glagubben | En pappa blogg. Tiden før, under og etter at barnet kommer

Blogglisten

Sightseeing med gamlemor

 • 16.05.2016 - 12:15

Hei igjen folkens. 

Jeg støtter dere kjære RUSS 2016

Håper alle har en flott 16 mai og til dere som er Russ. Drit i så jævelig i hva folk mener og syns om dere. Lev livet, ta vare på hverandre og kos dere. Dette er en tid dere aldri får tilbake. Hilsen en som ser tilbake på sin egen russetid uten anger :). Ja for jeg kan ikke akkurat påstå at jeg var en ENGEL når jeg var russ. Var selvfølgelig ikke helt dust, men gjorde mine fantestreker som en vanig russ. Blir så utrolig dust når voksne skal komme å belære Russen om hva de skal gjøre og ikke gjøre hele tiden... Det kommer snart en tid hvor alvoret virkelig kicker inn og av de grunn, la de frese av litt steam uten at vi gnåler ting i ørene på de! .. eller hva ? 


Siste dagene med sprell og morro, ENJOY :)

 

Over til dagens innlegg !

Har du noen gang kjørt deg bort og havnet på Eidsvoll Verk? Kanskje du var så smart å melde deg på Styrkprøven? den lille da riktignok, den som starter på Nebbenes Cafe og går til Oslo by... Du vet Nebbenes Cafe! Ååå så du vet ikke hva det er.. SJOKK.. eller kanskje ikke. Det er en liten veikro /cafe du finner på Eidvsoll Verk. Faktisk like ved Eidsvoll Byggningen. Du vet det huset hvor en gjeng med menn skrev grunnloven vår. Og samtidig kom opp med Norges beste slagord " Enig i tro til Dovre faller! " Får de ikke bedre enn det vettdu.


I give you Nebbenes Kro people. 

 

Slå ihvertfall Paradise Hotell Petter Pilgaard sin " Blir det ikke kuse så river jeg huset"... 

Uansett. Det er da her jeg og fruen har slått oss ned og skal stifte vår lille klan. Og med det i tankene så hadde det kanskje vært litt greit da og utforske litt i nærområdet. Sånn at man vet hvor mer enn Rema 1000 ligger liksom. Så igår tok vi med Sølvreven ( min mor, nevnet gitt grunnet hennes hårfarge) med på en liten sightseeing i bygda. Ja tenke seg til. Det er faktisk en bygd vi har bosatt oss i. 12 000 innbyggere visstnok. Større enn en middels by i Norge med andre ord. 

Vi bestemte oss for å teste ut 2 av bygdens attraksjoner, Nemlig Eidsvoll Bygningen og Cafe Too. La oss starte med Cafe Too. Dette er en liten frivillig cafe som ligger i underetasjen på noe som heter Galleri Festiviteten på Eidsvoll Verk. Dette er en liten perle dere bare MÅ stikke innom om dere har rota dere bort og havnet her. De serverer en gullerotkake man kan drepe for og stemningen er helt upåklagelig. Interiøret er litt sånn sansurium av tidsaldere fra 60 tallet og frem till nå. Ta med en god bok og bare sett deg her en dag. Vi bestemte oss for å sette oss ute siden solen skinte. Vi bestilte nevnte Gullerotkake og kake og brus.  


Sol og deilig vær. Mamma prøver seg på Duckface tror jeg....Cafe og kake


Denne anbefales !

Selfie time med gamlemor og fruen

kan ikke klage på denne utsikten


Inngangen til cafen 

Inngangspartiet ned til cafen. En liten himmelport Ser ut som fruen har spist en del kake :P Nei er nok bare den lille i magen som vokser veldig for tidenFremsiden av Galleri , Festiviteten ( gå ned trappa til venstre for bygget så kommer du til cafe Too)

Etter at kake og cafe var trødd i gapet så bar turen videre til Eidsvoll Bygningen. Dette er for de som liker historie og ønsker å lære litt om fortidens Norge. Det må sies at etter man pusset opp for enorme 100 millioner så er Bygningen blitt riktig så fin. Eneste som er litt dust , er at man må betale 100 kr for å komme inn i selve bygninge. Det gadd ikke vi, så vi tok utside turen og tok litt bilder. Her skal vi også dra på 17 Mai. Er litt stas å feire der hvor Grunnloven ble underskrevet. Her er noen bilder fra gårsdagens tur. 


Eidsvoll Bygningen sett fra ElvaEidsvoll Bygningen sett fra fremsiden. 100 kr for å slippe inn.... GALSKAPSelfie time igjen :) Glagubben,Sølvreven og sjefen :)

Så det var vår lille tur på Eidsvoll for denne gang. Blir nok flere med tid og stunder. Men med tanke på ryggen min som tåler minimalt så sier vi oss fornøyd med dette denne gang. 

Til vi skrives igjen. 

Ha en riktig flott 16 Mai alle sammen, Ta vare på hverandre og nyt hverandres selskap. 

Hilsen Glagubben
 

Så takknemlig

 • 08.05.2016 - 13:08

8 MAI 2016

Gratulerer med 8 Mai alle sammen. Eller er det det man sier ? Gratulerer... Uansett , jeg velge å si det jeg. Jeg vet hva denne dagen betyr for veldig mange og meg med. Frigjøringsdagen vår. Jeg kan enda huske min far fortelle mange historier hvor flott og storartet denne dagen var før. Han var så stolt når han fortalte om denne tiden. Og med all rett vil jeg si. Han gikk desverre bort for en del år siden så får desverre ikke feiret dagen med han idag. Noe jeg så gjerne skulle. Så idag flagger jeg det lille flagget jeg har ( glemte utrolig nok å kjøpe et riktig flagg for anledningen...) til ære for deg og alle nordmenn.Bildet er hentet fra Eidsvoll Verk like ved Eidsvolls Bygningen.
 

Blir litt rart å si, men jeg skulle ønske jeg kunne reise tilbake i tid og virkelig få se alt det han pratet om. Dette er jo tross alt en av de viktigste dagenen i vårt kjære lands historie. Det var faktisk starten på det moderne Norge slik vi kjenner det idag. Det er mye man kan si rundt 8 mai men for meg begrenser det seg egentlig til et par setninger.

" Tusen hjertelig takk til alle dere som kjempet og sloss for at vi idag kan nyte dette fantastiske landet vi bor i og kaller Norge . Dere har gitt oss alle de fantastiske mulighetene vi nå har. Og for alt dette vil jeg bare si Tusen hjertelig takk. Og jeg lover å gjøre alt jeg kan for å gjøre dere stolte i fremtiden. Og jeg lover å lære mine barn at takket være dere har vi det så fint som vi har. Så igjen Tusen Tusen takk. Jeg takker dere, Norge takker dere. "

Så til alle dere ute. Nyt denne dagen. Ta med stolthet å heng opp det Norske flagget og gled deg over at du faktisk er så heldig at du bor i Norge.  Det er faktisk ikke alle som er like heldige som det vi er. Norge står for samhold og kjærlighet. Husk det når vi tar imot de som ikke har det like godt som oss. Jeg personslig er utrolig takknemlig for at jeg fikk lov å bli adoptert til verden beste land. Jeg tvant virkelig jackpoten i livets lotteri. (Husk jeg ble født i en av Colombias verste og fattigste strøk).

En liten tankevekker.  "Vi nordmenn var også flytkninger og trengte hjelp en gang i tiden. Tenk om USA og Storbritannia hadde sagt nei? Tenk om de hadde oppført seg sånn som enkelte gjør idag mot oss.... Ikke særlig hyggelig tanke er det. "

 

Følg:

Facebook: http://www.facebook.com/glagubben

Instagram: https://www.instagram.com/glagubben/

Snapchat: glagubben

Twitter: https://twitter.com/search?f=tweets&q=glagubben

Glagubben

En mann på 32 som blogger om diverse hverdagslige problemer og gleder og annet moro jeg og de rundt meg kommer oppi. Mye moro skjer i hverdagen, bare man stopper opp og ser etter.

 • Følg bloggen:
 • Blogg.no
 • Facebook
 • Instagram
 • Twitter
 • Youtube
 • Blogglisten
  Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no