, Santa Barbara, San Luis Obispo, Dale for så å havne til final destination, San Fransisco.  Grunnen til at denne turen kun kom på 3 plass var kjøredistansene. Turen i seg selv var fantastisk og vi har nok aldri opplevd mer enn vi gjorde på denne turen. Alt fra Santa Barbara havnen til Alcatraz og Muir Woods.  Men som sagt, når det er bare en som kjører, så  blir det litt lange distanser over 1 uke. Anbefaler sterkt å reise denne strekningen hvis dere ønsker å se mest mulig av vestkysten av USA. Ta også med Napa Valley om dere orker, vi gikk tom for tid så vi droppet det denne gang. 

--------------------------------------------------------------------------------------------------------


Nr 2; Las Vegas, Nevada . 

Eller som vi liker å kalle det, our second home. Vi har nemlig familie her og besøker av den grunn byen og staten en del mer enn andre plasser. Men Las Vegas for oss er nok ikke slik andre ser på den. Vi har selvfølgelig vært på The Strip og kost oss og gamblet litt ( ikke så dyktig at gjør noe nei). For oss er Las Vegas mer det som er rundt byen og diverse opplevelser vi kan finne på som ikke betyr å dra downtown eller på the strip. Man blir litt lei det etter 4 ganger der nå. Men for de av dere som ikke har vært der enda. Det må jo bare oppleves. Sin City er byen som aldri og da mener jeg ALDRI sover. Det er lys fra morgen til kveld 365 dager i året. Sist vi var der var i desember/januar. Opplevde vi nyttårsfeiringen der. Det kan jeg si var spesielt. Fantastisk å få oppleve min egen bursdag (1 januar) i en by som Las Vegas. Jeg skal komme nærmere innpå ting dere kan gjøre i Las Vegas  min fredags reisespalte om 2 uker. 

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Nr 1:  Oahu, Waikiki, Hawaii . ( Bryllupsreisen) 

Dette var kanskje som alle kan tenke seg, den beste av alle turene vi har vært på til nå. Hele opplegget gjorde denne turen så spesiell. Nygifte og vi drar til Paradis på jord. For nettopp det er Hawaii. Det finnes ingen andre plasser jeg kan tenke meg hvor man føler seg så avslappet og gla som her. Palmer og sus og konstant varme over 23 grader. Fikk vite at temperaturen aldri sank under denne grensen... Deilig for en nordmann som er opprinnelig født i varme strøk. På denne turen leide vi bil som vi ofte gjør på våre turer og det var så absolutt verdt det. Vår Hawaii opplevelse begrenset seg kun til Oahu denne gang. Men vi fikk opplevd mye på denne turen. Jeg og Sandra er nemlig ganske like når det gjelder våre turer. Vi soler oss og slapper av på dagen og reiser rundt og koser oss på kvelden når varmen står på som mest. Stikkord til denne turen ble for oss, Waikiki Beach, Diamond Head( bildet på toppen av bloggen er tatt der), Pearl Harbor, og Polonysian Cultural Center og Dole plantasjen.

PS - Neste ukes fredagsinnlegg kommer til å handle om nettopp denne turen. Tune in :)

Følg meg også på:

Facebook: http://www.facebook.com/glagubben

Instagram: glagubben 

Snapchat: glagubben ( legg meg gjerne til)

Twitter: glagubben

Første bildene av den lille.

 • 04.05.2016 - 09:22

God Morgen alle sammen.                                           http://www.facebook.com/glagubben

 

Da er det blitt onsdag av alle dager. Lille lørdag som det også kalles blant enkelte. Vet egentlig ikke hvorfor, men men. Jeg kom til å tenke på en ting idag og det er hvor langt vi er kommet i dagens teknologi. Hva som er mulig idag i forhold til før, og hvor vil alt ende? Tenker på tiden da jeg vokste opp og hvor lite vi egentlig hadde behov for gadgets og diverse i motsetning til dagens samfunn. Nå er jeg riktignok ikke fra steinalderen heller da, selv om det til tider føles sånn. Men ta mobiltelefonen for eksempel. Jeg husker fortsatt når den kom. den store kassen man hadde i bilen og veide et tonn. Man kunne ringe ca 10 min før den ladet seg ut og gud så fancy det var.

 

Tror det var min onkel som hadde denne.

 Denne har jeg selv nå. Iphone 6 pluss

 

Tv ble også forandret drastisk. Fra den gode gamle trofaste Grundig tven som jeg fortsatt har stående på gutterommet mitt hjemme i Hervik. til 50 tommers flatskjermen vi har hjemme her i hus nå.

 

 

En litt mindre variant har jeg fortsatt på gutterommet    

 

 er litt forskjell på de to her ..

 

 

 


           Dette for å illustrere hvor vi er idag .
                             

Syns faktisk det er kult jeg at ting bare forandrer seg og jeg kommer alltid til å prøve å følge med i utviklingen. Jeg ønsker ikke å bli en av de foreldrene som ikke henger med når barna vokser opp. Jeg ønsker å være tilstede også på dette området. Så kan man jo spørre seg om alt er like nødvendig alltid. Tror nok Apple Watch jeg kjøpte sist ikke var særlig gjennomtenkt akkurat nei. Er ikke alt man trenger å kjøpe. Men men man lærer av sine feil. ! Ikke verdt pengene egentlig spør du meg. Mye morro på den men altfor dyr.( vi kjøpte den litt billigere i USA)

 

Grunnen til at jeg bringer opp dagens teknologi er faktisk ganske relevant idag. Og det kommer av at det ikke bare er på underholdnings utstyr og mobil og annet duppe dingser vi har hatt store fremskritt.

Men også når det kommer til hva vi kan se og følge opp gjennom graviditet og helse. Jeg snakket med en dame på min mors alder og hun fortalte at da hun var gravid kunne de ikke se video osv av fosteret i magen slik vi kan idag. De fikk heller ikke opp digitale bilder i den form vi får idag. Ganske imponerende å tenke på og så bra for dagens kvinner og ha den tryggheten dette også medfører. For det er en annen ting jeg alltid tenker på nå i disse dager. jeg ønsker KUN det beste for min hustru og ufødte barn. Og er derfor veldig glad jeg lever i en tidsalder hvor vi er kommet såpass langt som vi er.  

 

Så i lys av dette , tenkte jeg å vise dere noe spesielt :) Nemlig den første video som ble tatt når vi var på tidlig ultralyd. 

 

video:sh0004

En/Ei ordentlig hoppesprett det her ser det ut som. Det har den arvet etter meg :)

Vi fikk ikke vite kjønnet denne gang. Det skal vi få vite ved ordinær ultralyd. Det gleder vi oss utrolig mye til. 

 

Ha en fin onsdag alle sammen :)

 

Følg meg også på 

Facebook: http://wwww.facebook.com/glagubben

Instagram: glagubben

Snapchat: glagubben

Twitter : glaguben

Er mulig å bruke hode selv om man er Russ...

 • 02.05.2016 - 15:02

Hei igjen alle sammen.                    http://www.facebook.com/glagubben

 

Innledning :)

Først og frems vil jeg si at jeg syns russetiden er en veldig bra ting. Har selv vært russ og mener dette er noe som gjør oss nordmenn til nordmenn. Nemlig russetiden som en avsluttning på 10 års skolegang. Så dagens 2 innlegg er ikke for å avskaffe russetiden. Bare å oppfordre til å bruke hode litt. Slik at man kan faktisk ha det gøy også senere i livet og ikke lide av idiot ting man utførte bare for å være kule eller for en idiotisk knute i lua!. 


 

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Dagens andre innlegg :) Et litt mer alvorlig sådan :

Som tittelen på innlegget sier. Er lov å bruke hode selv om man er Russ. Mener ikke å hakke på russen eller ta fra dem noe form for morro. Men må faktisk si en ting og det er at jeg er skuffet over enkelte av dagens russ. Er det seriøst så allmenn akseptert blant dere ( ja snakker om alle nå) at ingen stopper de av dere som velger å urinere på andre mennesker?? Grunnen til at jeg tar opp dette er diverse avis oppslag den siste tiden som forteller om hva russen bedriver med. Altså jeg har selv vært russ og gjorde mye sprøtt selv. Men føler liksom våre russe kriger med egg og mel og vann var voldtsomt nok. Nå hører man om kidnapping og urinering og vold mot andre russ og faktisk mot folk som ikke er russ engang. 


Er dette kult ? 
 

Er dere helt tjukke i hue ? Altså forstår ikke russen at dere kan skade et menneske for livet med sånt?`Det er ikke noe moro for den personen det gjelder å bli dynket i urin eller slått.... Hadde det vært moro for dere? Hvis noen hadde gjort dette mot dere? Jeg prøver bare så inderlig å forstå hva de som gjør sånt tenker.  Eller kanskje det nettopp er det, de tenker ikke. For ingen mennesker er så seriøst tette i knollen at man ikke ser at dette bare blir feil til de grader. 

Russetiden er tiden man skal koble av litt og bare kose seg og ha det moro. Selvfølgelig! Men det finnes grenser liksom. Man trenger ikke sprenge grenser for hvert år. Det er ikke en konkurranse om hvem av års kullene som er største idioter ? er det det?. Så hvorfor ikke bare ha det gøy og drit i å plag de som ikke er russ ( så sant de ikke ønsker det da. sånn som 1 klassinger på VGS. )

Dagens alvorsprat. 

Mener ikke være kjip, men dette kan seriøst få følger for deg senere i livet også. Hva om den dere utfører dette på politi anmelder dere? Da ryker drømmen om å jobbe i mange yrker fremover. Blant annet i politiet. Midt råd er enkelt. Selv om andre gjør noe så heller vær den kjipe i deres øyne og si ifra at dette ikke er greit. Det finnes så mye annet kult dere kan finne på. Russetiden handler om å finne venner , knytte bånd og leve livet som ung og feire at man er ferdig med 10 år med skole. Ikke om å ødelegge fremtiden sin!


Dette er hva russetiden handler om. Fest og morro med gamle og nye venner

For the record. Russen har ikke gjort meg noe. Men det betyr ikke at jeg ikke bryr meg om andre for det.  

Og til slutt!. Jeg er normalt en glagubbe, men ikke når jeg ser noen blir dårlig behandlet eller utsatt for noe de ikke selv ønsker! Da blir jeg sinnagubben :)

 

Ha en fin russefeiring :) 

 

Følg meg også på 

Facebook; http://www.facebook.com/glagubben

Instagram: glagubben

Snapchat : glagubben

Twitter: glagubben

Savnet er stort. !

 • 25.04.2016 - 11:23

Hei alle sammen. 

Kikket ut vinduet idag og what did i see liksom... Jo mørke skyer og nok en dag med overskyet. Altså jeg blir gal. Jeg er så definitiv ikke en regnglad gutt. jeg ELSKER sol og varme. Kan ha med at jeg er født i de varmere strøk her på vår lille planet. Da nærmere bestemt Colombia."Hei pappa" ( kødda da) ) Pablo Escobar

 

Og sist jeg sjekket så var det ikke så innmari kaldt der nei. Leste en artikkel at temperaturen sjeldent gikk nedenfor 20...... Altså 20 grader folkens..... Det er jo bare himmelen spør du meg. Er det ikke det da? erm viss man ser bort fra 99% sjans for å bli kidnappet av ørten forskjellige  milits styrker som alltid ser på en som fresh meat. Eventuelt ønsker å stappe X antall små ballonger med kokain opp i stompen på en. MEN det er bare sånn man må tåle for den herlige temperaturen, er det ikke vell??"Family photo, Say cheese Pablo jr"

 

Ok kanskje litt vell dramatisk men dere forstår poenget mitt!. Jeg savner varmen  noe så innmari mye for tiden. Spesielt grunnet at jeg er stuck her hjemme og det hadde hjulpet på så syykt mye på humøret. Sol og varme og bli brun og fin. ( ok så er jeg født brun da, men BRUNERE) :) . Med en god bok i hendene og en god drink som jeg ikke kan drikke for tiden så det blir nok bare saft.... Men smaker ihvertfall bedre enn når det er kaldt.....noe sånn her lissom...( North shore beach, Oahu. tatt av meg det bildet her folkens )se så fornøyd han var er her dere. " Ride on "

Alt dette kjas og mas om varme og sol som jeg så destruktivt pålegger meg selv så kom jeg på bryllupsreisen till meg og sjefen i huset. Vi dro til Hawaii. Nærmere bestemt Oahu. Og hei og du det var deilig du. Det er paradis på jord. Jeg ble så forelsket i den plassen at jeg faktisk stod opp i 5 tiden den ene dagen for å sitte på stranden og bare nyte sol oppgangen.... Mens sjefen aka fruen skremte halve Honolulu med snorkingen sin fra hotellrommet vårt.  Det hjalp ganske mye på at vi var der i 3 uker også. ååååå savnet er stort. Vi har lovet oss selv å dra tilbake om noen år. Men da blir det med barn......æsj :P

Se om vi får lurt en av besteforeldrene til å passe de. Får true med at hvis ikke så havner de på dårlige aldershjem... ( tuller , slapp av mamma)

legger ved noen bilder fra paradis. 

 

bildet tatt på toppen av Diamond Head. Fy søren det var tungt å gå dit i varmen....

Need I say more....


Er dere på Hawaii , så MÅ dere prøve en av disse shrimp trucks..MMMmmmm


Sjekk hvor stolt han far er over endelig å få seg en krans
åååå kliss kliss

 

Ha en fin mandag alle sammen. 

Glagubben

En mann på 32 som blogger om diverse hverdagslige problemer og gleder og annet moro jeg og de rundt meg kommer oppi. Mye moro skjer i hverdagen, bare man stopper opp og ser etter.

 • Følg bloggen:
 • Blogg.no
 • Facebook
 • Instagram
 • Twitter
 • Youtube
 • Blogglisten
  Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no