glagubben | En pappa blogg. Tiden før, under og etter at barnet kommer

Blogglisten

Hva har gudene røyka nå?

 • 24.04.2017 - 08:44

Hei og hopp og tralla ( kikker plutselig ut vinduet..) HVA POKKER!!!

Hva skjer nå? Hvem har bestilt det her? Nå har noen røyke alvorlig mye av bestefars pipetobakk... 

 

IMG_0209
Hæ???? Hvem , hva , hæ SANDRA!!!!!!! Det snør ute....

SNØ!!! Nå?  rett før 17 mai og mai generelt?  

http://www.glagubben.no

Omtrent sånn utspilte morgenstunden seg her i huset. Lettere sjokket over værets tilstand ( som vi nordmenn ofte er). utenfor vinduet idag morgen kunne jeg konstantere snø og atter snø. Og verste av alt. Ikke bare litt snø dere. Men cm på cm av den elendige hvite kalde elendigheten. Falle demonstrativt ned fra himmelen mens det smilte hånlig mot meg og bare ler meg midt i i fleisen.... Vell, omtrent sånn føltes det ut da. 

Det skal ikke være snø nå! Nå skal varme og sol og skyer og vind og barn av regnbuen og alt det der komme frem. Stakkars fuglene jeg hørte her om dagen. De må jo bli alvorlig forvirret nå.

Da er det enda godt jeg har under en uke til jeg reiser til varmere strøk. Og ikke bare litt varmere men veldig mye varmere. Las Vegas. For de av dere som deler min frues ekstrem dårlige atlas og geografi kunnskaper så befinner da Las Vegas seg i en ØRKEN. Nevada ørkenen. Og som i mange ørken flest. ja der er det varmt. omtrent 30 + varmt. Så da går jeg fra å ha det så kaldt , at man omtrent får driv is i godteposen ( you know what i mean) til å trolig svette som en gris på under en uke, DEILIG!. 

Nå har det seg slik at jeg ble som demotivert av å se snø idag, så all min skriveglede forsvant.... ( ja særlig...) Ikke så lett å stoppe skrivingen og munnen på en haugesunder med munndiare... men uansett da folkens!  Jeg har lyst å dele med dere noe av det som gjør at jeg får inspirasjon og glede av å blogge. Nemlig lese noen andre sin blogg.  Nå finnes det tusenvis og atter tusenvis av blogger der ute. Flesteparten er ikke verdt en klikk engang. MEN noen skiller seg ut. Og nettopp 2 av disse tenkte jeg å dele med dere. 

Første er en blogg skrevet av en felles vestlending. Bare det i seg selv er jo kvalitetsstempel. Hun heter Linn Therese Dagsland og skriver bloggen Linn Therese sin blogg . Hun er litt som meg, skriver om sitt liv og opplevelser. Dyktig skribent og jeg liker veldig godt hennes innlegg. Er man småbarns foreldre så kan man også få mange gode tips her.  Ta en kikk. 

Den andre er en blogg skrevet av en jente/dame jeg beundrer stort. Hun er dra Larvik og skriver som Linn om ting som handler om hennes og hennes familieliv. MEN, det som skiller denne bloggeren litt ut fra mengden er. Hun skriver om et veldig viktig tema. Det å leve med en kronisk sykdom. For det kan jeg fortelle deg , er ikke bare bare. Hun heter så mye som Ida og er forfatteren bak bloggen Crohnsglede. . Dette er en blogg jeg daglig er innom. Trenger ikke si mer, enn ta dere en tur innom å les. 

 

Så siden snøen tok halvveis knekken på meg idag, så har dere en liten liste over flotte blogger å lese. Men ikke glem å stikke innom glagubben imorgen for nytt innlegg :P  Om jeg da ikke har gravd meg ned i snøen og gått i hi da. 

 

Til vi snakkes igjen. 

God vår .... særlig å si da........

Glagubben

Sitt STILLE da ... PLEASE

 • 30.03.2017 - 12:11

God morgen alle sammen. 

Ny dag og nye muligheter som det heter. Dagen idag er ekstra digg da det er min første dag fri i min nå 5 dager langfri periode. Som jeg skrev igår så er det ikke så dumt alltid å jobbe skift. Fordelen vi har er jo det at vi har langfri som sagt, ulempen er alt det andre....

Anyways...

barn og grøt

Krigen er igang!!! ) bildet lånt av klikk.no)

Sitt stille for svarte!!!!!

Har dere noen gang prøvd å mate et barn noen gang? Det hadde nemlig ikke jeg før jeg fikk mitt eget. Det kan jeg fortelle dere, er ikke bare bare! For er det noe de små ikke har tenkt å gjøre , så er det å samarbeide med deg som voksen under denne prosessen. Matlysten er det ikke noe å si på med han vi har fått heldigvis. Alt av mat går ned på høykant og han lager altslags av god lyder for å vise at han er fornøyd.Maten kan ikke komme fort nok alltid er problemet vi sliter med.  Problemet oppstår derimot når det kommer til fokus!!!!  Eller for å være mer spesifikk, matfokus! For det er noe denne gutten har så og si null av. Mistenker sterkt at den delen er arvet fra far... For jeg lover dere, William har like stort konsentrasjonsområde som en mygg!! Altså nada!!! Skulle gi han grøt idag og det utarted seg mer som en krig mellom han og meg. Hvor jeg selvfølgelig måtte innse at krigen overhode ikke gikk i pappa sin favør. 

Dagens krigstema! Grøt! ( med litt vann med siden av)..

For hvor vanskelig er det å spise en liiiiiten skål med grøt for deretter å skylle det ned med litt vann og så si seg fornøyd!  VANSKELIGERE enn man skulle tro gitt. For hei på deg liksom!!! Det var grøt i håret til pappa, over hele tryne til mini og stort sett alle andre plasser enn der grøten skulle vært. Alt dette mens mini ser smilende på pappa og ler. Pappa derimot smiler oppgitt og ved hjelp av alt det han har av selvkontroll holder tilbake gloser som overhode ikke sømmer seg å si fremfor et barn. For er det noe jeg har fått mye av i det siste, så er det tålmodighet. Uten det så klarer man seg ikke som forelder tror jeg. For jeg må som mange foreldre kan si seg enig i. Hatt lyst til å gå inn på et rom , lukke døren . Sette seg med et glass vin og en god bok og bare si! 

Nei! sorry ! Det var dråpen ! fuck deg og alle andre. Nå skal pappa / mamma slappe av. 

Men sånn kan man ikke gjøre. Lov å tenke det men ikke gjøre det hehe. 

Så da får jeg bare krysse fingrene for at mini snart lærer seg å spise som et sivilisert menneske og ikke som en drita full ape som han nå gjør. 

Ha en fortsatt fin dag folkens.  

Nå skal vi vaske oss etter frokost vi.... ! ( Er ikke det normalt......)? 

mvh 

Glagubben. 

Det var du som skulle huske gaven til bestemor!!!!!

 • 17.12.2016 - 09:45

God morgen godt folk.

førjulstiden er godt igang og folk haster frem og tilbake for å kjøpe julemat og presanger og alt annet som hører julen til.  Det virker nesten som om vi mennesker lider av en selvvalgt hukommelsetap mekanisme. For jeg kan da vitterlig huske at hver eneste førjulstid kan jeg overhøre en sliten familiefar og en en småstresset mor med et koppel av unger på slep, banne seg over at " ja neste år, da gjør vi det anerledes" . Men så kommer det nye året igjen da og vips så har vi glemt fjorårets tjas og mas og stress.


Litt sånn her kan jeg tenke meg enkelte føler det i disse dager .. Bildet lånt av pintrest.com

" vakke meg så skulle huske bestefar nei!!"

For julestresset det er liksom en del av juletiden det. Man kommer liksom  ikke unna om man da ikke heter Lars Monsen og finner så stor glede i å ligge i en lavo midt i Femundsmarka i - 10minus for å unngå julestresset med en kopp kaffe brygget over et sprakende bål, mens man ser opp på den klare og vakre desember natteshimmelen. Når jeg tenker over det så har kanskje " Monser´n " et poeng han. Kanskje vi andre kunne tatt oss en pustepause midt opp i det hele og funnet litt ro i alt stresset. Så du " Monse´rn! , om du tilfeldigvis skulle lese dette innlegget, kan ikke jeg få bli med deg en tur i marka i disse tider a ?

For de av oss som ikke har Trine Rein til å shoppe for oss, og som må klare det selv. Vi må bare holde tungen rett i munnen og legge frem den årlige " julestrategi krispplanen" vår. Hvem skal huskes på og hvem har vært ekstra snille og hvem slipper vi unna med å gi det samme paret med svarte sokker til i år også?  Og ikke minst! Er man flere som skal samkjøres i denne shopping strategi, ja da blir det fest og moro da.

Spesielt moro er det når han far kommer 23 desember vår spørsmål fra shopping generalen ( aka les fruen i hus) om han virkelig har husket alle han skulle ha ansvar for. Som regel maks 1-2 personer grunnet tidligere års fadeser!  Det da det er ekstra moro å være tilskuer. Man ser fars fornøyde ansikt som er proppet full av gløgg og pepperkaker , plutselig får en forvrengt mine ! Før gløgg og pepperkaker fyker veggimellom mens far kaster seg mot ytterdøra og banner som en tyrk!. Det er i dette øyeblikk man skulle hatt kamera klart og fanget det hele på film. Sko og jakke blir i hu og hast kledd på mens far småbanner seg ut av døra for å finne den siste julegaven. Som som oftes selvfølgelig er til fruen i huset!

Hva i svarte er rosmarin balsamerte sterinlys fra tibet?

For det skal vites folkens. Det å handle til den man er glad i ( les her, dere damer) . Det er ingen enkel oppgave det. For dere er jo ikke som oss menn. Enkle er kanskje ordet jeg her leter etter. Der hvor vi hopper i godstolen i det vi pakker opp nok et supporter skjer eller en genser , ja der er dere stikk motsatt til tider. Nå skal det sier at ikke alle er like selvfølgelig, men siden det er jul ! så sier vi allikevell at dere er det :P .  For dere flotte damer og jenter der ute. Dere ønsker dere ikke slike enkle gaver. Slike gaver det tar 5 minutter å finne. 5 minutter er forøvrig grensen en mann fysisk tåler inne på et kjøpesenter før topplokket begynner å koke og greske gloser begynner å brygge seg opp i halsen! . Nei dere skal jo selvfølgelig ha på ønskelisten , en ting fra den ene butikken innerst i senteret som ingen mann med respekt for seg selv noensinne har engang turt å bevege seg i nærheten av. Dere vet, de der butikkene som oser østrogen så det svir å øyene så fort man nærmer seg 10 meter fra butikken. Der skal deres gave handles fra. Og som det ikke var nok , så er det veldig viktig at det er riktig farge, lukt, form og mange andre kritterier på denne gaven da. Det er på dette tidspunktet mannen innser at løpet er kjørt. Gresken flyter fritt mens han med panikk i blikket ser etter en som kan hjelpe.

Er man riktig heldig så har de ikke flere igjen og man må kjøre til neste kjøpesenter og begynne forfra der! O jul med din glede du meg liksom. Det er på dette tidspunktet man til og med klarer å forbanne seg over Alf Prøysens muntre julesanger på radio og nissen selv er en eneste stor feit fjott.

Det ordner seg som regel

For det gjør jo som regel det. Og skulle man være riktig iheldig og alt går der høna sparker. Ja da har den store skaper gitt oss menn et nødvalg. Og siden vår skaper er slik en generøs skapning, har han plassert disse nødvalg i hver by og kjøpesenter man kan tenke seg i det langstrakte land. Nemlig gullsmeder. For skulle man ikke finne den lampa fra øst tibet eller hvor den nå måtte være fra, ja da kan man alltid gå til en gullsmed å kjøpe noe fint der. Smykke og øredobber er alltid en sikker vinner. 

Og med julegavene tryggt plassert under treet  kan endelig freden senke seg i hus. For husk en ting alle der ute. Julen handler ikke bare om gaver og stresset for å finne disse. Den handler om å være sammen med dem man er glad i. Så ta vare på hverandre og vis at dere er glad i hverandre. Ikke bare i julen men hele året. For det er en ting som faktisk ikke koster noe som helst, og man trenger ikke dra land og strand for å finne det. Nemlig kjærlighet. En god klem er en gave nok i seg selv det. Det at man kjenner at man er elsket er den beste gaven noen kan få.


Kjærlighet og glede. Det er hva julen handler om. .... Bildet lånt av pintrest.com
 

Om du da ikke er 12 -16 år gammelt barn da. Da er det playstation og spill og andre dupeditter som gjelder for alle penga. Men vi har alle vært der. En klem blir fort like verdifull som før. Raskere enn dere tror.

 

Så med dette, ønsker jeg alle dere der ute en god førjuls tid. Pust med magen og husk å kos dere i denne tiden som er også. Ikke bare stress.

 

Mvh

Glagubben ( dere finner meg på strømmen storsenter kvelden den 23 :P )


 

Kløfta baby

 • 11.08.2016 - 11:17

God Morgen alle sammen!

Idag skinner sola igjen her men temperaturen uteblir merker jeg. Men nå er jeg en av de som med en gang jeg ser en solstråle , smetter ut døra og suger til meg det jeg klarer av sol og lys. Må jo nesten det hvis man skal få noe sol her til lands. 


kunne jo vært her til lands !

Nei nok om været , eller mangel på det for å si det sånt.  

Idag vil jeg fortelle dere om noe som faktisk bekymrer oss to når det kommer til fødselen.

Eller det vil si , en av mange ting, Men denne spesielle tingen er på en måte en smule morsom om man velger å se på det sånn. uansett la meg gi dere en liten bakgrunns info i hva jeg prater om. 

For de av dere som ikke er lokalt kjent her i Akershus så kan jeg fortelle dere dette. Fra der vi bor på Eidsvoll Verk og frem til sykehuset hvor vi har fått fødeplass så er det ca 45 min kjøring. ( eller det vil si 30 når jeg kjører). Jeg kjører nemlig ikke som tante Gjertrud på 85.... Anyways ! Det vil jo si at vi har minimum/maksimum 45 minutter på å komme oss til Ahus for å få sprettet ut arvingen. Men ! og her kommer det store MEN. Om det nå skulle vise seg at fruens store skrekk inntrer, så kan det jo hende at arvingen  bestemmer seg for å komme litt raskere enn planlagt og til og med kanskje underveis! . Det er her overskriften på dagens innlegg kommer inn. For halvveis mellom Eidsvoll Verk og Ahus ligger nemlig Kløfta. Og av en eller annen grunn så er det ikke helt ideelt for fruens planer rundt fødselen :) 


Som dere ser , så befinner kløfta seg midt imellom..

Nå vet ikke jeg helt hva som får fruen så skremt over tanken på at junior eventuelt bestemmer seg for å poppe ut på dette stedet. Men som god ektemann jeg er så har jeg ihvertfall ikke tenkt å begynne å diskutere temaet med henne. Har bare slått meg til ro med at dette er tydeligvis ikke helt bra. Nå er riktignok Kløfta en ganske grei plass i seg selv det, det har jeg ihvertfall erfart. De har felleskjøpet og en bensinstasjon og til og med noen fabrikker. Nesten som der jeg kommer fra med andre ord. Så tror nok ikke det er det som gjør at fruen ikke liker plassen. Tror ganske enkelt det har med at hun ikke ønsker å få en barn på en bensin stasjon eller midt langs veien :P .Og det kan jeg jo på en måte forstå hvis jeg legger god viljen til :P .

Det hjalp jo fint lite da , at en av hennes gode venninner presterte å fortelle henne en historie om en annen venninne som presterte nettopp den bragden!!! Hun rakk ikke frem til Ahus og ungen kom til verden  , ja dere gjettet sikkert , NEMLIG på Kløfta :).  Godt vi ikke er kjendiser også vell og merke! Du vet de som liker å kalle opp barna sine etter plassene hvor de ble født eller unnfanget... Klinger liksom ikke helt med William Kløfta Holmedal...... Eller William " på Martins Pub i lillestrøm" Holmedal.... Ok ok bare så det er sagt så ble IKKE William verken født eller unnfanget på Martins i Lillestrøm. Det var bare et eksempel :P hehe. (ååå gud den kommer jeg til å få høre ikveld). Så sier det heller før som sist " unnskyld Sandra for en utrolig dårlig vits/ forsøk på humor" Jeg skammer meg ikke.

Hehe så det gjenstår og se da folkens! Blir det en Kløfta baby eller blir det en Ahus baby.  Med min flaks blir det Ahus ( har faktisk god flaks). Med fruen sin derimot, ja da blir det hjemmefødsel for å si det sånt. Hun har nemlig ikke flaks. 

Så til alle dere der ute. Send fruen litt gode tanker og flaks om dere kan. Så hun får ønsket sitt oppfylt. Ahus og IKKE Kløfta!  Nemlig jeg som får høre det hvis det skjer. Da må jeg sove på sofaen i flere år vil jeg tro :) . 

Jaja tiden vil vise som sagt. 

Ta å nyt hverandre og det som er igjen av sommeren og så skrives/leses vi igjen imorgen dere. 

Mvh

Glagubben

Følg meg også på :

Facebook - Glagubben på Facebook

Snapchat -  alfi1984

Instagram ? glagubben

Twitter ? Glagubben 

 

LES OGSÅ:

// Ta å bestem dere ! Verste jeg vet er ubesluttsomme mennesker!!!

// Du skal ikke tro du er noe ! "NEI til Janteloven"

// Til min kjære Hustru

Årets første bad... Å fytti katta!!!

 • 23.07.2016 - 16:34

God lørdag og helg alle sammen :) 

Da var endelig helgen igang dere. Håper alle har kost seg så langt. Idag er temperaturen veldig fin men sola glimter med sitt fravær dere ! Men av og til er det faktisk ikke så dumt. Ihvertfall ikke hvis man spør fruen i huset. Hun tar imot skygge og en iskald forfriskning så fort hun ser en. 

Pregnant Belly
Licensed from: MilanMarkovic78 / yayimages.com


Så med nettopp det i tankene så bestemte vi oss for å bade idag. Det vil si årets første bad for vår del. Hvorfor har vi ventet så lenge spør dere kanskje ? Jo det skal jeg forklare dere. Fordi her i nord hvor vi befinner oss så er vi ikke akkurat velsignet med varme hele året og ergo har vi badevann som er møkk kaldt til enhver tid. Og siden jeg og fruen er herr og fru pingle når det gjelder vann temperatur så har vi vell egentlig bare utsatt denne selvpiningen maksimalt i år. For jeg ihvertfall tenker som så. Hvorfor skal man utsette seg for noe så fælt som norsk bade temperatur ? Altså det er jo rene ice bucket challenge hver gang man bader. Det er da jeg kjenner jeg savner Hawaii og andre sydlige strøk noe innmari.

Men nok om det. Vi hadde bestemt oss. Nå skulle vi ta jomfrubadet , og det ble på en plass kalt "Stampen"... Eller som en god venn av oss kalte det. " den plassen Gud glemte"... Skal ikke si noe imot det egentlig. Bilturen dit var som tatt ut av en skrekkfilm. Innover i skog og kratt og ut av mobil dekning og annet som minnet om sivilisasjon. Da vi endelig kom oss frem så byttet vi raskt om til badetøy og mannet oss opp til å hoppe i det. Jeg må ærlig innrømme at jeg syns det var jævelig kaldt. Venninna til fruen mente jeg og Sandra var store pyser. Noe jeg da er helt uenig i. Altså det var så kaldt at man nesten fikk drivis i pungen !!!! 

Etter en rask og da mener jeg rask badetur bar det videre for grilling med venner. 

En perfekt helg med andre ord :)

håper dere alle får en flott helg. 

 

Mvh

Glagubben

les også: 

//Når fruen vil ha pannekaker til frokost 

//Ble en mil det gitt 

Ble en mil det gitt......

 • 20.07.2016 - 12:50

God Onsdag alle sammen

Ja da har vi klart å karre oss halvveis til helg igjen dere. Er jo den berømte guleroten i enden av tunnelen hver uke det. Vell som dere sikkert vet så skal ikke jeg syte og klage over ukedagene, da jeg fremdeles går sykemeldt og kommer til å gjøre i en del måneder til.. Men må jo faktisk si jeg foretrekker helgene fremfor ukedagene selvom. Fruen har fri og venner og familie har fri. Hyggeligere å tilbringe tid sammen med noen andre enn alene. 

Sunny sky
 Det var faktisk ikke en sky på himmelen her . Licensed from: kamchatka / yayimages.com


Og hva er det jeg ser på himmelen idag? Jo en stor feit sol! Den er det en stund siden jeg har sett her nå. ok ok så har det riktignok vært fint vær og grei temperatur , men blå himmel og sol ! Det har vi ikke hatt på en stund. Så som god nordmann jeg er så freste jeg opp av senga og tok med meg bikkja på luftetur/ Pokemon jakt. For det er jo den nye hippe og kule tingen blant oss unge. Nå er nok riktignok ikke jeg i den aldersgruppen dette spillet egentlig var beregnet for , men det blåser jeg en lang i. Moro er det og jeg mener at man skal holde seg ung så lenge man kan. Erm noe jeg kanskje er over gjennomsnittet flink til ifølge fruen. Men når det er sagt så skal ikke lillemor si så mye hun heller egentlig. Hun freste rundt sammen med meg igår på jakt etter Pokemons hun også. Og hun har mer kunnskap enn meg... Jeg bare fanger de og føler det er kult liksom. Hun kan navn og hva man skal gjøre osv osv. Godt noen av oss kan lære ungen det i fremtiden. Blir ikke meg tydeligvis.. 

Ubrukelig telefon! 

Det som er en smule moro er å se fruens konkurranse instinkt. Og hvor ivrig  hun kan bli i spill. Det gjelder ALLE spill..

Ta igår for eksempel. Vi gikk oss en liten tur for å lufte hunden samt fange litt Pokemons. Problemet hennes er at hun har en telefon som har sett sine bedre dager for en stund tilbake. Og har ført til at den tappes for batteri bare du ser på den feil....  Så midt i en fangst kan den finne på å slå seg av. Det er da moroa skjer. Fruen går fra å være verdens søteste og mest balanserte person jeg vet om , til å bli et illsint Lemen på speed. Det er rett og slett bare til å finne frem popkornet og nyte forestillingen. Men som med alt annet så går det like fort over som det kom. Men moro å se ! Det er det! 

Frustrated and angry woman screaming
Omtrent sånn her fruen ser ut når batteriet på telefonen dør ut :P ..Licensed from: Jaykayl / yayimages.com


Så etter å ha gått hele Eidsvoll rundt på jakt etter små liksom dyr  idag tidlig så bestemte jeg og King oss  for å ta en pause. 1 mil med gåing fikk holde for idag. Angret litt på den lengden nå. Skulle nemlig til fysio idag og det var ikke særlig digg med ømme og såre ben. men men

Så da får jeg bruke resten av dagen på å kose meg i sola mens jeg venter på fruen og runde 2 med Pokemon jakt.

Gotta catch em all!!!!!!! ( mener fortsatt jeg ikke er hekta.....)

Så til vi leses igjen.

Ha en strålende onsdag. Og vær god med hverandre og nyt dagen. 

Mvh 

Glagubben aka Master Pokemon hunter :P

Følg meg også på:

Snapchat: Alfi1984

Instagram: Holmedalgustav

Twitter: Glagubben

Facebook: http://www.facebook.com/glagubben

LES OGSÅ:

//Litt overalt dagen idag 

//Det er så fantastisk enkelt

 

Jeg er en voksen man for sva... Ooo en Pokemon!

 • 14.07.2016 - 13:28

God Torsdag formiddag alle sammen. 

Ja da har det blitt torsdag og vi ser alle helgen sakte men sikkert åpenbare seg i det fjerne. Hjelper liksom ikke hvor mye man elsker jobben sin, helgen er og forblir det man ser frem til for oss fleste. Grunnen til at jeg ser sånn frem til helgen er at da får jeg tilbrakt tid med venner og familie mer enn bare hei og hade og nå går vi å legger oss metoden... Altså det at vi går og legger oss er forbeholdt fruen og ikke vennene mine. Følte for å oppklare den der så ingen misforstår meg og mine venners forhold..... 

Confused businessman
Ble litt forvirret jeg også av den der.... Licensed from: Wavebreakmedia / yayimages.com


Du/ dere! har dere forresten fått med dere det nye som er kommet ? 

Pokeman Go.. 

Dere som er barn av 80 og 90 tallet husker Pokemon ikke sant... Nå har de herlige folkene bak denne gamle farsotten børstet støvet av spillet og lagt en ny vri på det hele. Nå bruker man telefon og kart funksjonen på smart telefonen sin til å gå rundt og lete etter Pokemons, Altså nå må en ting sies og det er at dette er normalt noe jeg ville himlet med øynene over og tenkt. Hva har skjedd nå og hvor mye har du drukket Glagubben. Du er 32 år og skal liksom fly rundt som en forvirra stut på jakt etter små liksom dyr....... 

Men da  har jeg faktisk noe å si til de av dere som mener dette. Det er faktisk ikke så dumt dette her ser du. For hva er det vi voksne alltid klager på over unge og oss selv? Ja nå tenker jeg ikke på de 1000 andre tingene på den listen men punkt nr 1001. Nemlig for lite mosjon og aktivitet. Og hva er det dette geniale spillet får oss til å gjøre??? Jo nemlig fly rundt og lete etter Pokemons rundt omkring over alt. For det er det som er så genialt med det her. Spill produsenten har lagt ut disse virtuelle skapningene over alt på kloden. Og spesielt rundt kjente landemerker. Og for å "fange" disse små rakkerne må man gå til disse plassene og finne dem. Man kan ikke kjøre, det er juks. mange sikkert som gjør det også. Men er villig til å påstå det er de samme personene som man finner i drive thru køen på McDonalds til alle døgnets tider også. 

Nei her har endelig noen funnet opp et spill som får folk i aktivitet. Spillet  har ikke enda kommet til Norge men fortvil ikke. Det er fullt mulig å begynne jakten på virtuelle skapninger for det. For som med alt annet så finnes det en bakvei til alt. Jeg legger herved ved en link som viser deg hvordan man får tak i Pokemon Go til din norske Iphone eller Android telefon.  Men føler samtidig jeg må advare litt om dette spillet. Det er som med andre ting. Bruk huet og sunn fornuft.. Har nemlig lest om folk som tar litt vell av i det spillet her og setter seg i biler og kjører mot kjørerettningen osv osv. Her skal man bruke beina og ikke bil folkens. Tenk på de rundt deg og husk. INGEN mennesker er verdt å miste bare fordi du ikke gadd å følge med på ting rundt deg.....

Veiledning her --------------------- HER HER HER -----------------------

Jeg har selv lastet ned spillet og har faktisk blitt en smule hektet allerede. Og for min del er dette faktisk ganske så smart. Legen har nemlig anbefalt meg å bevege meg mest mulig. Så nå folkens flyr jeg rundt og leter etter virtuelle skapninger her hjemme på Eidsvoll. Skal se om jeg ikke får fruen hektet også. Må bare passe litt på når jeg spiller med henne. Hun blir nemlig så utrolig fort sinna når spill ikke går hennes vei. Her snakker vi verdens dårligste taper. 


Omtrent sånn her det ser ut hjemme når vi spiller Monopol. ... Bildet lånt av Reddit

Så da folkens. Er det bare for meg å si. Ha en strålende Torsdag og ta vare på hverandre. 

Mvh

Glagubben ( aka Pokehunter Nr 1 på Eidsvoll Verk)

Følg meg også på Snapchat, Instagram , Twitter  og Facebook. Søk bare opp Glagubben og legg meg til. Eller gå inn på menyen på bloggen min og trykk via der. Legger ofte ut morsomme snaps og bilder på disse forum. Legg meg til så ser vi. Gå også gjerne inn på siden min på facebook og trykk LIKE på Glagubben sin egen side der. 

LES OGSÅ:

//Barn er IKKE seksuelle vesen...

//Trenger tips til sommermusikk 

//Det er blitt en trend å være syk nå 

#Pokemon #friluft #moro #80tallet #90tallet #sosialt #aldriforgammel #pappa #gadgets

Trenger tips til sommermusikk

 • 12.07.2016 - 17:05

God Tirsdag alle sammen. 

Regnet pøser ned og sola skinner som bare det.... Norsk sommer og sånn er det med den saken. Er liksom ikke så mye man får gjort med den saken egentlig. Man får vell bare finne seg i det om man ikke da velger å reise utenlands. Noe  jeg og fruen gjerne skulle gjort akkurat nå. Men tror ikke jeg og lille trille skal bevege oss ombord i et fly nå. Og med tanke på at hun blir veldig fort varm nå så er det nok best med norsk sommer i år. 

Mountains meadow
Licensed from: kamchatka / yayimages.com


Og når man skal tilbringe sin sommer hjemme så tenkte jeg likegodt å oppdatere min egen musikk liste. Hadde nemlig en kikk på den her om dagen og det var begredelig. Sist oppdatert 2013..... ikke bra ikke bra. 

Så mitt spørsmål til alle dere der ute. Kom med forslag til sanger jeg kan legge til. Eventuelt hele lister om dere orker. Er ganske alt spisende når det gjelder musikk så ikke tenk på det. Alt tas imot med et smil. 

Håper noe av dere har lyst å hjelpe en stakkar med dette :P . 

Følg meg også på Snapchat, Instagram , Twitter og Facebook. Bare søk opp glagubben og legg meg til :) 

Mvh 

Glagubben

LES OGSÅ

// Snakk om surrehue?????

//Jeg hater å gjøre det her...

// Vår lille reise til Zakynthos

Jeg hater å gjøre det her!!!

 • 10.07.2016 - 13:54

God Søndag alle sammen. 

Alle overlevde lørdagen og helgens fest ? Jeg og fruen storkoste oss hos et vennepar av oss.Grilling og god stemning blant venner og kjente, ingenting som slår det. 

 

Friends toasting with beers
Licensed from: Wavebreakmedia / yayimages.com

som sagt så stor koste vi oss igår og livet var topp. Livet var fortsatt toppers da jeg stod opp og fruen disket opp med deilige amerikanske pannekaker til frokost . .

Problemet denne vakre søndags morgen oppstod da jeg skulle rydde litt hjemme og endelig kom til et punkt på lista mi som jrg virkelig hater. Nemlig det å sortere sokker!!! Altså Gud hjelpes meg så utrolig irriterende og absolutt steike frustrerende det er å sortere sokker! Ikke finner man alle sokkene og når man endelig skal begynne å matche de så har jo halvparten av de på mystisk vis bare forduftet... Noen sier at vaskemaskinen spiser sokker.. Nå vet ikke jeg om det stemmer, men noe er det. For hver gang man skal prate og sortere sokker så mangler det en hel haug... Er det bikkja som stjeler de? Har fruen fått for lite mat ? Har hun en rar sokke fetish ??? I dont know. Dokkene er borte vekk. Og selvfølgelig er det de som er nesten ødelagt og ser for jævelige ut som blir igjen. GREAT!. Det har gått så langt at jeg seriøst vurderer å leie inn en ukrainer eller colombianer for å gjøre jobben for meg. 


Kan du hjelpe meg ??

Spurte fruen om hun kunne hjelpe meg med elendigheten. Fikk da til svar! " jeg bærer frem ditt barn, jeg sliter nok som det er"... Altså null støtte å hente der med andre ord. Man kan jo egentlig ikke argumentere særlig mot en humør karusell iform av en gravid hustru heller. Det hjelper deg ihvertfall ikke med problemet. 

Så da folkens. Sitter jeg her da på gulvet som en dust og banner for meg selv og prøver så godt det lar deg gjøre og beholde det

lille jeg har igjen av fornuft. 

An angry businessman
Licensed from: phovoir / yayimages.com


 

Ps- ble så irritert at den svarte søppelposen ble fullt opp i ren frustrasjon. Sokker koster ikke all verden. !!! Møkkajobb. 

 

Så det er sånn jeg tilbringer min søndag. Nå skal det legges til at jeg skal til Oslo og se EM finalen med gutta senere :). Det er noe jeg gleder meg sykt til. Trenger å gjøre noe annet enn sokke helvete.

 

så med det sier jeg takk for idag. Følg meg gjerne på  SNAPCHAT,INSTAGRAM,TWITTER OG FACEBOOK. Bare søk opp glagubben og legg meg til. Legg gjerne til bloggen min også :) til vi skrives igjen. 

 

Ha en strålende Søndag dag.

 

mvh 

Glagubben og sokkene hans.... 

 

 

 


 

Beklager så mye kjære lesere

 • 08.07.2016 - 15:30

God Fredag alle sammen. 

Håper alle har hatt en strålende dag og nyter at helgen endelig har kommet. Ser til og med ut som fin været kommer for en liten stund også. Lov å drømme om at det blir værende. Men kjenner vi alle den norske sommeren så er det vell snart frem med regnjakke eller dunjakke om 15 minutter :P.

Sunny meadow
Licensed from: kamchatka / yayimages.com


Nå har det seg sånn at jeg vanligvis har et reise innlegg på bloggen hver fredag, men denne fredagen må jeg dessverre utsette reise innlegget til imorgen lørdag istedenfor. Ganske enkelt fordi jeg har problemer med migrene og generelt kroppen er bånn i bøtta idag. Har nemlig funnet ut at å sitte å skrive noe over lengre tid på en PC samtidig som to elefanter spiller ping pong i hodet på en er dårlig for meg.. Tror nemlig årsaken bak det hele skyldes litt vell mye aktivitet for kropp og skalle de siste dagene. Fortsatt litt tidlig for altfor mye sprell tydeligvis. Seriøst Tante Olga på 90 har bedre kropp enn meg i disse dager. Men men sånn er det bare inntil videre.

Grumpy Old Man
Føler meg litt sånn her for å si det mildt....Licensed from: leaf / yayimages.com


 

Så jeg må bare si beklager til de av dere som ventet på et reise innlegg. Det kommer imorgen :) Skulle det ha seg at du har misset mine reise innlegg så langt så legger jeg ved linkene til de nederst her. Så har du litt å lese ihvertfall til imorgen. :) 

Hawaii DEL 1 , DEL 2 , DEL 3

Roma DEL 1 , DEL 2 

Rehtymnon: DEL 1 , DEL 2

Så til vi skrives/leses igjen. 

Ha en strålende Fredag og nyt hverandre og været. 

Stor klem fra Glagubben

LES OGSÅ:

//Det er blitt en trend å være syk idag

//Den evige sengekrigen alle menn kan forstå

Det er blitt en trend å ha vondt..Sykdom er in.....

 • 07.07.2016 - 11:01

God Torsdag alle sammen

Da var vi snart og jeg sier snart klar for helg igjen. Eller det vil si at de av dere som jobber nå er trolig veldig klar for helg. For min del så er jeg faktisk klar for helg denne gang også. Denne helgen skal vi samles en hel vennegjeng og det blir hyggelig. Er sånne ting som gjør hverdagen til en som er hjemmegående mer normal. Det er viktig å være med venner og sosialisere seg selv om man er syk. 

Cheers Friends
Alltid viktig å være sosial...Licensed from: MilanMarkovic78 / yayimages.com

For når man går hjemme og turer for seg selv, så blir man sin største fiende når det gjelder aktivitet og hvordan man strukturer sin hverdag. Jeg for min del har valgt å gjøre mest mulig jeg kan gjøre og fylle hverdagen med ting. Ikke for å tute mitt eget horn, men jeg mener det er viktig! Det er utrolig lett å bare slenge seg på sofaen og bli liggende der. Det er ingenting og da mener jeg ingenting som er farligere enn det. Man blir latere og latere og tilslutt orker man så og si ingenting. Nå mener jeg ikke de som har så store smerter at de ikke klarer å gjøre noe, de regner jeg ikke med her. For de finnes. Jeg kjenner noen som blir så slått ut av smerter og så vidt klarer å blunke. 

Det jeg prater om er de som kan gjøre noe men velger å la være! Man blir ikke bedre av å ligge på sofaen og se på tv. Man blir bare verre og verre. Jeg kan nevne meg selv for eksempel. Hadde jeg valgt å legge meg på sofaen dag ut og inn nå som jeg går hjemme syk. Da hadde jeg aldri kommet meg tilbake til det normale. Til og med legene mine sier det. Alle som en. De sier klart ifra. Du MÅ bevege deg. Kroppen leges mer om du er i bevegelse. 

Couple drinking water after workout
Man skal ikke legge seg ned og bli liggende....Licensed from: Wavebreakmedia / yayimages.com

Brannfakkel!

jeg skal si noe kontroversielt nå. Men jeg mener faktisk at over halvparten av de som går hjemme syke nå, ikke gjør det de burde for å bli friske. Ja det er en utrolig arrogant ting å si, men jeg står for det. Og føler du deg truffet så kanskje dette gjelder deg. Det er så mange jeg har snakket med og lest om her inne på blogg.no til og med som snakker om sine sykdommer osv. Som faktisk avslører i det de skriver at de gjør langt ifra det som kreves for å bli bedre. Er vi blitt en lat nasjon? 

Ja ...er vi er mitt svar. Jeg kaller mange nordmenn for late og vi er begynt å bli en nasjon av late mennesker. IKKE alle men veldig mange flere enn for noen år siden. Og trenden ser ikke ut til å snu. Når helsetilsynet går ut og sier at fedme er den nye nasjonal sykdommen så er det noe galt.  Vi må ta tak i det her. Ellers ender vi opp som USA.  Og ja jeg vet at enkelte har genetiske utfordringer osv. Det er ikke de jeg snakker om. Jeg snakker om de som kan men bare ikke GIDDER. 

Når alt det er sagt så er grunnen bak min lille tirade idag såre enkel. Det er disse menneskene som faktisk ødelegger mye for de som er kronisk syke osv. For vi som har kroniske lidelser, vi kan ikke bare skjerpe oss. Vi kan ikke bare gjøre det alle andre kan. Og derfor irriterer det meg hensynsløst at enkelte mennesker utnytter systemet og bruker en liten bagatell sykdom som om det skulle vært det verste på jord. En bagatell sykdom menes, forkjølelse osv. For vi som er kroniske, vi har en beskjed til alle dere der ute. 

Composite image of serious businessman
Til alle dere som tror dere hare vondt her og der...Licensed from: Wavebreakmedia / yayimages.com


Vi har ikke valgt det her! Det er ingenting vi skulle ønsket mer enn å være NORMAL. Jeg for min del tenker hver dag på de årene hvor jeg kunne løpe rundt, sparke fotball osv osv. Dette er noe jeg ALDRI kan gjøre igjen. Smak litt på den der. Jeg kan ALDRI gjøre ting jeg elsker å gjøre. Derfor blir jeg så utrolig trist og forbanna når jeg ser folk legger seg ned for ingenting. Og ringer seg inn syke og diverse for ingenting. SKAM DERE.  Vær så utrolig glad for at du kan være normal og ikke sløs det bort på det tullet...

 

Det var ukens alvorsprat folkens. Grunnen bak den er hva jeg har lest her inne på blogg.no og i diverse media i det siste. Folk som syter og klager over hver minste ting. Det må ta slutt. Og oftes er det dessverre de samme som syter og klager over invandringen og at utlendingene tar jobbene våre... De tar de fordi vi selv ikke gidder, orker og føler vi er for gode for de jobbene. Nei slutt å syt og kom dere opp og gjør en innsats. Jeg som kronisk syk gjør det jeg kan for å bli bra igjen og komme  meg tilbake. For jeg ønsker å bidra til samfunnet jeg lever i.

 

Ha en strålende Torsdag alle sammen. 

Hilsen Glagubben.

LES OGSÅ:

//Enkelte ting man gjør selv om man misliker det ! 

//Statusrapport fra Dr Dyregod

#alvor #skjennepreken #kronisk #NAV #lat #hverdag #kronisksyk #rygg #smerter #blogg.no #pappa #syk

Enkelte ting man bare må gjøre selv om man misliker det!

 • 06.07.2016 - 13:50

God Onsdag alle sammen.

Sola skinn..... glem det regner pøser ned idag også. Har egentlig gitt om sommeren i år. Startet fint men etter mai måned har det vært verre en en schizofrenisk russer. Det skifter fra fint til surt , fra sol til snø om en annen. Sommer du liksom. Eller kanskje det er Norsk sommer, bare at vi glemmer hvordan den er fra gang til gang..

Businessman looking at changing weather
Norsk sommer dere.....Licensed from: cherezoff / yayimages.com

Nei nok om været.

Hva skjer ? helt ærlig.... Er det noe spennende i Glagubben sitt liv siden sist...... NOPE....ikke en dritt. prøver liksom å finne på noe idag men må si jeg kommer litt til kort. Føler ikke for å gjøre noe særlig heller. Burde sikkert gjøre en hel masse , men klarer liksom ikke helt hente motivasjonen til noe.  Jo forresten, noe har skjedd , eller det vil si igår da... Var jo som sikkert noen av dere har fått med dere, en liten tur hos legen. Status der var bare positiv heldigvis. Ting ser veldig bra ut og fremgangen bare fortsetter. Noe jeg er utrolig takknemlig for. Men fikk nok engang beskjed om at dette må tas i veldig veldig sakte tempo. Ting tar nemlig tid... utrooooolig lang tid. Om du spør meg så går det allerede i snegle fart. Jeg trener med 70 åringer i et basseng liksom... Går det saktere nå så må jeg jo snart bruke voksenbleie og mates og legges før 17:00.... rolig du liksom. kjøss meg.

Doctor pointing an anatomical spine
Licensed from: Wavebreakmedia / yayimages.com

Spørsmål: Hvorfor skal leger trykke og klemme på steder de vet man har vondt? av alle så er det jo de som burde la være.. Tror min lege digger å se folk har det vondt. Elsker å trykke og klemme ihvertfall....
 

Brett opp armene og trø til! 

Men er ikke oppdratt til å sitte på ræva heller. Så når alt bare bikker mot latskap så tenkte jeg at jeg får lage meg en liste over ting jeg kan gjøre. For tro meg når en er voksen så er det alltid noe å finne på. Et hus rydder nemlig ikke seg selv. regner betaler seg ikke selv osv osv. Det var i all denne tenkingen det slo meg. Hva med å lage en " to do list". 

Så guess what dere... jeg holder nå på å lage en " to do list"....

Ingen som sa at alle dager kan være like spennende... Denne er ihvertfall ikke særlig spennende... Og til alle dere unge som bare venter på å bli voksne å leve det spennende livet som voksen.... reality check.... Nyt de dagene/årene som ung. Voksen livet er overrated delux.

Til vi leses igjen

ha en fin onsdag.  ( om dere finner på noe moro å gjøre, tips meg gjerne....)

Mvh 

Glagubben

LES OGSÅ: 

//En liten tur til Dr Dyregod

//Tiden flyr når den burde stå stille

Status rapport hos Dr Dyregod

 • 05.07.2016 - 08:59

God Tirsdag alle sammen

Da har endelig mandagen forlatt oss for denne gang. Og for en mandag det ble. Ikke vet jeg hva som skjedde om det var været eller hva det var men den slo både meg og fruen rett i kne. Var en rask tur innom svigermor ( hennes foreldre) for en rask kakebit. De hadde nemlig besøk at tanten til Sandra som hadde brakt med seg en utrolig god kake. Og som dessert elskere som vi to er så ble det jo en selvfølge at vi stakk turen innom. Noen må jo få spist den opp... Gjorde bare en god gjerning vi. 


Kiev Kake. For å si det sånn- Den varte mindre enn den russiske invasjonen av Ukraina. Ferdigspist på 5 min...

Etter besøket og faktisk under besøket merket både jeg og fruen at vi seriøst holdt på å sovne der vi satt. Det er år og dag siden vi har følt oss så slitne. Kan jo selvfølgelig ha med at vi begge sov omtrent nada kvelden før. Det var nemlig vri deg mest mulig og ha en hund som ikke kan ligge stille i senga konkurranse hjemme hos oss den natta.... Ifølge appen angående graviditeten så er dette noe man helt normalt skal forvente. Man skal liksom forberede seg på våkenetter osv når barnet kommer. 

crying girl
Dette er da den delen jeg ikke ser frem til for å si det mildt....Licensed from: agg / yayimages.com


 

Spørsmål til den der... Hvordan kan man forberede noe som helst når man er dau sliten? Når man går rundt som en halv zombie og ikke helt vet opp og ned på en selv engang. Gjenstår å se hvor forberedt vi to blir. 

Lang historie kort , det ble ikke gjort noe annet denne mandagen enn å lufte bikkja , handle take away og faceplante i senga og sove til idag. Å gud så deilig det var med søvn!!!

babies sleeping in the bed
Tror neppe vi sov så søtt men søvn ble det...Licensed from: adrenalina / yayimages.com


Så idag da er jeg frisk og opplagt til å dra til rutinekontroll hos lege teamet på Martina Hansen Hospital. Får se hva godeste doktoren har å si. 

Til dere andre. Ha en strålende tirsdag og nyt sommerferien deres. Har du ikke det enda. vell nyt det du finner å nyte. 

Følg meg gjerne på facebook, Snapchat, Instagram, og twitter. Søk bare opp glagubben. På instagram søker du bare opp HolmedalGustav så kommer jeg opp. 

Mvh 

Glagubben og fruen.

LES OGSÅ: 

//Tiden flyr når den burde stå stille 

//Guttakrutt på bytur 
 

#hverdag #legebesøk #blogger #ikkerosablogger #gravid #pappablogg #hverdagslivet 

Bare velg en og bli ferdig med det!!!!

 • 25.06.2016 - 12:11

God Helg og god lørdag alle sammen. Følg meg på FACEBOOK

Da har lørdagen endelig kommet og jeg og fruen håper alle dere  har en strålende helg så langt. Og at solen titter frem litt sånn at vi får kost oss ordentlig slik en burde på en sommerdag. Kanskje er noen av dere allerede dratt til Syden og koser dere der. Til alle dere sier jeg bare blæææææ.. Neida håper også dere koser dere. Kanskje litt sjalu over at vi ikke får reist noe iår men er vell det man kaller I lands problematikk. 

Sun hat in the sea
Licensed from: MilanMarkovic78 / yayimages.com


Ukas Krangel!

Vanligvis pleier jeg å skrive om den på onsdager, men idag toppet det seg bare her i heimen. Fruen og jeg holder i disser dager på å gjøre klart det som skal bli barnerommet til William. Og det kjære lesere byr på mang et problem tydeligvis. Ikke  mellom oss to som foreldre, men for Sandra mot seg selv. For jeg er nemlig gift med verdens mest ubesluttsomme person til tider. Hun er verre en hunden liksom. Den ene stunden vil hun ha det og den neste så hater hun det valget... Og midt i dette står jeg da, en stakkars uskyldig bondegutt fra vestlandet. Jeg blir da enten helten eller djevelen på en og samme stund. 

Tapet! 

Nå skal vi velge tapet til barnerommet. Sandra har funnet noen alternativer hun syns var fine. Hun viser de stolt frem til meg og jeg får da se. 

1: Grått tema med Ole Brumm og hans venner på kortveggen i tapet form.

2: Grått tema med stripe tapet på kortveggen

3: grått tema med robot tema på kortveggen.....

Med andre ord så blir det grått, spørsmålet er bare om det er Ole Brumm eller en robot som skal terrorisere mitt hode i fremtiden. For det er nemlig her probleme oppstår. Hun klarer ikke velge hva hun ønsker. Igår var det Ole Brumm for alle penga og idag er det striper... Hjelper fint lite at jeg sier at det er barnerommet og at det er William vi skal tenke på som skal like det ikke meg eller hun. OOOOO HELL NO! det var det dummeste som var blitt sagt i år tydeligvis. Hun skulle jo sitte der inne og amme osv osv osv. Det var på dette tidspunktet jeg bare sa de kjente manne ordene " jeg elsker deg vennen, du bestemmer"... For de ordene der er magiske dere. De betyr nemlig to ting. 

1: Vi elsker dere ja

2: Vi er voksne menn som fortsatt har noe av fornuften i behold og derfor ikke ønsker å diskutere frem og tilbake med en hormonell dame så vi velger heller å bite i det sure eple og bare gjør som vi blir fortalt..( noe som egentlig er det dere kvinner vil frem til uansett)

Så da skal vi i maler og tapet forretninger da folkens... God lørdag sa du? kjøss meg sier jeg!!

angry man
Licensed from: cynoclub / yayimages.comHåper alle dere andre får en flott lørdag. 

Mvh

Glagubben og fru ubesluttsom

LES OGSÅ:

// Topptur og mye mye latter 

//Oljen har gjort oss kyniske og late

#familieliv #foreldre #barn #ekteskap #hverdagslykke

Bli med til fantastiske Rethymnon

 • 24.06.2016 - 00:26

God Fredag alle sammen. 

Hei kjære lesere. Da var det endelig fredag igjen og dags for den faste reisespalten til Glagubben. Jeg har som noen av dere sikkert har fått med dere valgt å vie fredager til reiser jeg og Sandra har gjort i de årene vi har vært sammen. Kommer også i fremtiden til å vie denne dagen til reiser vi også gjør når William blir født. Vi er begge veldig reiseglade personer og det er noe vi svært gjerne ønsker å dele med våre barn. 

Vell hvor reiser vi idag? Jo som dere sikkert ser i tittelen på innlegget så skal vi til vakre Rethymnon på Kreta. Ønsker du å lese litt mer detaljert om denne flotte byen så kan du finne info HER.  Denne byen er en av Sandra sine favoritt plasser å reise til og hun gledet seg stort til å ta med meg dit for min første tur.  Og lykken ville ha det til at det ble en av mine favoritt steder fra nå av også. 

Gardermoen - Chania

Vi reiste fra Oslo lufthavn den 16 august 2013. Sandra booket denne turen ganske billig grunnet at det var rett før skolestarten her hjemme. Er faktisk litt smart å tenke på for de av oss som ikke har barn og ønsker en sydentur som ikke nødvendigvis koster oss skjorta. For det kan fort bli dyrt dere. Så vær obs og se etter turer etter fellesferien er over. Uansett , vi dro med charter fly ned og som seg hør og bør i god norsk tradisjon så bestilte vi jo selvfølgelig tax free varene våre på forhånd. 

Er det noe vi hater så er det kø. Noe fruen her viser hehe

Endelig kommet oss på innsiden og hva er vell ikke bedre enn å begynne turen med en liten drink. Er man på ferie så er man på ferie , eller hva ?

Etter å ha stått i innsjekk kø i en liten evighet og drinkene var innabords , kom vi oss endelig ombord i selve flyet. Og da var det selvfølgelig tid for en liten selfie. 

Ankomsten ! 

Selve ankomsten ned til Kreta foregikk uten noe form for spesiell dramatikk. Vi landet trygt og bussene som skulle ta oss til hotellene stod på rekke og rad utenfor selve flyplassen og ventet på oss. Tur operatørene vår fra Apollo var veldig behjelpelige og vi kom oss tilslutt på rette buss. . Det er det som er litt greit med Charter ferie. Alt er liksom lagt klar til en. Man slipper å tenke selv. Kan være greit det også av og til ikke sant ! . 

Vell fremme på hotellet så gjorde vi som vi alltid gjør. Vi slengte koffertene på senga, røska de opp og fant frem badetøy og badehåndkle og av gårde kåre bar det til stranden. For er det en ting jeg og Sandra liker , så er det å ligge å sole oss og nyte det å bade i havet. Og er det en ting Rethymnon har , så er det virkelig flotte strender.  Vi var veldig heldige , for vårt hotell lå bare 5 minutter fra stranda. Vi lå nemlig på Fortessa . Et lite men veldig hyggelig hotell veldig sentralt i byen. De ansatte var veldig dyktig med service og vi storkoste oss der. Anbefaler absolutt dette til andre.  


Slik så hotellet vårt ut fra bassenget. Vi var veldig fornøyd. Bildet lånt av Apollo Reiser. 

 

Strandløve 1 og 2

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Man reiser ikke hit uten å tilbringe en del tid på stranden. Sandra storkoste seg

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ikke mye å klage over her gitt

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Det går selgere og massører rundt omkring på strendene hele tiden. Jeg valgte å slå til på et tilbud om rygg massasje. 

Selgere på stranden! 

Dessverre så er det en del selgere og diverse som går rundt på strendene her nede. De kan bli ganske innpåslitne til tider og til slutt merket både jeg og fruen at vi måtte nesten bli frekke for å få de bort. Heldigvis tok de hintet til slutt. Kall det I lands problem, men er man på ferie så ønsker man ikke at folk skal mase hull i huet på en heller, eller hva... Hun ene hørtes nesten ut som en papegøye på speed... Men man forstår jo også at det er slik de tjener til livets opphold og man kan ikke gå rundt å bli sur for alt heller. De gav seg til slutt heldigvis hehe. 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Etter å ha ligget en del timer i sola så smakte den her veldig godt. Anbefaler å prøve den Greske ølen Mythos. Den smaker rett og slett bare helt utrolig godt når man trenger noe kaldt å kjøle seg ned med. 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Tilbake til stranden og sole og bade seg litt mer 


OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Herr og fru glagubben på middags date. OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Sommer og sol og drinker hører liksom sammen det. 

Rastløse mennesker! 

Etter å ha tilbrakt noen dager i Rethymnon kjente både jeg og fruen at vi ble rastløse og vi følte behovet for å finne på noe annet enn å bare ligge å slikke sol hele dagen. Nå er ikke Kreta så utrolig stor øy så for oss uten barn så var det ingen vits å leie bil. Og siden fruen er redd motorsykler så ble det en firehjuling vi bestemte oss for å frese rundt på. Det er noe vi absolutt ikke angrer på. Noe av det morsomste vi har gjort noensinne tror jeg. Er liksom litt sånn klisje kjæreste ting å gjøre også. Bare oss to som kjører rundt. Jenta holder armene rundt gutten og vinden blåser elegant i håret, mens man cruiser langs en solfylt strand.... Det man ikke ser på filmer er at man etter 500 meter har svelget 40+ insekter og når sola har gått ned så fryser man seg nesten halvt ihjel.. MEEEN moro var det. Et minne for livet. Men tips. Gjør ikke som vi gjorde. Vi glemte nemlig å ta med oss varme klær til kvelden kom. Det som sagt ble en veldig kjølig opplevelse. Man er liksom ikke like tøff som mann når man nesten breakdanser av risting fordi man fryser. Imponerer ikke dama de stort da nei... 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Her har dere lille røde. Den her var enkel og grei å kjøre og kostet halvparten av det en bil kostet. Vi valgte den største med bagasjerom, slik at vi kunne ha med oss badetøy osv. 

Chania! 

Man må nesten ta turen innom hovedstaden på Kreta når man først har muligheten. Vi dro dit på dagstur med lille røde. En god strekning men gikk ganske så fint. Den lille rakkeren gikk fint i 100 km. Brukte ikke så altfor lang tid. Kanskje en del mer enn om man kjører direkte dit. Vi stoppet nemlig på hver strand og tok et bad. Hehe er man turist så er man turist. Selve byen var ikke noe spesielt for oss, Vi spiste en is og dro etter en time. Det ble for varmt og for mye folk for vår smak. Men kanskje neste gang vi blir litt lengre. 


OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Mange fine strender langs veien mot Chania

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Vannet var vell rundt 27 grader når vi var der. DEILIG med andre ord. 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ut på tur aldri sur. 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Havnen i Chania. Fin utsikt men veldig varmt.

Tilbake til stranda. 

Siden Chania ikke fristet oss altfor mye så dro vi likegodt tilbake til stranden vår i Rethymnon. Her koste vi oss og spiste god mat på de lokale restaurantene og drakk mye godt på de lokale barene.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Det finnes så utrolig mange koselige barer og taverner ( spisesteder) her. Vi prøvde en ny hver kveld for å si det sånt. Men skulle jeg trekke frem en spesiell som jeg skulle anbefale så måtte det bli Manolis Place.  Her finner dere Rethymnon svar på super mario. Verdens hyggeligste mann og hans koselige taverna. Bare vær obs på at han elsker å drikke Raki og serverer gjerne i bøttevis....


Her ser dere bilde av Manoli. Er det en som kan drikke Raki så er det denne mannen. Super bra stemning 

 

Mye rart man gjør etter et par drinker dere!  Her er en ting vi fant ut at vi ville prøve. Var riktignok jeg som overtalte fruen men moro var det. Litt ekkelt men mest moro. Det som var mest moro var å høre skrikene til Sandra. Fruen er nemlig super kilen. 

Ja vi klarte jo ikke å vike unna alle turistfellene vi heller nei. Sugefisker var en morsom opplevelse. 

Takk for at dere leste DEL 1 av vår reise til Kreta. Hilsen Glagubben og fruen.

Nei det får være nok for denne gang dere. DEL 1 av vår tur til Rethymnon og Kreta er over for denne gang. Nok engang har innlegget måtte bli delt opp i flere deler dere. Beklager dette. Neste uke tar vi for oss Georgiopoulus og resten av Kreta. Håper du stikker innom bloggen da også for å se fortsettelsen. 

Tusen takk for at dere leste bloggen så leses/skrives vi igjen snart. 

Store sommerhilsen fra 

Glagubben og fruen. 

PS- Følg meg også på Facebook. Tykk HER 

LES OGSÅ: 

// Topp tur og mye mye latter 

//Snakk om bomtur... nesten ihvertfall

 

#ferie #familie #kjærestetid #pappablogg #blogg.no #Hellasferie #glagubben

Oljen har gjort oss Kyniske, feige og late, redde

 • 21.06.2016 - 10:55

God Tirsdag alle sammen. <<<<<<Følg meg på facebook dere >>>>>>

Idag kan jeg melde om grått og trist vær her oppe fra Trysil. Men det uroer oss ikke en bit engang. Vi har nemlig tenkt oss over grensen til Sverige idag. Tid for en liten Harry handel tur. For hva er vell ikke mer norsk enn en tur over til søta bror og bidra litt til deres skakk kjørte økonomi. Egentlig burde de bare lide de fjompene. De som sa nei til å gi oss 50% av Volvo en gang i tiden mot at de fikk ta del i oljeeventyret vårt. Ja det var virkelig lurt søta bror. hehe. Jaja skal ikke sitte her og hovere.

Sweden
Licensed from: Tang Yann Song / yayimages.com

Oljen har gjort oss kyniske og feige, og late og ikke minst redde!

Hva mener jeg med dette?

Hvordan ble nordmenn beskrevet før i gamle dager. Da snakker vi gamle dager før vi fikk oljen og alt det der.. Jo vi ble beskrevet som gjestmilde og villige til å hjelpe og støtte hverandre i harde tider. Vi var en folkeslag som delte av det lille vi hadde. Vi jobbet sammen for at fellesskapet skulle ha nok. Det er blant annet der uttrykket " det krever en hel landsby for å oppdra et barn " kom fra. Vi var med andre ord et folkeslag som tok stolthet i å dele og bygge fra ingenting.

Hva har skjedd?

Jo vi fikk for mye! Vi er et samfunn av overflod. Vi velter oss i rikdom og velvære. Oljen har gitt oss noe vi ikke burde hatt i så stort tempo. Vi fikk aldri tilpasset oss den nye rikdommen. Og hva skjedde? Jo den gikk rett til hode på oss. Vi sluttet å bry oss om naboe. vi sluttet å hjelpe adre med å bygge seg opp. Vi er er interresert i å bygge oss selv opp. Og gjerne på bekostning av andre. Vi trår gjerne over lik for å få det vi vil ha. Vi er blitt som en gjeng med gribber som sirkler over et dødt dyr. Så lenge vi har mer enn naboen er det bra, men ikke fornøyd da heller. Vi blir aldri mette av rikdom eller suksess. Vi er desperate etter å bli sett og hørt. Og for hva? Jo for alle feil grunner.

Vi ønsker nemlig ikke å bli sett fordi vi hjelper andre eller at vi utfører noe som gagner det store fellesskapet. Nei vi ønsker å bli sett for oss! Se på oss se på meg er blitt en norm i det norske samfunn den dag idag. Vi blottlegger oss gjerne på tv og viser hvordan vi lyver og kravler over hverandre for å vinne ting bare for å tilbringe mest mulig tid i media. Samt at man døøør etter å bli kjendis. Idag er det mer ansett å være en Paradis Hotell deltaker enn det å få doktorgrad i noe. Vi forherliger idioti tv og dårlig oppførsel istedenfor det som virkelig er noe å hylle. Er det rart vårt lands skoleresultater synker?

Gud FORBY om du stikker deg ut!

Ja for det er noe av det fæleste som kan skje. Om du går rundt og mener noe flertallet ikke mener eller kler deg anerledes , ja da skal du krossfestes og henges ut blant folket. Kom over en artikkel hvor en jente hadde fått tilpasset en Hijab til en Bunad. Det vil si at hun hadde fått et lite tøystykke tilpasset slik at håret hennes ble dekket i samme fasong som bunaden.... Ikke noe spesielt over det egentlig. ! ÅÅÅ jo. Da måtte jo alle lavpanna idiot der ute komme krypende og spy ut sin galle. Rasistiske utsagn og andre kommentarer som ikke er verdig noe menneske ble spydd ut i kommentarfeltet. " dra tilbake dit du kom fra " " jævla muslim jævel" ... Altså hvor stor IDIOT er det mulig å være?. Her har vi et prakt eksempet på en person som tilpasser seg Norge og ønsker å være en del av våre tradisjoner og levemåte. Eneste hun ønsker er å dekke til hodet sitt som er i hennes kultur. KULTUR IKKE RELIGION! For her er det mange av dere som tar feil. Mange av dere spyr ut dritt uten faktisk å vite hva dere egentlig kommenterer. Dere har lest i media eller hørt en si noe engang. Dere VET ikke. Dere dømmer uten kunnskap. Noe vi nordmenn gjør mer og mer dessverre i våre dager. Vi har overflod av det meste men er livredde for å dele med andre. Vi har helt glemt 2 verdenskrig og tiden hvor vi nordmenn led stor nød. Vi har helt glemt at våre naboer i vest hjalp oss gjennom hverdagen. Vi har helt glemt at Norge var et lite fattig bondeland ingen egentlig brydde seg fela om.  Oljen har med sitt svarte ytre farget oss til de grader. Den varme gode rødfargen våre hjerter en gang bar, er nå begynt å bli svartere enn svartest. Er vi virkelig så kyniske og feige. Er vi virkelige så late og redde at vi er ute av stand til å hjelpe andre som er i nød.

Er det virkelig så viktig å ha dobbel garasje , Porche Cayenne og Audi Q7, ferie turer over hele verden og diverse duppeditter......

Er alt dette så viktig at det overgår vår evne til å hjelpe andre? Handler det å være Norsk idag om MEG MEG MEG??

For gjør det det kjære dere. Da kan du ha den holdningen for dere selv. For det er IKKE det Norge jeg kjemper for. Det var ikke det Norge jeg meldte meg inn i forsvaret for. Det er ikke det Norge jeg elsker. Og det er ihvertfall IKKE det Norge jeg ønsker andre i verden skal se.

FOR VI ER BEDRE ENN DET!

Det er typisk Norsk å være best sa engang vår statsminister Gro Harlem Brundtland. Men er det egentlig det lenger?... La oss gå i oss selv og få Norge tilbake dit. La oss bli best å vise omsorg, medfølelse og evnen til å dele og akseptere.  La oss vise verden at Norge er veien å se for fremtiden. La dem se på oss med ærefrykt og ønske om å være lik oss. La oss være et fyrtårn langt der fremme for likestilling, rettferdighet, omsorg, oppbygging og evnen til å stå samlet som et folk.

Ja jeg vet at mange av dere vil argumentere med at jeg har jobbet for disse pengene og bla bla bla. Til dere vil jeg gjerne si. Se på deres barn. Greit at dere har jobbet og slitt, men har dere lært deres barn den mentaliteten? For når jeg gikk på Handelshøyskolen BI i Oslo traff jeg nemlig mange av deres barn. Og tro dere meg. De har ingen anelse verdien av penger eller verdier. De har aldri hatt behovet. Fordi du bare gir de penger uten betingelser. La meg fortelle deg en ting kjære oljerik nordmann. INGENTING og da mener jeg INGENTING er mer kvalmt enn en ung person som ikke vet verdier av penger som går rundt og shower off med pappa eller mamma sine penger. Hovmod står for fall, husk det. Gi deg heller redskapenen til å forstå hva penger er, hva nytte de kan gjøre og hva det trengs for å oppnå det. Så kan du gjerne sende de til Saint Tropez for alt jeg bryr meg. Men gjør oss den tjenesten er du snill..

 

LA OSS BLI BEST IGJEN!.LA OSS BRY OSS IGJEN!!!

 

Takk for at dere leste dagens innlegg. (Følg gjerne bloggen min)

Mvh

Glagubben

LES OGSÅ:

//Vårt kjære ROMA DEL 2

//Noen glemmer at de er på TV og moro blir det for oss andre

Fjolls til fjells

 • 19.06.2016 - 11:47

God Søndg alle sammen.   <<<<< FØLG GLAGUBBEN PÅ FACEBOOK>>>>>

Endelig våknet etter gårsdagen litt over gjennomsnittet aktiv dag. Og som jeg trodde så er ryggen ikke særlig happy idag. Vondt og dum som jeg kaller det. Godt min gode doktor har skrevet ut noen fine piller for sånt. Nå er ikke jeg en person som liker å ta piller og gjør det egentlig bare til nød. Menidag føler jeg nøden melde seg.

pills
Noen ganger må man bare krype til korset og ta en pille og to. Idag er den dagen....Licensed from: Oleg Zhukov / yayimages.com

Men men overlever jeg. Er som mor sier, ugress vissner ikke så fort. Tenkte forresten å dele med dere lesere en liten glad nyhet idag. Jeg og fruen stikker til fjells. Pakker bil og tar med oss hund og mat og det som skal til og stikker til Trysil. Fruen har nemlig ferie og siden hun er litt langt på vei nå og flyreiser ikke er det smarte å gjøre så ble det en liten ferie i Norge istedenfor. Vi gleder oss veldig. Skal bli deilig bare oss to og King. Merker spesielt at fruen trenger dette nå.  Jeg ser for meg Fjolls til fjells :) fruen er ikke akkurat vant med fjellet. Godt vi skal bo på en hy hytte/leilighet der oppe. Det var visst Wifi der, så da var det OK.....

Ellers har denne uken som gikk vært ganske bra vil jeg påstå. Mye fysio trening og mye moro ellers. Ryggen ser fortsatt ut som om en Shaolin Munk har dengt meg med et bambus stang men begynner å ble bedre det også vil jeg si. Vondt skal vondt fordrives , er det ikke det de sier?


ser verre ut enn det er folkens.
 

Ny frisyre gitt!


Ny frisyre og greier folkens.

Måtte en liten fiks til på håret. Begynte å se ut som en urban utgave av jungelgutten..
 

Traff en kjendis!

Ja det glemte jeg helt ut dere. For de av dere som ikke er født igår, det vil si dere som er født på 80 tallet ... Så kjenner dere garantert eller har ihvertfall hørt om bandet Earth Wind and Fire. Jeg traff godeste bill fra den gruppa under byfesten. Og det morsomme er at han er en venn av familien til fruen. Var så heldig å få ta en selfie med han til og med. STARSTRUCK :P . Han gratulerte meg til og med med babyen og sa " Good job son" , så da har jeg endelig fått den godkjenningen jeg trengte, SCORE.

Bill fra Eart Wind and Fire. Verdens triveligste mann. Møtt han en del ganger nå.

Nei dere, nå får jeg beskjed på øret her ( det vil si fruen som kauker for full hals) at vi må gjøre oss klar til å dra. Så med de ordene så får vi runde av for denne gang. Happy wife , happy life som de sier.

Til vi skrives igjen.

Ha en strålende søndag alle sammen.

Hilsen Glagubben

LES OGSÅ:

//By fest, tyveri og styremøte..

//Fantastiske Roma DEL 2

 

 

Idag ble jeg sugd.... med sugekopper!!!

 • 16.06.2016 - 17:36

Heisann Hoppsann Kjære lesere.   <<<<< Følg meg på facebook>>>>

 

Hei igjen kjære lesere. Da er det blitt Torsdag gitt. Og sola den fortsetter å velsigne oss med sitt tilstedeværelse den. Det er så utrolig digg å kjenne sola varme og bare kjenne at energien stige i takt med solstrålene.

Summer forest
Licensed from: kamchatka / yayimages.com  ingenting som er deilige enn å bare nyte sommeren. Enten ved å gå en tur eller ligge å sole seg på stranda.

Idag har det vært en utrolig mye bedre dag enn de siste har vært. Kan ha med at jeg ikke har kjent noe særlig smerter idag heldigvis. For dessverre så kommer de ganske kraftig enda. Det tar nemlig tid å bli frisk og ingenting skjer over natta når det gjelder kroniske sykdommer. Heldigvis er det noe jeg har mye av nå så er det nettopp tid. Man kjenner virkelig at jeg må jobbe med meg selv så jeg ikke blir for ivrig med å gjøre ting. Det får jeg svi skikkelig for noen timer etterpå.

Sugekopper!

Dette er noe jeg aldri har prøvd før. Egentlig har jeg vell egentlig sett på det som litt spesiell type behandling. Og har hatt veldig liten tiltro til effekten.  Idag foreslo derimot min fysio sugekopper. Hun mente det kunne hjelpe meg litt når det gjelder stramme muskler og dårlig blod sirkulasjon i ryggen. Jeg er ikke vanskelig å be om dagen om det er noe som kan hjelpe meg å bli bedre. Tar imot med åpne armer for å si det sånt.  Så fram kom sugekoppene! Det var ikke vondt i det hele tatt, bare kilte litt og deretter merket man at noe sugde seg fast og ble der. Hun lot de stå på i noen minutter og det var det. Eneste som kan virke litt skummelt er når de sitter på. Og de blåmerkene man får etterpå. Men slapp av, det er helt ufarlig. Ja man får små sirkel formede blåmerker men de går bort etter en liten stund. Kjente faktisk at jeg ble mindre stram i ryggen. Jeg gleder meg til neste behandling. Tror dette er noe som kan hjelpe meg med ryggen og blodsirkulasjonen.

Red Fire Cupping Marks
 Omtrent sånn her var det. ok ok kanskje ikke så vakker så jeg ut...  Licensed from: leaf / yayimages.com  


 

Rart folk reagerer?

 • 14.06.2016 - 15:17

God Tirsdag alle sammen.    <<< Følg meg på facebook>>>>

Ja det er vi godt igang med den nye uka dere. Etter noen dager med overskyet så har til og med sola vist seg igjen. Ikke gæli bare det. Sitter faktisk i skrivende stund og koser meg i solsteiken her hjemme. Kjenner at valget av svart t skjorte ikke var særlig smart idag nei.... Det brenner godt på ryggen merker jeg. Men skal prøve å ikke klage for mye når sola endelig har bestemt seg for å vise seg igjen.


Begynner å få en grei farge nå. Må kanskje legge til at jeg er født brun også, så har jukset litt der ja. erm ser også at et er på tide å barbere vekk dunet på haka. Er ikke velsignet med flott sjeggvekst nei.. Ser mer ut som en 12 år gammel guttunge...Kan ikke sitte inne idag og skrive innlegg. Ut i sola og steik..

Rart folk reagerer !

Kom over en litt morsom ting på facebook idag. Vell morsom og morsom, kommer vell ann på hvem som ser den tenker og hvordan man stiller seg til sånt tenker jeg. Ihvertfall, det jeg kom over var en artikkel linket fra Dagbladet.no. Noe om albinobarn som blir kidnappet og lemlestet og drept fordi de... wait for it. Er albinoer. Altså HALLO i luken. Og grunnen for disse grusomheter er at man tror da i disse landene at abinoer enten har magiske evner /trolldom men også at man kan lege andre med deres blod og legeme...... HALLO igjen liksom. Vi er da i 2016 og det skremmer meg at enkelte fortsatt tror på sånt. Nå skal ikke jeg predikere hva folk skal tro på men når du velger å skade å drepe andre, ja da har du krysset en grense for min del. Da er du en terrorist! Det er ingen og da mener jeg INGEN forskning som støtter bruken av albino legemer eller blod har helbredene effekt på noe som helst. Så kan noen vennligst be disse menneske om å la være å drepe og lemleste uskyldige barn og vokse bare fordi de er født albino....

Alltid en idiot!!

for hva ser jeg under artikkelen fra Dagbladet?? jo selvfølgelig en idiot som har kommentert følgende.

 

" Bare apekatter som bor i det landet der, uansett hva du gir de så forandrer d seg ikke"...........

 

Sånne kommentarer blir bare rett og slett for dumme for meg. Jeg burde sikkert bare latt være men jeg klarer bare ikke. Jeg måtte kommentere det her. Og utfra hva jeg så, så var jeg ikke den eneste.

Altså hvor skal man begynne med en slik kommentar??? At idioten som skrev den ikke vet at afrika er et kontinent og ikke et land....Eller at han kaller "de" for apekatter? eller at "vi" gir dem så mye og "de " er utakknemlige???? Er så mye jeg kunne tatt denne dusten på. Så da valgte jeg alle punktene like godt.  Min replikk til dette nett trollet kan du se i bildene under.Er det mulig å være mer dust? Thomas ??? Ja jeg velger å vise dette til alle. Ganske enkelt fordi du selv valgte å bruke disse ordene på et åpent forum som facebook er. Det er mennesker som deg som gjør at jeg mister troen på mennesker og dets evne til å bruke hodet. Godt vi ikke alle er som deg.


Ikke bare jeg som reagerte på den der nei.


 i know i know. Men jeg er en person som HATER urettferdighet. Jeg klarer ikke å se eller høre folk er dritt mot andre. Jeg står opp mot sånne folk.

Nå ser dere ikke hele mitt svar til Thomas her. så jeg gjengir det.

" La nå stakkars Thomas få fred. Kan ikke være greit å være rasist og dum samtidig. Blir for mye for stakkaren. Tror sommerens hete ikke hjalp ham så mye heller. Geografi er vanskelig Thomas, jeg ser den. Og anatomi er ikke enklere. At vi stammer fra apene er helt korrekt Thomas. Men vi andre har da utviklet oss en del vi da. Men fortvil ikke kjære Thomas. Her har du en ( emoticon av en banan). Vet at aper liker sånt. Kos deg og nyt sommeren med en god bok. Får jeg anbefale en Atlas??"

Nå vil kanskje noen av dere mene at jeg mobber og henger ut stakkar Thomas her. Til dere vil jeg bare si. Det klarte han fint selv. Når du velger å å slenge slike kommentarer ut der , så får du forvente at folk reagerer. Det er nemlig ikke greit.

Så sånn er det med den saken. Håper alle for en flott dag og nyter sommeren. Og faktisk tenker over litt hvor heldig vi er som bor i et land hvor vi får være albino, svart, hvit, brun , gul, grønn om vi ønsker det uten at vi blir forfulgt og drept grunnet det!.

Ukas lille alvorsprat fra Glagubben.

Tusen takk for at dere leste innlegget mitt.

Stor sommerklem fra

Glagubben

Les også

// Elsker når folk glemmer at de er på TV

// Noen mennesker er bare totalt idiot
 

Noen mennesker er bare idioter. Dessverre !

 • 12.06.2016 - 07:56

God søndag alle sammen.  <<<<< Følg meg på Facebook>>>>

Sola skinner og alle er så fornøyd så. Eller kanskje ikke ? Er det noen der ute som er sånn som meg og er en smule irritert enda. Irritert over hvor elendig og frustrerende noe man elsker så mye kan være. Snakker ikke om fruen denne gang 🤓. Hun er unnskyldt som de sier. Det jeg snakker om er hva som skjedde på TV igår. 


Endelig skulle England spille... Fest sa du?? 

Endelig skulle EM starte for full maskin. En av stormaktene skulle spille,England. Selve fødelandet for Europeisk toppfotball hvis man ser det med norske øyne. Var nok mange med meg som tenkte " nå ska det bli fæst ja". 

Ble ikke det for å si det sånn. Det hele starter før kampen! 

Hooligans!! Er det noe jeg virkelig ikke liker, så er det mennesker som sloss og driver med faenskap bare fordi de ønsker å skape mest mulig kvalme for andre. Nettopp det er hva en hooligan gjør. Og dessverre er England kjent for dette fenomenet. I går ble vakre Marseille og EM eventyret forpestet av en gjeng med engelske og russiske Hooligans. Det var opptøyer og gatene ble forvandlet til en krigssone. 


Dette her har ingenting med fotball å gjøre. Idioter og tapere kaller jeg dette.

Dette har ingenting med fotball å gjøre. !! 

Da lagene endelig skulle spille kampen foregikk det heldigvis uten altfor mye drama. Litt unødvendig fyrverkeri på tribunen var vell det eneste. Kampen i seg selv var jo som de fleste kamper England spiller, rævva !! Russland var ikke noe bedre og 1-1 er noe begge bør si seg fornøyd med. Dårlig kamp i mine øyne. Morsomt at England sin lille nabo Wales vartet opp med fest fotball noen timer før mot Slovakia. 

Takket være England så røk jeg på litt første tippe tap under dette EM også.... Takk for den. 

Fotball er både gleder og sorger! Igår fikk vi begge deler. Håper Tyskland gir oss et bedre show idag..

 

Hilsen en engasjert glagubben.

LES OGSÅ

//Da er galskapen igang

// Vår tur til Roma 

 


 

Da er galskapen endelig igang.

 • 11.06.2016 - 11:28

God Lørdag kjære lesere.

    (For ekstra matriale, KLIKK HER)

Da var det endelig blitt helg igjen da. Er det bare meg eller flyr tiden vell fort nå. Grunnen til at jeg spør er at jeg og fruen har en sånn app på telefonene våre som sier hvor langt vi er på vei i svangerskapet og jeg syns personlig dagene og ukene bare flyr forbi nå. Nå er det ikke mulig å skjule magen hennes lenger heller.  Dere jenter vet hva jeg snakker om. Første tiden kunne man jo bare gå med en stor genser eller skjorte og ingen kunne se at man var gravid.


Type sånne skjorter.. 
 

Skal fruen få til det nå så må hun innom XXL på Dressmann, er nemlig ingen tvil om at hun er gravid lenger for å si det sånn. Mitt nye kallenavn på frøkna er "Lille trille". Noe jeg tror hun liker svært dårlig og jeg kanskje burde slutte med når jeg tenker meg om........

Og snakker om liv røre dere!. Han inni magen der er en skikkelig sprellemann. Vi er bare litt over halvveis og allerede nå sparker og slår han så hardt at Sandra får vondt til tider. Må nok ha en alvorsprat med han når han kommer ut tror jeg. Han lager bråk og jeg får kjeften for det.. urettferdig. 

Ekstra morsomt er det at han virker veldig interessert i fotball. Igår satt nemlig jeg og fruen å så åpnings kampen i EM og da skal jeg si deg det blir fart i guttungen ja. Det var full Texas inni magen med spark og slag. Noe som for øvrig gjorde meg utrolig glad. Jeg er nemlig veldig stor fotball supporter og gleder meg vell over gjennomsnittet til å ta med arvingen på kampen både i inn og utland. Har allerede gått til innkjøp av noe i favorittlagets tema. Skremmer meg litt at guttungen ser ut til å digge Frankrike litt over gjennomsnittet...

En god bamse må alle ha

Denne her var for søt til å si nei til, til og med for Sandra

Tror nok ikke det blir det siste guttungen kommer til å ha av supporter effekter nei. Selv har jeg over 20 drakter og diverse andre ting fra oppveksten så vi får se. Kan fort bli dyrt det her :) . Kanskje han til og med ikke liker fotball..... og begynner med ballett eller noe sånt... Ja uansett kommer jeg til å elske han like mye. kommer ihvertfall til å skype mye med han når han er adoptert bort :P ok ok den var litt drøy. 

EM er igang dere. 

Ja det blir mitt siste EM alene som supporter hjemme her i huset. Neste EM er guttungen nesten 4 år og slik det ser ut sikkert ivrig med å hyler og skriker akkurat som far. Godt det er et VM innimellom slik at han kan trenes litt opp i supporter sanger og diverse.. Til alle kvinner og menn som liker fotball. Kos dere masse i ukene som kommer. Det skal nemlig jeg gjøre. Og hvis noen lurte. Favoritt laget siden Norge ikke er med, er Tyskland. 

Ha en strålende helg alle sammen

Hilsen 

Glagubben

 

LES OGSÅ

//  Vår reise til Roma 
// Endelig igang med opptreningen 

 

Italia og vakre Roma -- DEL 1--

 • 10.06.2016 - 10:24

Tid for REISE igjen folkens 

God fredag kjære lesere. Ja vi  dere klarte å komme dere gjennom nok en uke. Nå er det riktignok noen timer igjen til vi kan sprette champisen og fyre opp grillen.  Det minner meg på et lite tips til dere med kullgrill. Det er ingenting som lukter mer sommer og sol enn kullgrill. Rett og sletten bare kos og hygge ikke sant. Rettelse her... Jeg digger grillingen din like mye som deg , men når du tror at det å helle årsforbruket til en Ford Taunus i flytende brensel på grillen før du fyrer opp så blir gleden litt borte for min del. Jeg liker nemlig å ha mitt hus luktene av grønnsåpe og blomster og den kremen som av en eller annen grunn minner meg om Hawaii som fruen går rundt å smører seg med. Det jeg derimot IKKE ønsker er å lukte din grill. Så hadde satt pris på om du roet ned den tennvæske bruken.


Kanskje roe ned litt på brenselen kjære nabo.   Bildet lånt av Dagbladet.no

Nok om det! 

Da er det tid for reise igjen og hvor går turen idag? Vi har jo nå i 3 uker kost oss og sett flotte bilder fra Hawaii. Idag skal vi nok litt nærmere hjemlige trakter. Men skal fortsatt sørover mot vame og sol. Vi skal til en av mine favoritt land. Vi skal til Italia og ROMA. Dere vet, den evige stad. Byen med historie som strekker seg flere tusen år tilbake i tid. For en historie elsker som meg så er dette en av mine " Bucket List " byer.  Har du gjemt deg bak en stein hele livet og ikke vet hva en bucket list er , så er det en liste over ting man ønsker å gjøre før man dør ( hit the bucket) . Nå er det riktignok ikke første gang jeg er i Roma som jeg her skal fortelle om, det er faktisk andre gang. Første gangen var på sommeren og mitt i sommerferien. Det kan jeg trygt si er det dummeste man gjør. For som andre store byer i sør Europa, blir nemlig også Roma ENORMT varmt om sommeren, og du finner ikke akkurat så mange plasser å plaske rundt. Og det finnes grenser for hvor mye is du orker.. Ok ok så gjør det ikke det men dere skjønner poenget.

En viktig ting å huske på er at byen ligger i en dal, som fungerer som en kjele som varmer opp byen i sommermånedene. Så hvis man vil se ting og gå rundt blir det rett og slett for varmt. Anbefaler å dra hit på høsten og våren. Vi dro på vinteren...... jaja jeg vet. For som med sommeren så blir også Roma møkka kaldt på vinteren. Men vi koste oss vi. Var faktisk en av våre første turer som kjærester. Det var da vi ikke hadde spå mye penger å bruke på ferie og reise. 


Se på de unge trynene her. Dette er tilbake til 2012 . Tatt da vi gikk ombord i Norwegians rute til Roma fra OSL. 

Vår tur startet fra Oslo lufthavn og siden Norwegian var billigst så passet det utmerket med tanke på at vi begge var studenter og hadde lite penger på den tiden. Både jeg og fruen har egentlig aldri forstått de som bruker masse penger på å reise dyrt. Hvorfor?? Velger heller å bruke penger der vi skal og oppleve ting der. 

Luca D Alba   ( Sjekk ut siden deres her

Her skulle vi da bo. Jeg må innrømme at jeg hadde ingen anelse for jeg er utrolig care face når det gjelder planlegging. Noe som irriterer fruen grønn den dag idag. Er liksom hun som er reiseleder her i hjemmet. For min del kunne vi ha ligget i telt på Petersplassen, er ikke så nøye på det. Er utrolig glad for at fruen tar seg av slikt ja. Denne gang hadde hun funnet en liten perle av et hotell midt i Roma sentrum. Sånn seriøst, når vi gikk ut døren og tok til høyre kunne vi se Colosseum . For de av dere som har vært der, så forstår dere kanskje hvor sentralt vi bodde. Hotellet var så utrolig koselig. Rett utenfor vinduet vårt hadde vi et like bakeri og hver morgen våknet vi til lukten av ferske bakevarer. 


Et lite bakeri rett nedenfor rommet vårt. Fruen er fornøyd som dere ser

Da vi endelig hadde pakket ut og " gjort oss klar" så gikk turen ut for en liten sightseeing og matbit. Med tanke på at dette var en helgetur så leide vi ikke noe bil og vi fokuserte kun på det vi hadde i gang avstand fra oss. Noe som er ganske lurt å gjøre her hvis du kun har noen dager. Det er nemlig tusenvis ting av å se her.  

Colesseum. 

Dette er vell obligatorisk dere. Er man først i Roma så må man ta turen og se på dette fantastiske byggverket. Her hvor mange gladiatorer endte sine dager i kamp mot hverandre og løver og tigre og hverandre. Var ikke bare bare å leve på den tiden dere. Nyttet ikke å gå å syte over vondt i ryggen og annet da. Roma Rikets HR avdeling fantes her. Gå inn dit og klag var nok en grei motivasjon for å oppføre seg.  Vi storkoste oss her. Gikk hånd i hånd og bare nøt det å være ny forelsket. Denne byen er fin for spesielt kjærestepar. 


Fortiden og fremtiden i et og samme bilde.  Legg merke til at fruen går i dun jakke. Nemlig møka kaldt da vi reiste dit. 

Grand Caffe Ristorante bar Pizzeria Martini and Rossi.

Etter å ha gått rundt denne oldtidens gigant bestemte vi oss at vi måtte jo prøve ut litt Italiensk mat og dermed gikk turen til nærmeste restaurant. .Og som dere ser i navnet så er det nemlig veldig viktig å slenge med alt av mulige navn og ting i navnene her nede. Her valgte vi altså å spise vårt første måltid i Roma. Dette er en plass vi absolutt anbefaler. God service og god mat og ikke minst grei pris. 
Flott og koselig sted. 


God service og veldig gode viner

Pasta og mye digg mat. Roma er kulinarisk paradis


T Bane systemet. 

Om dere ønsker å dra steder i byen uten å gå dere ihjel så anbefaler vi å ta T banen. Koster nesten ingenting for billetter. Man blir nemlig utrolig lei av å gå hvis man har tenkt å se alt til fots. Byen er ENORM og det er mange smågater og blindveier og lett å gå seg bort. Vi valgte å ta banen. Den stopper ved alle de store attraksjonene og er rett og slett den beste måten å komme seg rundt på. 


Man trenger ikke bruke masse penger på taxi og bil. T banen er like bra. 


St Peter Katedralen  og Vatikanet

Man drar IKKE til Roma uten å ha sett den. Så enkelt er det. har man vært her før spiller ingen rolle. Dette er en av verdens om ikke verdens fineste byggverk. Drit i at det er hovedsete for den katolske verden og alt det religiøse. Dette er en plass verdt å se ganske enkelt fordi det finnes så utrolig mye å se. Kunstverk av de største kunstnere som noensinne har levd finnes her. Bernini, Michelangelo, Rafael, Dante, Piccaso, Monet  listen er laaaang. Ja man kan si man ikke er så keen på å se kunst og sånt, til dere som sier sånt sier jeg bare en ting.

Dere går virkelig glipp av noe stort. Verden er nemlig mer enn bare å kikke ned i mobilen og se på paradise hotell. Vi storkoste oss her. Koster ca 100 kr å komme inn i Vatikan museet. Da får man gå inn i både museet og Peters kirken. Selve plassen utenfor er gratis. Til og med her kan man se utrolige kunstverk.  Visste du at Vatikanet er et eget land? Med egen bank og flagg og styresett. Nå vet du det.

En liten ting jeg vil informere om som kanskje kan skremme noen. Inne i Peterskirken er det gravlagt mennesker i store sarkofager. Det vil si at du kan se rett på døde mennesker som er balsamert. Dette var noe fruen likte svært dårlig og ble litt dårlig av. Døden er ikke lik for alle og vi reagerer forskjellig. Greit å vite så man ikke svimer av der inne. Man klarer fint å unngå å se disse sarkofagene og konsentrere seg om kunsten istedenfor. En av verdens fineste mesterverk finner man inni Peterskirken, nemlig Pieta. Dere har kanskje sett den før. Maria som holder jesus  Og ikke minst finner du det Sixtinske Kapell i Vatikanet. Dette er noe du MÅ se. Du finner ingen og da mener jeg INGEN plass på jord hvor så mange flotte freskaer ( bilder malt i på stein) enn her. Michelangelo er arkitekten bak det hele. 

Som dere sikkert forstår, så er det utrolig mye å se. Absolutt anbefalt å dra. Selv om man ikke liker historie. Mange kule snaps og insta bilder å ta her....... Legger ved noen bilder vi tok her. 


Denne hadde ikke vært dum å ha i hagen. 

Får ikke de her på Plantasjen for å si det sånt.

Snakker vi tak eller? dette er taket i en av de maaaange rommene i museet. De så alle sånt ut FYI

Glemte å jo helt han her. Da Vinci. Ja hele Ninja turtles gjengen er samlet her. 

Dette badekaret ville da fruen ha... tror det koster mer enn hele nabolaget vårt...

Sjekk ut Gunsa på disse statuene. Ingen overvektige på den tiden?? 

Her kunne jeg lett bodd. 

oooo a golden man. Must touch him.... Det var da altså ikke LOV. fy fy glagubben

Hvor lang tid tok det her a? fikk sikkert svaret av guiden men han snakket så utrolig kjedelig...

Holdt ikke med Ikea skuffe her nei. 

Pimp my crib kan gå å legge seg. Paven vant den for å si det sånt

Sjekk detaljene her. Dette er MALT... Jeg klarer ikke ta bilder som er like fine engang....

Welcome to my crib liksom.....

Skjønner du eller? Dette taket er nok til å få til og med en fjortis sin instagram og snapchat konto til å gå en kule varm

Sånn så europa ut før mente de. De hadde malt kart over flere tids epoker. To hele rom...

Nok et tak som er pimpet litt. Sykt fint å se. MEKTIG

Det Sixtinske Kapell Dere. Dette bildet har dere nok sett før. 

En av verdens mest kjente malerier. Laget av Michelangelo. 

Jeg kunne vist dere hundrevis av flere bilder vi tok.Det har jeg dessverre ikke mulighet til her. Dere kan derimot gå inn på www.glagubben.no og finne mange mange flere bilder der. Det er min egen side på nett. Uten reklame og bare dedikert til ting jeg ikke tar med her. Ta gjerne en kikk. 

Etter å ha gått å vandret hele dagen så var det tid for en matbit. Husk å drikk nok og få i deg mat når du er her. Du vil merke det etterhvert. 

Sitter og koser seg i sola. # verdens vakreste

#ikke fult så vakker og takk for at du tok bildet akkurat da jeg trødde noe i gapet...

Det var slutten på første del i vår Roma tur dere. Som med Hawaii innleggene mine så må jeg dessverre også dele dette innlegget i flere deler. Tusen takk for at dere fulgte oss i DEL 1 av vår tur til Roma og jeg håper du stikker turen innom neste fredag for DEL 2. 

Tusen takk kjære leser. 

Håper du trykker FØLG på bloggen min. Takk for denne gang. 

Hilsen Glagubben

LES OGSÅ //

//------ Hawaii DEL 1    ------Hawaii DEL 2 ------  Hawaii DEL 3 ---
 

Næmen for en pudding du har blitt a

 • 09.06.2016 - 16:29

Hei igjen kjære lesere.

Dagens andre innlegg til dere. Lovte jo å holde dere oppdatert på dagens happening. For de av dere som ikke har fått det med seg, så skulle jeg til fysioterapi idag. Endelig skal jeg få lov til å begynne å trene meg opp igjen til normalen. Man blir faktisk veldig rastløs av å bare gå turer og sitte hjemme hele dagen. Og spesielt når man er vant med å trene 4-5 ganger i uken. ( hysj Sandra, ikke et ord fra deg nå). Ok ok så har det kanskje blitt litt mindre de siste årene. Men skylder det faktisk på ryggsmertene.

Anyways. Idag bar det opp til fysio og dagens øvelser der. Først og fremst så må jeg få lov til å skryte av min fysio. Hun er en dame i 45 års alderen med utrolig kunnskap og ikke minst menneskelig sosial intelligens. Noe jeg har merket at spesielt PTer mangler til de grader. Finnes mange som bare peiser på og ikke leser sine klienter. Hun jeg fikk leste meg som en åpen bok og tilpasset alle øvelsene deretter. Gir meg trygghet og motivasjon også. Så tusen takk for det kjære Fysio.

Jeg fikk en del forskjellige øvelser som jeg må ta nå i 14 dager fremover. 5 ganger i uka morgen og kveld. Alle går rett og slett på å styrke kjerne musklene. For som fysio sa. " de har daua" . Altså mine kjerne muskler var borte og må trenes opp på ny... FLOTT.

Så da er det bare å begynne da. Legger ved noen bilder så dere kan se hva jeg holdt på med idag :)

90 grader og hei hvor det går :) denne var tung. Har nemlig grunnet ryggen hatt/har kun 40 prosent styrke i høyre foten . Dette må jeg da trene opp. For de av dere som lurer på de blå teip bitene på leggene mine. Så er de der fordi jeg har hatt muskelsvinn i leggene grunnet for lite bevegelse. De er der for å hjelpe meg og støtte opp muskelen i leggene.

Her skal man løfte veldig lette vekter opp mens man holder ryggen og magen stram. Vanskeligere enn det ser ut som. Eller kanskje jeg bare er litt svak nå :(

"Opp på tærne nå gutt. Dette går så fint så" øvelse for rygg og styrke i hele kjernen

Opp med rævva nå tjukken. Her øver vi på magemusklene

Et bein i luften mens ryggen holdes rett. Veldig bra for kjerne musklene

Så det var oppdateringen jeg lovte dere folkens. Nå venter jeg bare på at fruen skal komme hjem og så blir det soling og slappe av resten av dagen. Blir nemlig veldig fort sliten merker jeg...

Tusen takk for at dere leste folkens :)

OBS --- sjekk ut min splitter nye side på nett. Glagubben.no her finner dere alle mine innlegg uten reklame og mye ekstra materiell. Anbefaler å ta en kikk.

Mvh

Glagubben.

Endelig er dagen kommet

 • 09.06.2016 - 09:47

Hei og god Torsdag alle mann.     -Følg meg på Facebook-

Har ikke dere lurt på hvor mye penger man egentlig bruker på å vedlikeholde sin egen kropp gjennom årene? . Da tenker jeg med hensyn på legebesøk og medisiner og diverse av utstyr man trenger for å hjelpe en gjennom hverdagen. Satt å tenkte på det her på morgenkvisten. Nå er jeg riktignok ikke helt representativ for resten av befolkningen. Er medfødt med leppe gane spalte og velsignet med en nysgjerrighet som ikke ligner grisen. Alt som ser skummelt ut og andre viker fra, ja det fungerer som en  magnet på meg. "Nå hopper du av sykkelen og går ned den skrenten gutt" sa mor engang til meg. Første tanken som slo meg " aaaa shitt damn det der så kult ut" opp på sykkelen bar det og nedover skrenten i full pupp. Turen endte opp på legevakten den gang også gitt. Hadde det ikke vært for gratis helsevesen i Norge så tror jeg faktisk jeg kunne sponset en ny hytte på legen min. Ikke kødd engang. 


hadde jeg bodd i USA hadde legen min vært super duper rik
598 døgn har jeg på sykehus på mine 32 år.... Jeg sier igjen 598 DØGN. Nå er riktignok majoriteten av disse grunnet gane spalten og de mange operasjonene som følge av det. Men ikke alle :) Har da klart å knekke armer og bein. Operert rygg, kollapset lunge , knust 2 fingre på høyre hånd, og mye mye annet knask. Så man kan trygt si jeg er en av de som nyter godt av gratis helsevesen. Men ikke misforstå, jeg gjør ikke dette med vilje. Er ikke sånn at jeg digger å ligge på sykehus. Så god mat har de nemlig ikke, heller så fint er det ikke å ligge der heller. Har bare vært veldig uheldig litt apekatt i opveksten og deler av mitt voksne liv.. 

 


Omtrent sånn mamma og pappa følte det under oppveksten...
 

Men blir slutt på sånt nå. Nå må jeg jo være et godt forbilde og fortelle arvingen at man bør være forsiktig.. Smalt fra rette ræv tenker jeg min mor sier da ja. 

Idag skal jeg endelig få lov til å begynne å trene igjen. Dere aner ikke hvor mye jeg savner dette. Husk at jeg er en person som MÅ være aktiv og har trent stort sett hele livet. Men grunnet operasjonen i ryggen så har jeg måtte forholde meg veldig rolig de siste 3 månedene. Noe som har gjort at jeg har kjedet meg så mye at jeg har startet blant annet denne bloggen..... Så noe bra kom det ut av det 


Håper ikke det er sånn det blir    bildet lånt av cartoonstock.com 
 

Uansett idag tar jeg turen 500 meter bort i gata til fysioterapi. Fant ut at fysioen min lå rett i nabolaget her. Hvor digg er ikke det ? jo DIGG.  Så da gjenstår det bare å spise frokost og tusle bort og høre hva slags middelalder tortur metoder jeg må gjennom for å bli "normal" igjen. 

Holder dere oppdatert med et nytt innlegg ikveld folkens. Med bilder :)

Til vi sees igjen kjære dere. Ha en strålende Torsdag

Hilsen Glagubben

LES OGSÅ

// Hør her din fjompenisse.. NEI du hør her din TOSK  

// Hevnporno og slutshaming, bra jobba gutta!

 

 

OBS- oppdatering finner dere her http://glagubben.blogg.no/1465482588_nmen_for_en_pudding_d.html

Hør her din fjott!, Nei du hør her din tosk!!!!

 • 08.06.2016 - 11:41

Hei igjen folkens 

God Morgen lesere. Ja tenk da var det blitt onsdag igjen gitt. Halvveis til helg og det er ikke bare bare. Snart tid for å poppe Champisen og slenge beina på bordet og bare nyte nok en helg. Ligge i senga med den du er glad i og bare sove leeenge.


Kjærestetid er hva helgen handler om dere :)

For hva er vell ikke deiligere enn å bare ligge å slappe av, uten at man trenger å tenke på noe som helst. Rett og slett bare koble ut hjernen totalt. Jeg for min del nyter hvert øyeblikk med stillhet jeg kan få om morgenen. Har nemlig blitt fortalt av samtlige av mine venner som har barn, at når kidden kommer så kan jeg offisielt drite i alt som heter søvn. Gleder meg til den delen ja..... 

Nei nok om det. Over til dagens tema. Ukas Krangel !!


Hør her din måsabjønn.... NEI du hør her din fjøsnisse!!! Bildet lånt av eavisa.no

Ja for hva er vell ikke en uke uten en liten krangel mellom ektefeller. Ikke sånn stor krangel for det er det utrolig nok veldig sjeldent vi har. Når jeg sier utrolig, så tenker jeg på at jeg er Sør Amerikaner og hun er av den østlige delen av verden. For å si det sånt. Det er mye temperament ute å går. Men vi er så like personligheter at vi faktisk bare har blitt enige om en ting, vi snakker heller ut om ting før det går for langt. Og wholla , dermed har vi små krangler og diskusjoner i hverdagen. Vi mener nemlig at det IKKE er sunt å gå å bære på ting for så å eksplodere og si masse tull man ikke mener. 

 

Ukas krangel denne uken var selvfølgelig fruen sin feil. 

 

Det er det ingen tvil om... ihvertfall hvis du spør meg.  Altså det er noe som heter gravid hjerne sier de. Det er noe som får damer til å bli totalt fraværende mentalt. Ikke litt sånn distre eller sånt. Nå snakker vi totalt 4 åring i nøtta. ok ok var kanskje litt drøy der, men HALLO folkens!  Det hele startet med at vi skulle legge oss for kvelden. Fruen hadde da bestemt at det var tid for sånt ( det kan du lese om her ) . Jeg går å pusser gebisset og sjekker at jeg ikke har fått noen nye grå hår... noe som plutselig har kommet som en tornado i det siste. Kom samme dagen som jeg bikket 30.... GREAT...  

Ihvertfall folkens, jeg  klarte å krype meg selv i seng og la meg godt under dyna og bare ventet på lille tønna ( hehe fruen har fått babymage nå, ok ok ikke helt ok å kalle henne det jeg vet :P ). Men men etter et lite rituale som ligner en katolsk prests nattverd, klarer endelig fruen å komme seg i seng også. Hun hopper opp i senga og legger seg godt til rette.

Det er her det hele skjer.!!!  

Jeg får en indre uro i kroppen, en uro bare menn kjenner til. Uroen som best kan beskrives som tap av penger følelsen.. For faktisk er det, det er. Tap av penger. For hva ser jeg??? Jo hele leiligheten ser ut som downtown Las Vegas. Alt av lys er nemlig fortsatt på. Ikke bare en plass ,men overalt.  " errm kanskje slå av lysene vennen? " prøver jeg i en fin tone.  " aaaa nå har jeg lagt meg, spiller det noen rolle?" ..... Øøø JA er første tanken min. Når du legger deg i senga så skal alt av lys være slått av. Hvem tror du vi er ? onkel skrue?? Kong krøsus? ???? Lys og strøm koster peng....  " Kan du gå å skru det av? " prøver jeg igjen. I håp om at fruen tar til fornuft.  " nei nå har jeg lagt meg, du kan gjøre det hvis det er så viktig for deg.."  

Altså i svarte bahama mama!!! Da gikk det en kula varmt for meg. Det var jo ikke jeg som bestemte at leiligheten skulle være mulig å sees fra månen den kvelden. Og så mener hun at JEG skal stå opp og skru av alt... Frekt frekt FREKT sier bare jeg.  " Nei altså det får du gjøre" responderer jeg i en sur tone. Ganske fornøyd at jeg sa ifra og stod på mitt. Må si jeg var litt stolt over meg selv der ja. 

" ja få den gravide kona di til å reise seg opp og gjøre det, få den gravide kona di som bærer frem ditt barn til å reise seg opp igjen"... er kommentaren som fulgte fra fruen.... 


Ikke alltid enkelt å være gravid ... bildet lånt av babyverden.no

Lang historie kort.... Jeg stod opp og slo av alle lysene gitt, mens jeg bannet og steikte for meg selv..... Hvilken mann med normal hjerne kan si noe imot det argumentet?? For det er jo faktisk sant. De bærer frem et barn og de gjør dette delvis for oss menn også.. Så da er det best å snurpe igjen smella og bare gjøre som fruen ønsker. Kalles å ta vare på sin familie det gutta, ikke tøffel... 

 Sier som fruen sier. " den ungen bør bli noe stort ".. For før du er født så har du allerede fått far i hus degradert fra MANN, ELSKER og KJÆRESTE til kokk, massør, vaktmester, butler.... Jeg forventer en Nobelpris i noe stort  for å si det sånt..... 

 

Takk for at dere leste bloggen idag folkens. 

Del gjerne og fortell venner og kjente om den.  Følg meg også på snapchat og insta og twitter. Legg til Glagubben :)

Glagubben på facebook. ( gå inn og LIKE siden, hadde jeg satt stor pris på )

 

Les også

//Hevnporno og nettshaming. Bra jobba gutta!!!!

// Glagubben sin favoritt sommerlåt 2016

#pappablogg #familieliv #hverdagslykke #blogger #humor

Hør her din fjott!, Nei du hør her din tosk!!!!

 • 08.06.2016 - 10:57

Hei igjen folkens 

God Morgen lesere. Ja tenk da var det blitt onsdag igjen gitt. Halvveis til helg og det er ikke bare bare. Snart tid for å poppe Champisen og slenge beina på bordet og bare nyte nok en helg. Ligge i senga med den du er glad i og bare sove leeenge.


Kjærestetid er hva helgen handler om dere :)

For hva er vell ikke deiligere enn å bare ligge å slappe av, uten at man trenger å tenke på noe som helst. Rett og slett bare koble ut hjernen totalt. Jeg for min del nyter hvert øyeblikk med stillhet jeg kan få om morgenen. Har nemlig blitt fortalt av samtlige av mine venner som har barn, at når kidden kommer så kan jeg offisielt drite i alt som heter søvn. Gleder meg til den delen ja..... 

Nei nok om det. Over til dagens tema. Ukas Krangel !!


Hør her din måsabjønn.... NEI du hør her din fjøsnisse!!! Bildet lånt av eavisa.no

Ja for hva er vell ikke en uke uten en liten krangel mellom ektefeller. Ikke sånn stor krangel for det er det utrolig nok veldig sjeldent vi har. Når jeg sier utrolig, så tenker jeg på at jeg er Sør Amerikaner og hun er av den østlige delen av verden. For å si det sånt. Det er mye temperament ute å går. Men vi er så like personligheter at vi faktisk bare har blitt enige om en ting, vi snakker heller ut om ting før det går for langt. Og wholla , dermed har vi små krangler og diskusjoner i hverdagen. Vi mener nemlig at det IKKE er sunt å gå å bære på ting for så å eksplodere og si masse tull man ikke mener. 

 

Ukas krangel denne uken var selvfølgelig fruen sin feil. 

 

Det er det ingen tvil om... ihvertfall hvis du spør meg.  Altså det er noe som heter gravid hjerne sier de. Det er noe som får damer til å bli totalt fraværende mentalt. Ikke litt sånn distre eller sånt. Nå snakker vi totalt 4 åring i nøtta. ok ok var kanskje litt drøy der, men HALLO folkens!  Det hele startet med at vi skulle legge oss for kvelden. Fruen hadde da bestemt at det var tid for sånt ( det kan du lese om her ) . Jeg går å pusser gebisset og sjekker at jeg ikke har fått noen nye grå hår... noe som plutselig har kommet som en tornado i det siste. Kom samme dagen som jeg bikket 30.... GREAT...  

Ihvertfall folkens, jeg  klarte å krype meg selv i seng og la meg godt under dyna og bare ventet på lille tønna ( hehe fruen har fått babymage nå, ok ok ikke helt ok å kalle henne det jeg vet :P ). Men men etter et lite rituale som ligner en katolsk prests nattverd, klarer endelig fruen å komme seg i seng også. Hun hopper opp i senga og legger seg godt til rette.

Det er her det hele skjer.!!!  

Jeg får en indre uro i kroppen, en uro bare menn kjenner til. Uroen som best kan beskrives som tap av penger følelsen.. For faktisk er det, det er. Tap av penger. For hva ser jeg??? Jo hele leiligheten ser ut som downtown Las Vegas. Alt av lys er nemlig fortsatt på. Ikke bare en plass ,men overalt.  " errm kanskje slå av lysene vennen? " prøver jeg i en fin tone.  " aaaa nå har jeg lagt meg, spiller det noen rolle?" ..... Øøø JA er første tanken min. Når du legger deg i senga så skal alt av lys være slått av. Hvem tror du vi er ? onkel skrue?? Kong krøsus? ???? Lys og strøm koster peng....  " Kan du gå å skru det av? " prøver jeg igjen. I håp om at fruen tar til fornuft.  " nei nå har jeg lagt meg, du kan gjøre det hvis det er så viktig for deg.."  

Altså i svarte bahama mama!!! Da gikk det en kula varmt for meg. Det var jo ikke jeg som bestemte at leiligheten skulle være mulig å sees fra månen den kvelden. Og så mener hun at JEG skal stå opp og skru av alt... Frekt frekt FREKT sier bare jeg.  " Nei altså det får du gjøre" responderer jeg i en sur tone. Ganske fornøyd at jeg sa ifra og stod på mitt. Må si jeg var litt stolt over meg selv der ja. 

" ja få den gravide kona di til å reise seg opp og gjøre det, få den gravide kona di som bærer frem ditt barn til å reise seg opp igjen"... er kommentaren som fulgte fra fruen.... 


Ikke alltid enkelt å være gravid ... bildet lånt av babyverden.no

Lang historie kort.... Jeg stod opp og slo av alle lysene gitt, mens jeg bannet og steikte for meg selv..... Hvilken mann med normal hjerne kan si noe imot det argumentet?? For det er jo faktisk sant. De bærer frem et barn og de gjør dette delvis for oss menn også.. Så da er det best å snurpe igjen smella og bare gjøre som fruen ønsker. Kalles å ta vare på sin familie det gutta, ikke tøffel... 

 Sier som fruen sier. " den ungen bør bli noe stort ".. For før du er født så har du allerede fått far i hus degradert fra MANN, ELSKER og KJÆRESTE til kokk, massør, vaktmester, butler.... Jeg forventer en Nobelpris i noe stort  for å si det sånt..... 

 

Takk for at dere leste bloggen idag folkens. 

Del gjerne og fortell venner og kjente om den.  Følg meg også på snapchat og insta og twitter. Legg til Glagubben :)

Glagubben på facebook. ( gå inn og LIKE siden, hadde jeg satt stor pris på )

 

Les også

//Hevnporno og nettshaming. Bra jobba gutta!!!!

// Glagubben sin favoritt sommerlåt 2016

#pappa #hverdagslykke #familieliv #blogger #humor #livetsgang

Dette likte fruen passe dårlig...

 • 06.06.2016 - 09:32

God mandag kjære lesere. 

Da var vi igang med nye uke og alt det der. For min del blir dette faktisk en uke jeg ser litt frem til. Jeg skal nemlig begynne med fysioterapi. Endelig skal jeg få lov til å begynne å trene igjen. 3 måneder har gått siden jeg trente sist... Det er utrolig lenge for en som har trent så og si ihvertfall 4 ganger i uken helt siden han var 12 åring. Kjenner jeg gleder meg til å få kroppen mest mulig mot det normale igjen snart. Men som legen så fint sa. "Du må ta alt med babysteg. Bitte bitte små babysteg".  så da får jeg gjøre det. For målet mitt er å kunne bevege meg opp mot normalt når William blir født. 


Skal bli godt å endelig komme igang. .. bildet lånt av Trogstad Kommune.no

Du skylder meg en tjeneste. 


and its time to collect 

Du vet når du gjør en tjeneste for noen og de sier "jeg skylder deg ". Denne kommentaren som fungerer som betaling i mange venne og kjæreste sammenhenger for ting man har hjulpet til med. Som regel så glemmer man disse "betalingene" og ender opp med å gå glipp av mye hjelp fra venner som faktisk hadde stilt opp og hjulpet fordi de husket at du hjalp nettopp de engang. Når det gjelder kjæresteforhold og ekteskap så har denne " jeg skylder deg" en litt mer alvorlig tyngde. Det vil si. Hvis jeg må bli med fruen på et kjøpesenter i 12 timer for å shoppe/se på  noe, så skylder hun meg faktisk en tjeneste. Samme motsatt vei. Ok noen av dere kan argumentere for at når man er sammen så gjør man ting av kjærlighet for den andre, og man trenger ingen belønning.. Til alle dere som sier dette, svarer jeg med Hvorfor! Jo ganske enkelt fordi når man har vært sammen en stund, så ser man etter " giftcards" man kan bruke til å gjøre ting man selv har lyst til men man også vet at partneren har mindre lyst til. Som å se en Kino film. En sånn film som dama di bare HATER over alt og man ikke fikk noen andre til å bli med på. Det var nettopp det som skjedde her i huset igår. Jeg benyttet meg av et sånt " jeg skylder deg en tjeneste" kort og dro med kjerringa på kino i lillestrøm. Jeg har nemlig hatt lyst lenge å si en film som bygger på en dataspill serie jeg har spilt i 11 år. Nemlig World of Warcraft. Og nå har endelig de flotte folkene i film industrien laget en film om dette. Nemlig Warcraft the Beginning. 

Kona var lite fornøyd for å si det sånt. Da jeg dro henne med til Lillestrøm igår. Kan også ha med at det var 30 grader og sol og deilig vær ute... Men hey dette var eneste mulighet vi hadde til å se den på kino! Og hun skylte meg en tjeneste som sagt..

Kjipe var at filmen var en 3 av 6 mulige på terningen. Fantastiske effekter men handlingen og den berømte røde tråden var helt borte i filmen. Mye action og lite handling. Kan sikkert ha med at jeg vet handlingen fra før av og følte regissøren av filmen voldtok denne.... Anbefales IKKE.

Så sånn brukte jeg mitt ENE (har nemlig et par) " jeg skylder deg en " kort som jeg har samlet opp fra fruen i de senere år. Dumt valg denne gang men man lærer så lenge man lever. Vi rakk hjem til sol og varme og tok med oss take away så hun ble fornøyd til slutt hun også.  

Ha en flott Mandag alle sammen

Glagubben

Les også:

// Glagubben gir deg sitt sommerlåt tips 

// Noe alle damer elsker å få

Er det greit å la tenåringen sove over hos kjæresten?

 • 02.06.2016 - 08:31

God Morgen kjære lesere. (Glagubben sin egen .no side )

Håper alle har våknet og er klar for en ny morgen med posi..... FØCK IT. Av og til hater man bare morgenen og idag er en av de. Normalt sett er det fruen som er morgen grettem her i huset... nope ikke idag. Tok den førsteplassen LETT.  Denne dagen startet bare helt pyton. Allergi helvete kicket inn ( nemlig pollen allergi). Og ikke nok med det så har jeg sovet omtrent nada inatt grunnet fruen som ligger og vrir seg som en slange i senga. Men ikke hennes feil, hun er jo gravid så den skal jeg tåle. jaja over til dagens tema dere..


Ikke helt meg idag morges for å si det sånt... bildet er tatt i San Fransico, California. 

Når er det egentlig greit at tenåringen sover over hos kjæresten?

Kom over en annonse fra Rema1000 i VG angående dette. Les her  . Det første jeg tenkte når jeg så annonsen var. Har folk mistet helt hjernen sin idag? La hormonfylte tenåringer sove over hos hverandre? Finnes jo ingen som er mer kåte enn tenåringer. De er den menneskelige utgaven av en kanin. Men så kom jeg til å tenke på at jeg selv fikk jo lov til å sove over hos min kjæreste da jeg var tenåring og det gikk jo fint det. Ok ok så ble det litt kyssing og klinings men det skjer jo uansett hvor man befinner seg i den alderen. Men det skjedde liksom ikke noe mer enn det. Og vi er jo alle forskjellige tenker jeg. Så hvis man føler tenåringen i hus er voksen nok og kan ta ansvar for sine egne handlinger , så hvorfor skal man de ikke si ja til overnatting? Man kan ikke vokte over dem som hauker hele tiden. Og jo mer man nekter noen noe , hmmm jo mer vil de ha det.. 

Og med tanke på all informasjon de har tilgjengelig via iphone , ipad og data idag så tror jeg de allerede vet mer om sex enn det jeg og du gjør. Ihvertfall mer enn mine foreldre sin generasjon. Så den delen der trenger man ikke bekymre seg for. 


Kanskje lurt å lære ungdommen litt om konsekvenser før man sier ja til overnatting. For er man uheldig/heldig nok, så får man det her med på kjøpet.. Bildet er lånt av MensHealth.com

 

Konklusjon. 

Så lenge man har lært barna hva som er rett og galt og at NEI betyr NEI (sikter da til oss gutta) så tror jeg tenåringene klarer seg fint jeg. En liten tankevekker... De gjenspeiler faktisk den holdningen og oppførselen du som forelder har på området. Hvordan oppfører du deg selv?

.... Så med andre ord. Min sønn skal på kostskole bare for gutter langt oppe i fjellene i Tibet. :)

Hva mener dere lesere om dette ? fortell meg gjerne. Greit å få flere meninger om temaet

Til vi skrives igjen. Ha en fin dag og la ungdom være ungdom. Husk du var det selv engang. 

Hilsen 

Glagubben

Les også. 

// Karma is a bitch og Feige feige foreldre
 

Karma is a bitch!!!! Ukas Krangel...

 • 01.06.2016 - 10:00

God Morgen kjære lesere.   (Sjekk den her dere :)

Jøss da har vi kommer oss inn i Juni dere. Og sola har til og med klistret seg på himmelen i all sin prakt. Skakke klage da nei. Siste dagen i Mai var faktisk ikke så aller verst den heller når jeg tenker meg om. Herr og fru glagubben tilbragte den horisontalt på verandaen. HEY HEY ikke noe griseri tanker her nå. Tro meg vi lå hver for oss horisontalt. Fru glagubben er som dere sikkert vet gravid og har av den grunn funnet meg skylding i all verdens elendighet og stengt fornøyelses parken for sommeren..... Ok nok om det. 

Over til ukens krangel. Vell det ble ikke en krangel i den klassiske varianten, men litt mer " HALLO blir du aldri fornøyd varianten!" denne uken. 

La oss komme igang. 

Det hele startet faktisk idag morges. Jeg hadde lovet fruen ( ok jeg ser nå hvor første feil ble begått) å lage kullsyrevann til henne som hun kunne ta med på jobb. Dette hjelper tydeligvis på kvalmen hun opplever for tiden. Hun er nemlig en av de heldige hvor morgenkvalmen ikke helt slapp etter 3 måneden. 


morgenkvalme er noe dritt ..


Full av energi ( da snakker vi halvveis i koma og snublende ut av senga) hoppet jeg ut av senga og gikk ut på kjøkkenet for å lage nevnte kullsyrevann. Denne delen foregikk uten problemer. Vannet ble satt til avkjøling i kjøleskapet og mine forpliktelser var da ferdig for morgenen. Jeg danset glad og fornøyd tilbake til sengen, hoppet oppi og la dyna godt rundt meg og tenkte. Ja nå var du flink Glagubben, bra jobbet. 

Blir brått revet bort fra min herlige sinnsro av fruen som freser hårføner på MAX inne på badet, mens radio NRJ er satt til maks volume, fordi hun må jo høre den OVER hårføneren....... GREAT .. jaja hun drar snart. Hold ut hold ut. Plutselig åpnes døra fra badet og der står fruen med det så altfor velkjente blikket .... "Shitt jeg har dårlig tid". 

Altså i svarte alabamas sureste sumpverden !!!!! Hvordan er det mulig ?? Hver forbanna dag har hun dårlig tid. Står opp i god tid gjør hun som alle kvinner gjør. Går inn på badet , igjen som alle kvinner gjør. Og av en eller annen grunn så skjer det noe der inne som bare SPISER tiden til kvinner. Ikke vet jeg hva dette måtte være og helt ærlig så bryr jeg meg fint lite. Det jeg bryr meg om , er at det skjer... og det går utover meg. Stakkars lille søte meg!!!

For jeg vet hva det stressa blikket betyr. Fruen er IKKE klar med sine forberedelser... Og det betyr at jeg må da trå til og fungere som ( se bildet nedenfor)


Dette er da en BUTLER, en tjener.... Var omtrent like blid som han her i dag morges ja

Ok som en god butler så står man bare å venter på dagens første orde da. Prøver å gnikke søvnen ut av øynene mens jeg stabler meg på beina. DU!!!!! kommer det fra badet i en litt for høy tone som vanlig.

"Kan du lage meg 4 brødskiver med ost og skinke og så må du kutte opp agurk og tomater og de skal ligge hver for seg i en pose og så må du legge sånn papir mellom skivene og husk at osten må på først og så skinka og så papiret , kan du gjøre dette for meg ?? altså jeg har dårlig tid og jeg glemte helt ut tiden og så plutselig var tiden bare borte liksom"....


Litt sånn fruen ser ut når hun ber om mat :P

 

ALT dette ble sagt uten å trekke pusten og i samme tonefall.... Altså HEI og HALLO i luken liksom. Jeg jobber ikke som servitør og jeg er ikke særlig dyktig til å huske tusen kommandoer som blir sagt på under 1 minutt... Det blir litt for spesielt for meg. Alt jeg klarte å lyre ut av meg var dette " greit" . Noe som også ble sagt på nøyaktig samme bruk av tid og pust som fruen brukte på hele sin bestilling.... 


det uttrykket jeg har når fruen ber om litt for mye


Men kjære menn! Her kommer en fakta strofe til dere alle. Mest for de av dere som ikke har dame for å si det sånt. Hør etter!! 

For som alle menn vet, når dronningen befaler så gjør man. Jeg velger å tro at jeg ikke er en tøffel ( fortsett å tro det du din fjomp) men når fruen er gravid og lettere distre over alt mulig så føler jeg faktisk litt ansvar og hjelper henne i hverdagen. Og så var det litt det der med happy wife , happy life greiene da. For dere som er gift så vet dere at dette stemmer. Gjør man ikke som fruen sier så blir hun sur...Pluss at hun påpeker at du og bare du er ansvarlig for all verdens elendighet og hvertfall det som har skjedd henne... Hun som andre damer glemmer nemlig at det trengs to stykker for å lage et barn..... Dette er da den distre delen som kicker inn.


Når dronningen ikke er fornøyd i huset.... 


På kjøkkenet bar det. Fant fram ingrediensene som skulle til i dagens bestilling og begynte å mekke sammen matpakken til fruen. Takk gud for brødkutteren på Rema 1000 forresten. Uten den så hadde jeg manglet samtlige av fingrene mine nå. Å stå å leke Hellstrøm tidlig på morgenen er nemlig ikke helt meg . Oooo nå skal jeg gjøre fruen glad tenkte jeg  , jeg kutter skinkeskivene i to og legger de mot hverandre som de gjør på smørbrød man får kjøpt på cafe.... Så stolt over meg selv fordi jeg vet fruen elsker å ha skinkeskivene på nettopp denne måten. Stolt og fornøyd presenterer jeg dette for fruen. 

" Seriøst ?? hvor dum er du ? hallo må jo ha 2 skiver skinke på hver skive da?? JEEZES!!! " var svaret jeg fikk før hun igjen forsvant ut på badet....  ja så var det det med hormoner da... Da prøver vi igjen...


Fikk ikke noe klapp på hode for forsøket engang...

Etter at brødskivene var smurt og pakket klart kommer fruen plutselig med ekstra bestilling. Agurk skivene måtte da kuttes syltynne og i antall 24..... ikke 20 ikke 18 men 24..... Ikke vet jeg hvorfor akkurat dette antallet men det var visst utrolig viktig. Og som godt voksen mann så skjærte jeg de ekstra forbanna tynne, type slik man ser igjennom tynne.... Grenser for hva min tålmodighet klarer tidlig om morgenen. Tomater skulle også kuttes opp, men ikke fult så tynne skiver...... Great!

Fruen er jo ikke "bossy"... Og er man dum nok til å kalle henne det så gud være deg nådig..


kjenner du deg igjen Sandra? :P

 

Finalen:

Matpakken var endelig klar og så var fruen.  Alt blir pakket/trødd ned i en pose og hun løper ut døra med meg og King på slep. Jeg tenkte nemlig å gå med henne til toget for å være hyggelig og samtidig lufte bikkja. Halvveis til toget ser hun på meg før hun sier " sry ass du går for treigt, jeg må stikke ".... Og dermed hopper og spretter hun avgårde... Uten å si takk eller noen ting. Ikke et lite nuss på kinnet engang. Bare " sry ass du går for treigt, jeg må stikke!"....

Det var da jeg faktisk ikke lenger angret på det jeg gjorde noen minutter tidligere.. og bare derfor. 

Jeg skrudde nemlig den vannflaska di ekstra hardt sammen så du ikke skulle få den opp uten hjelp. Mohahahaha. 

ok ok så løy jeg når du skrev melding og lurte på om jeg gjorde det med vilje.Hvor du også fortalte meg at du måtte be en konduktør om hjelp til å åpne den. Noe som faktisk fikk meg til å le godt ,der jeg satt med min gode smoothie på verandaen med king og nøt morgensolen. 


NEMLIG.

Det lønner seg å si takk dere! 

Ha en strålende dag alle sammen. Ny solen og hverandre. 

Hilsen 

Glagubben

 

LES OGSÅ: 

//  Til alle dere foreldre der ute, FEIGE FEIGE MENNESKER 

//  Så var det det å ta imot en kompliment da jenter.... er det så vanskelig? 
 

Sjekk også ut Glagubben facebook. Gå inn og LIKE siden for ekstra matriale og bilder. 
 

Man kjenner man ikke er 18 år lenger....

 • 29.05.2016 - 12:47

God Søndag kjære lesere. 

Da var siste dagen av uken her. Den tas imot med blandede følelser rundt omkring antar jeg. For søndager er på en måte den dagen man reparer og sjekker status etter helgens utflukter. Som regel har man en fast rutine bestående av , kjenne etter hvor man har vondt og deretter prøve å huske hvorfor man har vondt akkurat der... Har man drukket så føler man kanskje at et glass cola og noe junkfood er en grei ting og sist men ikke minst, man sjekker saldoen for å sjekke hvor "KUNG" man egentlig var dagen før. Sånn var ihvertfall min tid før. 


Aldri påstått noe annet heller...
 

Det vil si tiden jeg studerte og levde det flotte studielivet. Nå som jeg har bikket 30 har pipa fått en annen lyd. Ta igår for eksempel! Vi fikk et venne par av oss på besøk. Vi spiste god mat som jeg og fruen hadde lagt. Satt og skravlet og koste oss før vi gutta gikk ovenpå for å se Champions League på tv mens damene pratet om ..( ikke spør meg om det !! , har ingen anelse, baby ting? ). Vi hadde det så moro at vi helt glemte tiden og dermed hadde siste toget hjem dratt fra våre venner.


 

IKKE noe problem , vi kjører dere hjem vi. Altså vi hadde endelig en unnskyldning til å dra til storbyen.. Ok ok så var det meg som ville ha en unnskyldning til å dra til byen. Man savner å være i byen når man er innestengt i sitt eget hjem hele tiden. Så da ble det roadtrip til Oslo da. 


Oslo here we come bitches.....

Hva er vell ikke en bytur uten natt mat? ok så hadde vi ikke drukket eller noe men natt mat hører med uansett. Og med det tanke på at vi ikke hadde drukket så fristet ikke kebab for å si det sånt. Man beholder faktisk litt hjerne når man er edru.... Kebab er ikke bra mat folkens...

Så da gikk turen til McDonalds da... ok ok så er ikke Micky D noe bedre alternativ. Men det har ikke det fæle ettersmaken ihvertfall. Etter at burger og fries var trødd i truten så bar det rett hjem.


Greit så er ikke Micky D så mye bedre en kebab
 

Klokken var 2 da vi la oss..... CRAZY var ordet vi følte oss. Så sent hadde vi ikke vært ute på årevis. Vi kjente at vi levde , ungdoms årene og dets minner kom strømmende på mens vi stille og fredelig sovnet for kvelden. 

Søndag: Klokken 12:14...  Mobilen ringer.... svar blir avgitt først av fruen i en elskverdig tone " kan du slå av den helvetes mobilen ????? " hvor jeg med min vakre morgenstemme sier tilbake " kjeft a !!! ikke min telefon som ringer"!!! 


Fult så gæli er det nok ikke , men fruen er ikke langt ifra

Og VIPS så husket vi hvorfor vi ikke er ute til klokken 02:00 lenger.... Vi er nemlig ikke morgen mennesker noen av oss. Og når man er vant til at helgens store action happening er NCIS på tv så burde man egentlig forstå at slike leggetider overlater man til de fjøsnissene i 20 år alderen. Man merker at man har begynt å gå inn i foreldre modus. Ihvertfall for vår del. Godt er det tenker jeg, vi er jo på vei til å få barn liksom..

Men moro var det. ! Så takk til våre kjære venner for en utrolig fin lørdagskveld og vi gleder oss til neste gang. FYI ( vi eller dere overnatter hos oss/dere :P )

 

Takk for at du leste og til vi sees igjen

Ha en flott  fin Søndag...   :)

Hilsen Glagubben

 

HUSK! !!!

LIKE siden til bloggen på facebook.    ---- TRYKK HER ---   ( Her blir det lagt ut mye ekstra )

 

Les også:

//  Hva med oss som IKKE liker tv serien SKAM???  ---- LINK HER---

// Bryllupsreisen vår til Hawaii DEL 2    ----- LINK HER---- 

og sist men ikke minst  // Bryllupsreisen til Hawaii DEL 1  --- LINK HER----

Hva med oss som IKKE liker SKAM...

 • 28.05.2016 - 10:09

God Helg kjære lesere.

Da har endelig kalenderen klart og karret seg til å bli lørdag igjen. Og som alle lørdager som kommer den etterlengtet og full av forventning. 


Denne her forklarer mye.

Det er liksom noe med denne dagen da som bare er helt greit liksom. Man slipper å å dra på jobb som regel. Hvis man ikke jobber skift arbeid da, da jobber jo man til alle døgnets tider og er dømt til å gå rundt så en forvirra zombie. Jeg snakker om de som kun jobber ukedagene . Sånn mandag til fredag dere vet. De elsker lørdager. Da slipper man håret ut og bare tenker at livet er så fint og flott og man har mest lyst til å danse naken i solskinnet og bare tenke livet er digg. OK så var dette kanskje mine tanker rundt lørdager, men jeg er vell ikke den eneste? ( fruen sitter her og krysser fingrene for at det er flere luringer som meg, stakkar uheldige meg tenker hun sikkert). Bilde lånt av NRK tv..

 

Du/dere! En ting jeg kom til å tenke på  her igår kveld da jeg og humør Hitler  min kjære søte fru satt og koste oss fremfor TVen. Hva er dealen med NRK serien skam? Alle prater om den og alle har en mening om den. Alle aviser ser ut til å forgude den og lovprise den herfra til månen. All denne applausen SKAM får fikk meg til å tenke. Er egentlig SKAM så bra som alle sier?  Nå er jeg riktignok ganske så skeptisk av meg når det gjelder hva jeg syns er bra og ikke.


Som regel veldig skeptisk person når det gjelder nye tv serier.. Bildet lånt av memegenerator

Ta "The Blacklist"  for eksempel. Den blånektet jeg å se fordi den syns jeg så dårlig ut ( hadde da ikke sett et sekund av den..  neida så det så ). Begynte å se den etterhvert og nå er jeg hektet. Kommer jo selvfølgelig ikke til å innrømme for fruen at jeg er blitt hektet, ganske enkelt av den grunn at hun da kommer til å gi meg det derre " mohaha i told you so," og " jeg er så smart og cool at jeg vet hva som er inn og se på" uttrykket. Alle menn kjenner til det blikket.


Alle menn HATER å få denne kommentaren mot seg.. Am i right?

 

Uansett tilbake til SKAM. Hva er greia liksom? En gjeng med VGS elever som løper rundt og lever hverdagslivet? Er det så fett ? Den serien der gidder jeg ikke å se engang, finn noe annet vi kan se på sammen.... 

Dette ble da sagt av meg for noen uker siden. Men siden fruen er så hormonell flink til overtale ( setter opp store bambi øyne og prater i en stemme som er presset til gråtens rand, ja da må man jo bare si OK DA FOR SVARTE!!!! Greit vi kan se på den pokker SKAM serien din.  Man kjenner seg så svak etterpå som mann etter en sånn diskusjon. Tenk at jeg falt for hennes triks igjen ... Rart vi menn blir smårare etterhvert...


Rart vi blir smårare vi menn?  Bildet lånt av DIYLOL.com

 

Så da benket vi oss fremfor tv en en dag da for å se denne nevnte SKAM.  Første episode gikk greit, ble ikke overbevist får en si, Men jeg får vell se hvor dette bærer tenker man, så gikk med på å se et par til.  

3 episoder inn i serien satt jeg i sofaen og tenkte følgende. " Shitt pomfritt" Hva i huleste gjør jeg nå. To ting hadde nemlig skjedd. 

Nr 1: Jeg hadde blitt hektet på SKAM. Jeg kjente en indre skam ( hoho tok dere den :P ) kommer over meg. Jeg måtte nok engang innrømme for fruen at hun hadde rett. Noe jeg virkelig hater grunnet hennes " i told you so holdning " . 


 Sandra elsker å gjøre/si de ordene..

 

Nr 2: Hvordan kan jeg på 32 år klare å assosiere meg med 16 åringer?  Ok, så er jeg ikke helt 32 år i mental alder ALLTID, men stort sett ihvertfall. Eller det kommer ann på hvem du spør. Fruen mener nok at jeg er 10 å nøtta store deler av døgnet. Det at jeg klarer å kle på meg selv og gå på do og pusse gebisset er vell stort sett det hun har innrømmet at jeg gjør noenlunde etter alder... 


 Oss menn i et nøtteskall :)

 

Så summa summarum sitter jeg her da. I sofaen med en fru som har verdens største " i told you so "uttrykk klistret rundt truten og kikker på hver episode av SKAM som kommer ut.  Er blitt så gale matias at jeg har sjekket forum og NRK sine nettsider for info FØR ukens episode blir lagt ut....Jeg "skammer " meg.. ok ok skal gi meg nå... er jeg litt skammelig?...... ok , kanskje fruen har litt rett allikevell...

 

Sandra , jeg hater dette blikket FYI Liksom...

Så da er det bare for meg å innrømme at jeg også er hektet på SKAM...... FLOTT .... 

Forresten , Jeg er på Team William....( bring on the hate ). HALLO!! sønnen min skal hete William liksom, sier seg jo selv hva jeg  heier på. 


William er best.. Bildet lånt av NRK

 

Så til vi leses igjen. 

Ha en strålende dag alle sammen. Og nyt hverandre og friheten helgen gir.  Til alle dere som ikke har fri i helgen. Jaaa hva skal man si. sry? beklager? suck to be you liksom. :=) 

LES OGSÅ:

// http://glagubben.blogg.no/1464334544_bryllypsreisen_til_ha.html    -- Bryllupsreisen til Hawaii DEL 2

// http://glagubben.blogg.no/1464158843_ukas_mann.html   --- Ukas MANN

Vi skreves snart igjen.

Hilsen Glagubben. 

O shitt glemte at fruen kom hjem idag.... KRISE

 • 22.05.2016 - 11:40

God søndag alle sammen. 
 

Da var det blitt søndag og helgens slutt nærmer seg minutt for minutt. Kanskje blir det godt å begynne en ny uke, eller skulle helgen vart et par dager til?  Uansett mandagen kommer og lite man får gjort med den saken.


Personlig så spiller det inge rolle egentlig, mine dager går i det samme... Savner faktisk å jobbe. Ha noe fast å gå til og en rutine i ting. Når man går langtidssykemeldt så blir man veldig rastløs. For å si det sånt, det er rett før jeg går på veggene her hjemme. Vil gjøre så mye men får ikke gjort en dritt dessverre.. 

Ok nok syting for idag. Hva skjer idag?  Jo sjefen aka fruen kommer hjem. Og det betyr en ting som alle menn der ute vet. Få huset istand igjen før hun ankommer. For plutselig innser man at all den festingen og rotet man har stelt istand nå faktisk må fikses og ordnes før dronningen ankommer sitt slott. Hvis man da ikke ønsker å bli straffet på alle mulige måter.... ( ikke på den måten man ønsker ihvertfall, *blink blink* ).


Heldigvis har jeg vært smart denne gang, og invitert min egen mor hit noen dager. Og snill som hun er så har hun hjulpet meg med å rydde og holde det pent her. Til og med laget mat har hun gjort .Noen vil nesten påstå å si at jeg har vært en smule bortskjemt til tider. jeg velger da heller å kalle det " holde liv i gamle tradisjoner" .  For er det ikke godt å faktisk å bare være et litt barn igjen. Få litt mamma pleie og bare nyte det å sitte fremfor tv og kose seg. Og mens man sitter der og chillern og slapper av så spør plutselig hu mor om man er sulten. Er hun synsk tenker man! For når man kjenner etter så merker man at man godt kunne trengt noe å stappe i truten.  Og selv om man vet bedre og man innerst inne vet at man er 32 år og voksen nok til å lette på rævva  og fikse mat selv, så vet man at tilbudet er for godt til å svare nei på. Så hva skjer da?  Nemlig!..

" ja kunne spist jeg"... ( med en stemme som virker så ynkelig at man nesten skulle tro man hadde 45 i feber og man var lam fra nakken og ned.

5 min senere , Vips har man 3 brødskiver med noe digg fremfor seg.  For å si det sånt. Jeg nyter det nå, for jeg vet inderlig godt at dette blir siste gangen det skjer. Når barnet kommer så stiller jeg bakerst i køen. Spiller ingen rolle hva det er. Jeg vet hva svaret blir. 

" Du er stor gutt nå, fiks det sjæl"  ! - Synes nesten det er litt urettferdig at med en gang den lille stinkbomba kommer så skal han få all oppmerksomheten. Og ikke bare fra min mor, men svigermor og min egen fru også... Skal love deg, til og med bikkja kommer til å ignorere meg til slutt. Bare for meg å vandre inn i skogen og bli der antar jeg. :) Er vell circle of life de snakker om det.  Men jeg vil faktisk benytte muligheten til å si.. 

"TUSEN TAKK MAMMA! Du er verden  beste mamma og jeg er veldig veldig glad i deg. Selv om du irriterer en gråstein til tider". 


Man blir aldri for gammel til å verdsette sin egen mor. Husk det alle fjøsnisser der ute.
 

Ok så har jeg jukset litt når det gjelder å holde ting iorden denne gang, men tror nok fruen kan skrive under på at normalt sett så ser det ganske greit ut her hjemme, selv om hun ikke er her og holder øye med ting, eller hva pjusken? 

Så da gjenstår det bare å vente til fruen ankommer og man står militærrett og avmelde huset klar for inspeksjon.

Takk for at dere leste bloggen min. Varme klemmer fra Glagubben

Ha en god søndag alle sammen. 

 

// les også

Den evige Sengekrigen  http://glagubben.blogg.no/1463649106_sengekrigen_allle_men.html

Godt fruen ikke er hjemme  http://glagubben.blogg.no/1463815874_godt_fruen_ikke_er_hj.html

 

Godt fruen ikke er hjemme..

 • 21.05.2016 - 09:44

God Lørdag alle sammen. 

 

Ja da var det endelig helg da. Forhåpentligvis ligger flesteparten av dere å nyter den deilige senga deres enda, klokken er jo bare 08:40 i skrivende stund. For de av dere som har barn og hund, så sier jeg bare beklager for at jeg er morgen munter og beklager også den kommentaren om å nyte sengen sin... I know i know. Snart er det min tur til å bli vekket av skrikende barn og mye annet knask. Det med hund har jeg allerede, så den delen forstår jeg.... Man har liksom ikke noe valg lenger da. Ut og opp skal man ellers høster man godene i form av bæsj og tiss overalt.  Voksenlivet hei hvor det går


To gode venner. King ( han til venstre) er vår og han andre er bestekompisen til King, nemlig Billy

Som noen av dere sikkert har fått med dere så dro fruen til Hamn i Senja igår. Forresten også populært kalt " havne i senga" her hjemme. Altså da av meg riktignok. Må bare si beklager igjen folkens, har en humor på lik linje med en 8 åring til tider. Uansett, hun og resten av jobben dro opp dit for å kose seg med båttur i flotte omgivelser og nyte en og to gode middager med mye god vin til. Aaaaa stemmer det, fruen kan ikke drikke hun mohahaha... Ok sry Sandra min humor igjen. ( den der kommer jeg til å få svi for).


Godt han her syns jeg er morsom da. 

 

Hva annet har skjedd siden igår? Jo altså nå skal dere høre godt folk. Jeg Glagubben har da klart å havne i lokalavisen. Tenk det dere. LOKALAVISEN!!! .Og ikke av de grunnene jeg trodde jeg kom til å havne der. (filleristet en eller annen løk som spiller høy musikk klokken 4 på natta, takk kjære nabo)..

 Må få innrømme at det syns jeg var litt stas. Hadde aldri trodd jeg med min dysleksi og måte å skrive på skulle fenge en avis sin interesse. Men sånn ble det engang. Det var mitt innlegg rundt Den evige sengestriden mellom oss menn og dere kvinner! 

Les artikkelen her : http://www.rb.no/blogg/blogg/meninger/sengekrigen-alle-menn-kan-forsta/o/5-43-294262   ( litt stolt over dette ja)

Og siden jeg nå er blitt kjendis så forventer jeg å bli behandlet som en gud!!

*KLASK*  Det er lyden min kjære frue hadde lagd med sin håndflate i mitt bakhode av den type kommentar. Hun holder meg nemliggodt plantet på jorda. "Ska ikke bli no primadonna du vettdu fjompen"  Sandra du Sandra. Godt jeg har deg. 


" ikke skap deg, gidder ikke se/prate med deg når du tøffer deg"  Litt sånn her hun blir hvis jeg blir litt tøff :P 
 

Du/dere!!

idag skjer det noe flott i min verden. Idag spilles det nemlig en fotballkamp jeg har ventet lenge på å se, nemlig FA Cup finalen. For dere som ikke vet hva i svarte dette dreier seg om , så er det fotball som sagt. Du vet, 22 idioter som løper rundt og prøver å sparke den runde tingen i målet til motstanderen... Mens dommeren ( han i gult/svart) prøver å se til at de nevnte 22 ikke tar livet av hverandre underveis.  Dette er da beklageligvis en stor stor torn i siden for fruen at jeg bedriver tiden med. Jeg som mange andre menn ELSKER fotball. Og laget jeg holder med er Manchester United FC. jaja jeg vet, vi ( vi sier nemlig vi ) var ikke så altfor gode at det gjorde noe denne sesongen. OK , så sugde vi balle!!! fornøyd? 


Uansett, idag skal laget mitt spille finale i den engelske cupen. Og det gleder jeg meg såååå mye til. Og det som gjør det ekstra moro er at fruen ikke er her for å fortelle meg de samme gamle setningene jeg er så vant til å høre angående emnet. Sikkert flere av dere menn som opplever dette. Derfor har jeg laget et knippe av utvalgte kommentarer fruen pleier å lire ut av seg.

1: "Fotball nå igjen? " - Ja tenk det du min lille due. Nå igjen! Derfor det kalles en seriekamp puselussken. De spiller nemlig en serie. Ergo flere enn 1 og 2 kamper..... Sigh....

2: "Spiller de hver helg?" - Ja det spiller hver helg og grunnen gidder jeg ikke fortelle deg for 1000 gang. Kalles en serie som sagt!!!

3: "Hva om jeg holder med Liverpool" ( sagt under kampen mot Liverpool) - Da min kjære vakre søte blomst, ja da hadde du måttet finne deg en annen plass å bo. Da hadde vi nemlig skilt oss... Forstått? capish? you understand? ... Komme med sånn blasfemi i mitt eget hjem. Kjente det trykte godt i blodpumpa da ja. 

4: " Altså se her vennen...." ( drar frem noe hun skal vise meg) - du skakke vise meg noenting under kampen kjære deg. Da følger man med!! Jeg driter i om Eileen fra Paradis Hotell har lufta bikkja til Jan Thomas og samtidig fått Se og hør etter seg... Kunne ikke brydd meg mindre. Betyr ikke at jeg ikke elsker deg for det.  * SMASK SMASK* 

5: " Se her , satte frem litt sund snacks til deg jeg" -  Du har det rablet for deg frøken!!.... Man bringer da ikke med seg gulerøtter og stangselleri til en krig! For det er nemlig det dette er, EN KRIG. Få den kanin føden bort fra meg. Her er det chips og brus som gjelder!!.....( 5 sekunder går)..... " du hadde ikke tatt skade av litt sund mat tjokkebass.."   Man innser kanskje at blodpumpa og magen greit kunne klart seg uten dagens dose av chips og brus..... "Okai da, gi meg det helveteskaninforet da"....

Som dere ser så er fotball og kampene en stund hvor jeg koser meg og glemmer at jeg er voksen og alt ansvar det medfører. Det er rett og slett der jeg slapper mest av, så sant laget mitt da klarer å vinne!!! noe de ikke klarer så mye i det siste. Da blir jeg bare forbanna igjen... Heldigvis er jeg ikke lang sint. 

 

Så da kjære lesere. Da sier jeg ! 

" Ha en fantastisk lørdag og kos dere med FA Cup Finalen mellom Manchester United og de andre 11 dustene som skal spille."

GOD LØRDAG 

 

Få også med dere :

http://glagubben.blogg.no/1463649106_sengekrigen_allle_men.html  - Sengekrigen 

http://glagubben.blogg.no/1463739670_bryllupsreise_til_haw.html  - Bryllupsreisen til Hawaii

Sengekrigen allle menn kan forstå!

 • 19.05.2016 - 11:11

God Torsdag alle sammen

Da var det sannelig blitt torsdag igjen. Alle har hatt en fin natt og sovet godt antar jeg?! . Sånn du vet, der man ligger i senga si med en god dyne over seg og hviler hodet på en pute av vidunderlig dun og fjær. Samtidig som små søte sauer blir talt opp og man stille og fredelig faller i Jon Blunds favn, mens man små lekent pludrer, takk for idag kjære vi sees imorgen , jeg elsker deg...Slik tror dere kvinner at dere sover... 

Omtrent sånn ønsker vi alle at man faller til ro om kvelden. ÆKKE sånt i virkeligheten ser du... Kanskje dere damer/fruer/kjærester opplever dette, men kan love deg at vi menn , altså deres andre halvdel. Vi opplever det ikke akkurat sånt nei. Ta igår natt her hjemme for eksempel. Den her sniken tar også min del av senga.....
 

Tiden for å legge seg blir annonsert av sjefen i huset Det betyr fruen.   Altså det betyr at da legger alle seg. For sjefen har bestemt at hun får ikke sove om jeg ikke er å finne ved hennes side. Spiller ingen rolle om Ragnarok utfolder seg utenfor, nå er det tid for legge seg! Basta Bom, ferdig snakka!  Ok tenker en stakkar ( altså meg) og tusler etter med hodet senket som ei bikkje som har fått passet påskrevet for noe han egentlig ikke vet hvorfor..Ikke sånn her akkurat. Jeg lover dere, den bikkja ler av meg... 

Jaja , kanskje det blir litt kvelds kos da ? tenker en stakkar. Tanken vokser og man kjenner gleden begynner å bygge seg opp i kroppen. Litt sånn bursdag og nyttårsaften på engang følelsen. Til slutt tar man motet til seg og prøver på beste Don Juan måten å hinte litt frempå.


Man prøver å sjarmere det man klarer...

 

" altså, om du vil så vil jeg også , atte altså vi kan , du vet sånn bombomshakkalakka ....." I det man stotrer frem ordene innser man fort at man har underskrevet sin egen falitt erklæring. Blikket sier alt! Dere vet, når dama de snur seg imot deg med latter og oppgitthet i blikket mens hun bare rister på hodet og sier så søtt " er du helt dust eller????? Jeg føler meg som en dass og jeg er oppblåst og har hodepine og du glemte dit og datt idag og generelt sett er du en stor fjomp ! " Da vet man at det ikke blir noe bombomsjakkalakka for å si det sånn!... ferdig snakka..


Dommeren har sagt nei....ingen anke mulighet finnes....FLOTT

 

Etter at alle drømmer om et voksen eventyr er over så følger det faste ritualet med tannpuss og pysj påkledning. Dette pleier å foregå uten altfor mye drama heldigvis. 

Når gebisset er lagt i vann og man endelig skal krype til køys så oppstår alle menns hat problemstilling! Hva skjer nå?!!  Vil hun spoone? , ligge på armen? , ligge halvvei oppå deg med den ene foten som en boaslange som er på vei til å sluke opp sitt bytte? Man kjenner reddselen sprer seg på nytt i kroppen..

3 Ting vi menn ikke digger, som dere kvinner ikke ser helt ut til å forstå!

1: Spooning: flott og greit når man ligger på sofaen og ser på tv eller tar seg en liten hvil. IKKE særlig moro når man skal legge seg til å sove. Vi er nemlig menn og menn har , la oss si det på den måten. Lyster.... Og de blir ikke akkurat  mindre av at dere kvinner ligger og gnikker dere frem og tilbake mot oss når vi prøver å sove... 

2: Ligge på armen! Jo koselig og fint dette. For dere riktignok. Armen vår har nemlig sovnet og fungerer nå som en slapp nuddel som verker noe i hampen mye. Og gud forby om vi tar den bort. Da vekkes dragen og man får så bysta fyker.. Ikke moro

3: Ligge med benet rundt/oppå mannen din! Nei dette er ikke noe digg damer. Foten deres er ikke så nett og lett som dere tror. For når dere sover , så kjennes det ut som om man blir kvalt av en boaslange som nettopp har fanget en geit som sagt! Heller ikke så digg..

Men det verste dere kan gjøre og som dere faktisk ser ut til å gjøre oftest er , STJELING AV SENGEPLASS! Altså det er ikke så vanskelig kjære dere vakre små duer som vi elsker mer enn luften vi puster.

Si man har en dobbelseng som jeg og fruen har, da har faktisk produsenten av dette produktet vært så grei å faktisk gitt oss en seng hvor man lett kan dele sengen i to. En til meg og en til deg. Men følger dere kvinner denne anvisning? 


Ække så vanskelig serru...... 

 

NOPE, niks overhode ikke! Er ikke snakk om å ta halvparten her , her skal 95 % tas. For dere ligger som sjøstjerner og spriker med armer og bein. Skjønner det ikke!, når dere legger dere , så sovner dere som en søt liten ball for så deretter å vokse og ekspandere ut til en blekksprut.. I natt ble det så gale her hjemme at jeg måtte ut av sengen og bort på fruen sin side og dytte/dra henne tilbake på sin side.. Dette ble ikke godt mottatt og jeg fikk noen saftige gloser på enten russisk eller samisk eller finsk. Fine ord var det ikke ihvertfall, kunne ha vært en norsk dialekt også for alt jeg vet. Hjelper ikke at fruen er gravid og begynner å få en mage som fungerer som en rambukk for å dytte meg enda fortere ut av senga... Lurer på hvordan dette skal ende for min del, blir sofaen det tenker jeg.... 


Min fremtid.....

 

Så sånn var min natt. Om jeg sov godt? Svaret er NEI... Men hva gjør man ikke for den man elsker. For det er nettopp derfor vi holder ut disse nettene. For alle netter er ikke sånt heldigvis. Men når dama de er gravid så øker disse nettene i antall betraktelig. Kanskje det er deres måte å forberede oss på våkenetter som nybakt far? 

Til alle dere ute. Ha en riktig fin Torsdag og nyt dagen og hverandre.

En suuuupertrøtt hilsen fra Glagubben

PS- jeg elsker deg Sandra *smask* 

 

// Les også http://glagubben.blogg.no/1463815874_godt_fruen_ikke_er_hj.html

Takk for meg...

 • 18.05.2016 - 10:09

Hei igjen alle sammen!

Da var det blitt 18 mai og back to normal for flesteparten av dere. Sandra dro på jobb mindre fornøyd idag. " Skulle gjerne hatt en fridag til " var kommentaren som ble etterfulgt av frustrerte tramp ned trappa på vei mot toget.

Fruen er overhode ingen morgenperson...


Og siden graviditeten gjør at hun ikke kan drikke noe

særlig kaffe, så hjelper det ikke noe særlig...


God stemning god stemning.  

Her hjemme så merker både jeg og mor at det å være sykemeldt og pensjonist er en ok ting idag. Det ble mye mye vandring på oss igår. Å gå turer skal være bra for meg det ifølge doktor dyregod, men kanskje ikke å tilbakelegge en distanse som tilsvarer det jeg har klart å gått tilsammen på 2 mnd på 1 og samme dag var det smarteste å gjøre... Men så er det ingen som akkurat har beskyldt meg for å være en rakettforsker heller... .

For å si det sånt. Blir ikke noe annet enn to små turer rundt blokka og sofaen på meg idag, dessverre.  Men for min del handlet det om å ha en fin dag igår og oppleve den flotte dagen 17 mai er. Og det klarte jeg. Fikk med oss konsert på Eidsvoll Bygningen, Soft is ble trødd i tryne og utover klærne til gamlemor. Har funnet ut at hun fungerer som en stor øvelse baby. For det å treffe truten sin etter 68 år er ikke bare bare det ser det ut som.  Men som barn så smilte mor og koste seg så vi sa oss fornøyd vi.  Klarte til og med å trø i oss pølser og brus, ikke verst bare det. Litt sånn overalt is spising... Greit å få øvd seg litt på is spising til vi får barn :)

Så man kan trygt si vi hadde en verdig 17 Mai. Problemet mitt er at jeg hater å være til hinder for andre og burde av og til stoppe opp og faktisk si ifra.. Og at jeg ikke gjorde det, får jeg svi for idag, Men men morro var det.  Noen ting må man faktisk bare lide litt for og 17 mai er en av de tingene for meg. Jeg er som et barn på 17 mai. ALT og da mener jeg ALT skal helst oppleves. Og gud være med deg og gi deg nåde om du nekter meg!

Derfor jeg gleder meg så mye til guttungen kommer. Da kan han og jeg frese rundt og kose oss sammen. 

Omtrent sånn her ja.....

Så til vi snakkes igjen. ! 

Ha en riktig fin Onsdag og håper dere alle overlever jobb dagen idag og med ikke altfor mye slit. 

Stor smertefull hilsen fra Glagubben aka litt vondt.i.hele.meg.gubben

Evig og tro til Dovre Faller . Hipp Hipp Hurra Norge

 • 17.05.2016 - 14:32

GRATULERER MED DAGEN KJÆRE NORGEGratulerer med dagen Norge 

Da er det blitt 17 Mai av alle dager. Idag er dagen hvor vi feirer Norges nasjonaldag. For meg personlig er dette den fineste dagen jeg vet om. Dagen viser oss alle hvor fantastisk heldige vi er som bor i dette flotte landet. Barna leker og får is og brus og pølser til det tyter ut av øra på de. Og sånn skal det være i dag. Om poden hopper rundt som en duracell kanin får så være , det får man tåle idag. Dette er barnas dag og de skal få kose seg fritt idag.  Det er en av de tingene jeg esker ved å se feiringen av Norges nasjonaldag i forhold til det man ser andre land gjør. Andre land har store parader hvor man viser frem den militære styrken sin og viser voksne menn og kvinner med stive ansikter og våpen i hånd. En slags se på oss hvor tøffe vi er....  

Norge derimot viser hvor store vi faktisk er på en mye bedre måte. Vi viser fremtiden vår, det viktigste vi har og det mest dyrebare vi har, nemlig våre barn. Vi har valgt å fokusere på barna og la denne dagen være en hyllest til friheten og gleden av å samles og leke og vise kjærlighet. Dette gjør meg så utrolig stolt av å være Norsk. Og av nettopp denne grunn så mener jeg sammen med mange mange andre at på denne flotte dag skal Norges hylles og hedres og IKKE andre lands flagg brukes. Det er ikke deres nasjonaldag , det er NORGE sin. 

Håper dere alle får /har en helt fantastisk dag idag og nyyyyyyt den til det ypperste. 

Legger ved noen bilder av hvordan vi feiret her i familien i år. Vi er jo faktisk så heldige å bo like ved selve Eidsvoll Bygningen. Hvor selve grunnloven ble undertegnet. Slå den dere :) 

Dagens frokost . 


Flagget skal henge stolt idag. Og vi er ingen unntak 


Fruen har siktet seg inn på frokosten 

Rosa Russ. Mulig å være så søt?

Her har vi klanen samlet. fra v/  Min mor, Sandra, svigermor ( sandra sin mor) og til slutt kusinen til Sandra

Du er så fotogen Sandra ( Nå kommer jeg til å få kjeft for at jeg la ut dette bildet)

Godt å se at dyrene blir godt tatt vare på i varmen. 

Konsert og sang fremført av barn. DETTE er 17 Mai . 

Klanen samlet fremfor Eidsvoll Bygningen 

Bunad, is, flagg. Denne gutten har alt man behøver på denne dag. 

Riksvåpenet og flagget veivet stolt på toppen av Eidsvoll Bygningen

Korps hører 17 Mai til. 

"Det er Norge i rødt, hvitt og blått" 

Smil Sandra. Tror det ble litt mye gåing for min kjære idag

Vakre Eidsvoll Bygningen 

Russen så litt sliten ut idag gitt...

" I 1814 ble noe historisk underskrevet her "

Kunne ikke sagt det bedre selv!

Eidsvoll Bygningen.. Bildet er tatt fra broa. 

Håper som sagt dere alle har en like fin dag om ikke bedre enn meg og min familie. Og nok engang. Gratulerer så mye med dagen til dere alle. 

Mvh 

Glagubben og hans familie på Eidsvoll 

Eurovision 2016 *STOR JUBEL*

 • 15.05.2016 - 10:45

God Morgen godt folk!


Velkommen til galskap satt i system.


Da var det hele over da .Folkefesten Melody Grand Prix  er vell overstått. Alle 24 finale landene har gauket og vrælt sine tekster ut til Europa og Australia... Ja for i år har Australia blitt en del av Europa tydeligvis.  Skjønne seg på det, de som kan, eller gidder.. Jeg er ikke en særlig stor Eurovision fan, snarere tvert imot. Hurtigruta minutt for minutt kunne godt ha blitt sendt for min del.... 


Hurtigruta , Minutt for minutt . Selve kjedsomhet satt i bilder...
 

MEN og da kommer det berømte MENet . Fruen og hennes familie er STORE og da mener jeg virkelige store MGP fans. Det er en selverklært ekstra høytid her i huset for de. Da er det frem med brus og godteri og annet digg, mens popcorn maskinen står og spyr ut ferskt popcorn til den store gullmedaljen.


Popcorn må man ha.... 

Alle sanger blir nøye vurdert og diskutert hvorpå svigermor og Sandra sin kusine ettertrykkelig gir beskjed at NEI dette var ikke noe bra og fysj og fy, han /hun hørtes mer ut som en kvælt sau enn en bra sanger... (Dette gjelder da ALLE de ikke liker) . 


omtrent sånn såg svigermor ut etter å ha hørt alle andre enn favoritt landet synge.. 

I år bestemte vi oss for å gjøre en liten ekstra vri på det hele her i huset. Sjefen og meg selv printet ut karakterskjema for hele finalen. Hvorpå man kunne gi alle deltarne karakterer i 3 forskjellige kategorier. " Sang, Peformance, Stage show" . Poeng skalaen ble fra 1 til 12  skulle man gi på hvert av de 3 punktene, hvorpå det gjaldt å gjette seg nærmest det faktiske slutt resultatet. 


Dette ble faktisk litt morsomt

Og i god familie spirit så kastet jeg meg selvfølgelig med på en konkurranse. Og med null peiling på hva jeg egentlig skulle se etter stemte jeg og resten av klanen ivrig etterhvert som disse " chosen few" rullet over skjermen. Dette var en ny vri som faktisk gjorde at det ble litt " crazy"  for meg også å delta på denne galskapen. 


Etter at sangene var unnagjort bar det rett i seng... GJORDE IKKE DET VETTDU!!!! for da skal jo hele forbaskede Europa og selvfølgelig vårt nye europeiske medlemsland Australia stemme over hva de syns om årets galskap bestående av lys, vræling og pyroteknikk. Tror bare de kan rive Globen i Stockholm etter det her for å si det sånt. 


God stemning var det ihvertfall . 


Ok jeg satt faktisk å følgte med jeg også. Måtte jo se om jeg faktisk klarte å tippe rett. Var jo premie til vinneren!!!! I år skulle visstnok alle landene sine jury dele ut sine stemmer først før publikum stemmene ble delt ut etterpå. Ny vri på det hele. Etter 70 år med samme gamle rukklet så var det kanskje på tide å fornye seg litt ja! Resultat ble litt rart i mine øyne , Australia på topp.... i Eurovision ... Men men det var bare jury stemmene. Tid for folkets tale . 

And the winner is!!!!!!!!!

UKRAINA ( jubelen brøt ut her i for å si det mildt) 

Det var tydeligvis den vi heiet på....

I vår egen lille konkurranse så er ikke resultat like viktig føler jeg....... ( vant ikke for å si det sånt)

Scoreboard ble :

1: Svigermor ( altså min )

2: Kusina til Sandra

3: MEG , slo fruen ihvertfall. Det som teller mest!!!

4: Sandra 

5: Min mor

Gratulerer med seieren Ukraina og Svigermor.  

Og da gjenstod bare en ting her hjemme.

GOD NATT

Total makeover " Mamma Edition"

 • 13.05.2016 - 10:26

Hei igjen folkens. 

 

Da var fredagen endelig her og bare noen få timer igjen så kan man åpne en velfortjent øl og bare legge bena på bordet. 

Idag av alle fredager ( som tilfeldigvis også er den 13) blir en veldig spesiell fredag for vår lille familie. Det er nemlig idag vi får vite hvilket kjønn babyen har. Blir det en jente? blir det en gutt? Spenningen er til ta og føle på her akkurat nå. Klokken 14:00 foreligger svaret ( SUPER SPENT). Men har en dårlig nyhet til mine kjære lesere. Svaret får dere ikke helt enda. Vi ønsker å informere familie og nære før vi /jeg får lov til å legge det ut her. Beklager folkens.

 

Total makeover " Mamma Edition"

Da har endelig Dragen  Sandra sin svigermor/min mor landet på Østlandet. Dere ble advart igår http://glagubben.blogg.no/1463035493_dere_er_herved_advart.html . Og tro det eller ei, hun FANT FREM.  Hun klarte å styre sopelimen sin helt fra Helganes Flyplass, Haugesund og frem til tog platformen på Eidsvoll Verk.  Eller Verket som et vennepar av oss gav klart beskjed om at det het nå som vi bodde her. Og siden jeg og fruen er så desperate etter å passe inn så velger vi å kalle det for verket fra nå av. Uansett. Mor har ankommet ! 

Edsvoll Verk aka "Verket "

Oppgradert sopelim?

Og med elegante steg hoppet hun lett av toget, men VENT NÅ LITT.. hva var dette? Jeg merket det ved første øyekast og fikk umiddelbar følelsen at det var " A disturbance in the force" !! Hva betydde dette?`Ingen fleece jakke????  Så lenge jeg har levd og husker så har mamma alltid gått med fleece jakke, det er blitt hennes trade mark. Og her kommer hun uten? Fleecen er byttet ut med en flott elegant boblejakke i type mørkeblå.. 

Se så fornøyd hun er over å ha funnet frem * STOLT*

Ble litt ivrig med den "posingen" etterhvert.... ligner enn annen jeg kjenner..

Etter at vi hadde fått kommet oss de 30 meterne tilbake til leiligheten ( som vi forresten kjørte ) så bar det ut igjen. Man kan jo ikke sitte inne i sånt vær ! hva skulle vi finne på?  

SÅNN VIL JEG HA!!!!!!

Pekefingeren blir rettet i rene gestapo stil mot en stakkar tilfeldig sjel som tilfeldig gikk forbi i rød t skjorte.... Ok mamma, chill litt a , da får vi dra på senteret da. Har sikkert noe der du liker. Og dermed bar det avgårde til Råholt senter.  Og der skjedde noe jeg aldri har opplevd med mamma før. Mamma gikk bananas i klesbutikkene. Det var utrolig fint å se. Mamma er av den gamle sorten som bruker pengene sine på barna sine og ingenting på seg selv. ENDELIG begynte mamma å shoppe til seg selv. OG som sagt , det var så utrolig gøy å få være med. Ja tenk en mann sier det ! shoppe med sin egen mor er gøy!!!  Her er noen bilder av dagens fangst. 

 

Time for selfies....

 

Alt dere ser her shoppet hun :)

 

Så var det det med de helvetes glid låsene da...

 

Ny jakke, Fleece jakkens tid er forbi. 

Etter shopping må man ha noe å spise. Og mamma sin favoritt er French fries ( uttalt Pompes frittes av mamma)

 

Mamma henger på gatekjøkken.....

 

Bestemte oss for å vaske bilen også vi, Slo på stortromma idag. Og Pølse hører med til sånt :)

 

Dagen avsluttes med Kings sin daglige kveldstur. Ikke særlig glad for at farmor har fått seg rumpetaske.

Ikke bare King som mislikte den rumpetasken mamma! Den må bort...

 

Ha en fin fredag alle sammen :)

 

Dere er herved advart Østlandet!

 • 12.05.2016 - 08:44

God Torsdag alle sammen. 

Sjekk ut min facebook side  http://www.facebook.com/glagubben

 

Da var det snart helg igjen. Bare 2 lusne jobb dager før man kan heve glasset og klappe seg selv på skulderen og erkjenne at man nok en gang klarte å overleve 1 uke til i arbeidslivet uten å forårsake for mye kaos rundt seg. Nå er det jo ikke alle som alltid har fri i helgene av diverse grunnr. Blant annet de stakkars studentene som å lese til eksamen og sitter der hjemme eller på lesesalene rundt omkring i det norske land med tryne godt plantet mellom tonnevis med punktum og komme og andre morsomme ting.. Jeg føler med dere alle som en. Og ikke minst lykke til på eksamen til alle og enhver.

Ikke mye sosialt liv på den gjengen her i ukene som kommer.


Men det er ikke det det handler om i dagens innlegg. !

Nei for som det står i tittelen.               " Østlandet dere er herved advart".       

Og hva menes med det? Vil jeg denne landsdelen noe vondt eller erklærer jeg noe form for krig eller annen ulumskheter mot landsdelen jeg bor i ?  Nei heldigvis er det ikke så store ting på gang. Det er rett og slett Sandra´s svigerdrage * host host* svigermor som kommer flyvende på sitt kosteskaft over fjellet for å inspisere hvordan hennes svigerdatter tar vare på hennes øyensten og prins, nemlig MEG :). Og ikke bare er mamma min som alle andre mødre veldig veldig snill. Men også sykt pratsom og dere østledninger er ikke AKKURAT kjent for å like å småprate med fremmede. Så dere er herved advart. Ser dere en liten hvit håret dame som går med fleece jakke og spør alle rundt seg om " ka lure du på" så bør du løpe fort. For hun elsker og da mener jeg ELSKER å prate med folk :) Som alle vi vestlendinger så lider min mor av munn diaré :)FYI , dette er ikke mammaen min , bare illustrasjon hehe

Ok nå er det riktignok ikke helt som jeg her fremtstiller det her, og den kosten jeg snakket om kalles også Norwegian Air´s rute som går fra Haugesund til Oslo.... Og om noen av dere nå ble bekymret på fruen sin vegne så kan jeg med sikkerhet fastlå at min mor har erklært fruen aka Sandra for det beste universet har laget til nå og hun er en engel som vandrer blant oss, og samtidig påpekt at hun ikke helt forstår hvordan en fjomp og fjøsnisse som meg klarte å slå kloa i henne.... Våre ukentlig telefonsamtaler er nettopp bevis på dette. For de utløper seg omtrent som følgende..

Meg : " Hei mamma hvordan går det?"

Mor: " jo det går med det samme, og med deg? "

Meg : " jo da ryggen er så som så ( som regel det som er samtale emne for tiden)"

Mamma: " Flott det ( i en tone som sier, ikke at det er det jeg lurer på og la oss bli fort ferdig og over til det jeg ønsker å prate om, nemlig!), hvordan går det med Sandra????? ( Med et engasjement som ligner en hund som sikler på et bein..)

 

Det er nemlig ikke meg hun er særlig keen på å prate med eller om. Men derimot kvinnen som nå skal om alt går bra bære frem hennes etterlengtede barnebarn. At jeg var med på den store bragden har hun visst helt sett ut til å glemme... Syns jeg gjorde en god jobb jeg!!! Da liker jeg bedre min egen svigermors kommentar da vi erklærte at vi ventet barn. Hun gav først sin datter en STOR klem for så å se på meg med et alvorlig men kjærlig blikk. Det var her jeg forventet en stor klem og gratulasjoner og dans i gatene og trompeter som spilte. Fikk jeg det ? Nope! men jeg fikk noe som var like genialt og genuint perfekt. Fruens mor aka min svigermor snur seg som sagt mot meg for så å klappe meg på skulderen og si " DU ER FLINK".....

Jeg må innrømme jeg ble litt satt ut og visste ikke om jeg skulle le eller bli klein.  Men som mann omgitt av bare kvinner i familien så tok jeg det som et veldig stort og litt spesielt kompliment. Jeg var tydeligvis veldig flink til å ha * you know what i am talking about, blink blink* med hennes datter..... HEI HVOR DET GÅR !

Men før vi tar imot min kjære mor så må kreket * host host*  min kjære mor klare den store bragden å komme seg helt hit alene denne gang. Ingen som kan møte henne på Gardermoen og heller ikke vise henne til togene... Dette blir spennende. Vi har et veddemål gående jeg og Sandra. Jeg tipper at hun tar feil tog og havner i Oslo By mens Sandra har mer tiltro til min mor og mener hun klarer riktig rettning men feil tog og dermed havner på Lillehammer...

Noen andre som ønsker å være med på veddemålet?  ( lover å opdatere dere alle på hvordan det gikk)

Følg meg gjerne også på:

Facebook siden min ( trykk like og følg meg gjerne) http://www.facebook.com/glagubben

Instagram: http://www.instagram.com/glagubben

Twitter: http://www.twitter.com/glagubben

Snapchat: Legg meg gjerne til , glagubben

En Levende vekkerklokke.

 • 11.05.2016 - 11:12

God morgen alle sammen.                 http://www.facebook.com/glagubben 

Da var det blitt lille lørdag igjen da. Noen som vet hvorfor det kalles lille lørdag forresten? Har aldri skjønt helt den der jeg. Er vell ikke meningen man skal forstå alt her i livet heller, uansett sola skinner idag, som den har gjort de siste dagene og det er vi jo alle glad for, eller hva?.

Jeg satt og tenkte på om det fantes noe negativt med våren. Og det første jeg kom på var pollen sesongen start jo nå... Og heldige meg som er velsignet med både gress, bjørk og annet krams av pollen allergi, lucky me, så fortoner denne delen av årets seg som en til tider ganske slitsomt affære. For det er ganske slitsomt å gå rundt å nyse og hoste og bli pottettett hver gang man ser en løvetann åpner seg. Det hjelper ikke at man som en psykotisk ninja, prøver å unngå alt som har med våren og blomstring. Man er dømt til å bli påvirkert.

Men takk gud for at det finnes medisiner. I mitt tilfelle ble Telfast 180, my life savior. Eneste ulempen er at man går rundt som en halv zombie om man skulle glemme å ta den sammen med mat. Man blir helt seriøst svimete av den hehe. hjelper ikke akkurat når man har sympati gravidhjerne slik jeg tydeligvis har fått... ( les mer om det her http://glagubben.blogg.no/1462873190_klne.html )

Ok nok om det! ( finnes sikkert de som har det verre enn meg)..

Over til dagens tema. Vekkerklokker, eller det vil si mitt store HAT for disse djevelske innrettninger..

En ting jeg kom til å tenke på når jeg våknet idag, var hvor mye jeg hater vekkerklokker. Utrolig sær ting å tenke på som det første man gjør når man åpner øynene, men idag fikk jeg uansett denne tanken i hode. Jeg hater virkelig vekkerklokker.. Det er noe med lyden og hele opplegget rundt vekkerklokker jeg misliker. Jeg vet den er der for å hjelpe oss stå opp og starte dagen.Det er bare måten den river deg ut av den gode søvnen man har, eller vekker en rett etter at man endelig har klart å faceplante tryne og sovnet inn etter ørten timer med mobil og diverse, som man egentlig ikke burde bedrive med før man legger seg.... ANYHOW.. Det er bare det at når vekkerklokken ringer får man jo mest lyst til knytte den til 10 kilo sementklump og sende ned til havets dyp mens man står med hat i blikket når den forsvinner ned i dypet og i beste western stil sier " so long sucker."

Spesielt når man hører den ugudelige lyden enkelte av disse klokkene lager. Tror nemlig ikke at jeg har hørt en jævla klokke som hørers ut som noe man ønsker å bli vekket til...

Men frykt ikke. Jeg har funnet løsningen.

Hunde vekkerklokken!

Ingenting er bedre enn en klem fra menneskets beste venn om morgenen, eller hva?. Og er du heldig nok å ha en litt rolig hund som jeg har,grunnet at han er litt opp i åra så får du bare lette dytt i siden til du våkner etterfulgt av søte små kyss på nesen og kinnet. Fungerer ikke det etter noen forsøk derimot. Så finnes det desverre ikke noe snooze knapp på disse klokkene. de går ganske enkelt over til noe jeg kaller" full BAT SHITT CRAZY MODE".

Da er det offisielt krig og som en god soldat så vekker doogy deg med hopping og velting og tramping og alt mulig djevelskap....Så da er man kanskje like langt da som den mer tradisjonelle klokka....Syns fortsatt hundeklokken er bedre. 

Idag ble jeg heldigvis vekket på den gode måten. En liten suss og vi stod begge opp og gikk morgenturen vår. Kanskje fordi jeg var fullt klar over hva som kom til å skje hvis jeg ikke lettet på ræva...


En liten dytt først og litt kos...

 Blikket som advarer om at enten står du opp eller så blir det full Bat shitt crazy mode  aka krig...

Så da bar det ut på morgentur da som sagt, og for en morgen det var. Trærne blomstrer og til og med løvetannen har begynt å komme frem. Endelig sier nå jeg selv om jeg går rundt og nyser og høres ut som en stakkar som ikke har fått dagens dose med godsaker fra Oslo S.

Elsker når det er grønt og fint over alt. Man blir rett og slett lettere til sinns og føler man orker mer og at energi nivåene stiger i takt med solen.

 

Legger ved noen bilder til dere alle. Håper dere også får/fikk en like fin start på dagen som jeg fikk.


Flott når bjørken slår ut som her..

Grønt og fint. Se men ikke røre for oss allergikere.

Næmenn se her du. Årets første Løvetann.

 

 

 

Følg meg gjerne også på :

Facebook: http://www.facebook.com/glagubben

Instagram: http://www.instagram.com/glagubben

Snapchat: glagubben

Twitter: http://www.twitter.com/glagubben
 

Grunnen til at lørdager er min favoritt dag...

 • 07.05.2016 - 20:10

Tenkte jeg skulle ta et lite oppsummerings innlegg over dagens 2 innlegg. Så slipper de av dere som følger bloggen min og lete opp den ene eller andre av dagens innlegg.

 

Enjoy :)

Dagens første innlegg er så min familie i et nøtteskall i helgene :) Derfor jeg elsker de over alt på jord :)

http://glagubben.blogg.no/1462602306_to_trtte_typer__frue_.html

Dagens andre innlegg. Nydelige været måtte bare nytes og livet er ganske enkelt veldig greit når været er sånn som dette.

http://glagubben.blogg.no/1462622719_nei_n_er_livet_flott_.html

Håper alle dere der ute får en like bra helg som meg. :)

Følg meg også på

Facebook: http://www.facebook.com/glagubben

Instagram: https://www.instagram.com/glagubben/

Snapchat: glagubben

Twitter: https://twitter.com/search?f=tweets&q=glagubben

Hater dårlige tapere

 • 05.05.2016 - 15:38

Hei igjen alle sammen.         http://www.facebook.com/glagubben

Hva mener jeg med dårlige tapere. Jo de som ikke kan delta i noen form for spill eller idrett eller noe man kan avjgøre en vinner eller taper... Det er ikke det at jeg ikke hater å tape selv eller noe men jeg er den typen som er skuffet over min egen prestasjon for så å gratulerer den som vant. Noe jeg lærte tidlig var tap og vinn med samme sinn. Min mor var veldig flink til å lære meg det. Husker hun sa engang at hvis jeg ikke kunne vinne og tape med samme sinn og gratulerere andre med seier så kunne jeg likegodt la være å delta.


Ler av såne folk som han i oransje her. idioti

Vinner innstinkt er lov og bra det. Er ikke det jeg sier. Men det finnes grenser og når man velger å bli ufin bare fordi man selv ikke klarer å prestere bra nok, da blir man bare smålig i mine øyne. Og ja det er lov å være skuffet over noe man var so close med å vinne. Bare man ikke får de andre rundt seg til å føle seg ille til mote eller rett og slett uvell. 

Spesielt når det gjelder barneidrett. Barn skal ha det morro og de skal oppmuntres. Jeg har vært fotball spiller og dommer og har sett mye rart i min tid. Foreldre som står på sidelinjen og skriker DREP DE til sine egne barn osv osv. Hvor skadet er man da egentlig? Da har man ikke noe der å gjøre.

Jeg utviste/bortviste faktisk noen fedre fra en fotball kamp for 11 åringer for ufine ord.  Men må ikke tro bare det er fedre som klarer å lyre ut av seg helt absurde kommentarer til poden eller poda. Mødre er nesten like fæle. Har blant annet hørt en mor si til 3 andre mødre på sidelinjen i en fotball kamp for 7 åringer. " Se den feite ungen der...." hvor den andre svarer " ja du vet hvem mora er?"  Bare for å si det sånt. Mora til den det gjaldt stod like ved... hun hørte alt. Jeg var linjedommer i den kampen.. Fikk helt vondt inni meg av å høre voksne drive med mobbing av barn og andre voksne.

Ikke bare seg imellom men også slik at alle de andre barna og andre rundt kunne høre det.. Seriøst, hva feiler deg da?? Har man seriøst så lite mellom øra så holder man seg hjemme.

Opplevde senest igår et klassisk eksempel på dårlig taper. En tidligere kollega av meg sitt favoritt lag tapte i semi finalen i Champions League. ( altså han deltok ikke selv engang og det er fotball på tv..) Han er Manchester City supporter og for de av dere som følger med fotball vet jo at de røk ut til fordel for Real Madrid. 

Jeg er selv Manchester United supporter og skrev derfor på min status " deilig å se real vinne, elsker å se shitty tape" For de av dere som kan litt fotball så er shitty et kallenavn united supportere har på city. Kanskje ikke det beste navnet men bedre enn hva city har på united ManU. Grunnen til at man ikke kaller Manchester United for ManU er enkelt. ManU referer til Munchen ulykken i 1958 hvor mange united spillere døde i en flykrasj. ManU henviser til det engelske ordet Manure som betyr avføring ( de ble spredt utover ).... Hvorpå denne luringen presterer å skrive på min facebook wall. Hei Cunt...( cunt er engelske ordet man IKKE bruker uansett hvilken sammenheng). Altså hvor tett i hode går det ann å bli?? Etter at jeg spurte om det virkelig var meningen å skrive det der på min wall svarte han at jeg og min blogg var tragiske og bare idioti... Hehe da må jeg innrømme at jeg bare begynte å le av luringen. Om noen ikke liker min blogg så er det helt greit for meg altså. Er 32 år så overlever nok det der altså. Men poenget mitt er. Er det virkelig nødvendig å gå til personangrep når man taper ? Har man virkelig å lite å stille opp med ? I mine øyne virkelig svakt og tegn på en person som ikke burde delta i sport og ihvertfall ikke med barn rundt seg...

 

Tap og vinn meg samme sinn sier bare jeg.

 

PS - Her er dagens første innlegg forresten :)   http://glagubben.blogg.no/1462446074_tid_for_vr_rengjring.html

Ha en flott Torsdag alle sammen

Følg meg gjerne på:

Facebook: http://www.facebook.com/glagubben

Snapchat: glagubben

Instagram: glagubben

Twitter:glagubben

  

Spiller ingen rolle om du vil eller ikke, Du SKAL...

 • 05.05.2016 - 13:26

God Torsdag og kristi himmelfartsdag aka himmelspretten som vi sa der jeg kommer fra

Kan tenke meg denne fridagen er grei for dere som jobber .Greit med litt ekstra fri her og der. Men fridager nå og før er ikke det samme føler jeg. Da vi var unge så var liksom fridager nettopp det. Nå når man er voksen så finner man alltid på ting man bare MÅ gjøre. Vasking, støvsuging osv osv. Man slapper egentlig aldri helt før man er på ferie. 

Anyways, idag skinner solen og det er jo fint og flott det., Hadde det ikke vært at absolutt alt av hybelkaniner og elefanter kommer til syne i alle kriker og kroker. Og spesielt når man har hund så formeres de jo verre enn rotter. Sverger den ene hybelkaninen jeg støvsugde idag stirret på meg og hisset som et dyr. 

Men nytter ikke bare å støvsuge når man har hund, for det er jo bare en dårlig form for parodi. Man må vaske hunden også. Noe som i seg selv kanskje virker enkelt.  Men ikke hos oss. Vår hund hater nemlig all form for dusj og renslighet. Jo mer skitt desto bedre.... Takk for den når beistet kommer travende fornøyd inn i huset etter å ha rullet seg i gjørme.... Skjer ganske ofte faktisk. Men idag tok vi eiere hevn , mohahaha

Først støvsuget jeg hunden. ( for første gang i hans liv fikk jeg lov faktisk)

Så da bar det inn i dusjen på krapylet da. Resultatet ser dere her.....

Og siden han eier null respekt for fine møbler osv så kastet vi han ut på altanen. Ellers rister og gnir han seg over alt inne og det har jeg ikke lyst til. Da stinker det hund over alt i uker etterpå. At vi kastet han ut var han mindre fornøyd med..... 


Først prøver han med jeg er så søt blikket. når det ikke funket fikk jeg dette....(se bildet nedenfor)


Tror han prøver noe Jedi mind tricks eller noe. Ikke fornøyd ihvertfall.

Så etter alt dette så blir resten av dagen dedikert til sofaen og sol stolen ute. 

 

Ha en virkelig flott kristi himmelfartsdag eller bare ekstra fridag hvis man ønsker å kalle det det. 

 

Følg meg også på

Facebook: http://www.facebook.com/glagubben
Instagram: glagubben

Snapchat:glagubben

Twitter: glagubben

Jeg er så barn av sola.

 • 04.05.2016 - 16:58

Endelig kom sola og den tok med seg varmen også. Nå har han far det ganske så bra her hjemme. Bare elsker sol og varme. Venter bare på at fruen skal komme hjem så vi kan grille litt digg på grillen. På dagens meny står Spareribs til han far og krydder pølser til hu mor. Og doogy får det som er til overs pluss litt annet digg.

Så til alle dere andre om dere er like heldige som meg akkurat nå. Skru radion opp og bare nyt varmen og sol dere og slapp av. Det har vi alle fortjent.


Man kan rett og slett ikke klage når solen varmer og ikke en sky på himmelen. Da elsker jeg livet mer enn noe annet :)

Håper dere alle får en like bra dag som meg. Ha en fin onsdag kveld og kos dere.
 

Følg meg også på

 

Faceook: http://www.facebook.com/glagubben

Instagram: glagubben

snapchat: glagubben

Twitter: glagubben
 

Barnevogn i hus.

 • 03.05.2016 - 17:45

Da var barnevognen kommet i hus :)

Takket være svigermor og tanten til fruen. Tusen takk for hjelpen. Vi har valgt å ikke sette den sammen før termin nærmer seg, da den tar ganske mye plass. Vi får se da om fruen klarer å vente :) Ganske så fornøyd med vognen må jeg si :) Kommer selvfølgelig til å lage ett innlegg der jeg viser mine ekstreme ferdigheter i å sette miraklet sammen.. Men det blir ikke før om en stund .

 

Ganske fornøyd med dette valget. Stokke Trail heter den

Og ikke bare er vognen i havn men fruen også :) Og snill som hun er så hadde hun gått til innkjøp av min favoritt sjokolade :)Og med at fruen er kommet hjem så er verden i balanse igjen for meg og doogy :)

 

Godt å ha deg hjemme igjen sjef. 

 

PS - jeg klarte til og med å holde liv i meg og hunden :) 

 

Følg meg også på :

http://www.facebook.com/glagubben

snapchat: glagubben

twitter: glagubben

instagram: glagubben

Når hunden blir driiiiit forbanna på deg !

 • 03.05.2016 - 11:34
 
 
God morgen folkens. Eller formiddag for dere som jobber og er normale :)              http://www.facebook.com/glaguuben
 
Håper dere alle har en fin dag. 
Her hjemme hos meg går det i det samme, regn ute og jeg sitter inne og prøver å finne på ting å gjøre. Heldigvis glemte fruen *host host* en del skittentøy før hu tok balja ( danskebåten) over til våre danske naboer, så da har jeg vasket klær. Det er best å gjøre det når hun ikke er hjemme, eller får jeg bare kjeft over at det skal ikke blandes med det osv osv. Det tar så lang tid når fruen skal vaske klær. Mange omganger..... Så jeg tenkte jeg skulle være smart så stappa alt inni  maskinen og trykte play! Er play det heter ikke sant? uansett håper det går bra. Tenkte å teste det ut med fruen sine Ralph Lauren Gensere først. De er så flotte og fargerike.


 
SÅNN. Da har jeg skremt vettet av fruen og bare venter på telefon :) Velkommen hjem kjære. 
 
 
Men er ikke bare fruen jeg klarte å irritere idag tidlig. Var jo ute og luftet doogy som vanlig. Gikk vår vante tur rundt i skauen her og som vanlig stod å brølte som en idiot for å få han til å komme til meg. ( han er nesten døv stakkar). Mens alle naboene sikkert lurte på om jeg mishandlet hunden... Da jeg endelig fikk på han båndet igjen så bar det hjem for dagens største høydepunkt for han. Nemlig godbiten som indikerer selve kjærligheten vi har til han.. 
 


Dette er da den eneste og da mener jeg faktisk eneste godbit typen doogy liker!
 
Panikken oppstod derimot da vi kom inn på kjøkkenet og jeg oppdaget at det var tomt for godbitene doogy elsker! ( se bildet ovenfor). Hva svarte gjør jeg nå? Begynner febrilsk å rote rundt i skuffene etter alternativer, men uten hell. Jeg kjenner det går kaldt nedover ryggen og jeg tør ikke snu meg for der vet jeg doogy sitter og følger med. Men jeg må etterhvert konstatere at dessverre glemte mor å fylle på godteskuffen til lillegutt før hun dro. ( ja skylder på fruen, hun som er innkjøps anvarlig ). Jeg snur meg for å si beklager til doogy. Jeg lover dere, det var nesten det her som møtte meg! 

Doogy var ikke blir nei...
 
Så da prøvde jeg å tenke på ting som kunne redde dagen og kom plutselig på mor ( altså min egen mor) sitt gamle triks. Brødskive med leverpostei. Takk gud så hadde vi heldigvis det i hus. SÅ da fikk doogy to skiver med leverpostei.  Men altså jeg må få legge til en ting her og det er at det bikkja er fader meg den mest bortskjemte fisen jeg vet om. Er det noen av dere andre der ute som har en hund som KUN og da mener jeg KUN EN type godteri?????? Greit han heter king liksom. men det får da være grenser. Og lar vi være å gi han rett type mat eller godteri så nekter han å spise. Ikke kødd engang. Han nekter for dagevis å spise...... King navnet kler han for å si det sånt.
 
Ha en fin Tirsdag alle sammen :)
 
 
Tenkte å legge med denne her video snutten til dere. Beste hundevideo som er lagt ut :)
 

Nesten som å se king når det er tomt for godbiter 

 

Følg meg også på:

Facebook: http://www.facebook.com/glaguuben

Instagram: glagubben

Snapchat: glagubben

Twitter: glagubben
 

Vi dør ihvertfall ikke ved brødboksen...

 • 02.05.2016 - 08:58

Hei igjen alle sammen                                        http://www.facebook.com/glagubben

 

Da var det blitt mandag igjen da gitt. Det er jo dagen vi alle hater på en eller annen måte. Ok kanskje ikke alle. Tror nemlig ikke fruen er så veldig lei seg for at det er mandag akkurat idag ihvertfall. Der hun og resten av svigermafian ligger å dupper i sundet mellom Norge og Danmark. Har nemlig dratt til våre potet i munnen talende naboer. Altså det kan ikke bare være meg som har problemer med å forstå dansker..... De glimter jo til med enkelte ord jeg forstår, men å prate med de over lengre tid, er som å legge et puslespill med 1 million deler. Man blir jo ør i nøtta og en smule lei etterhvert.Og hva er dealen med fire og halvs fjers og dærts når de teller?? Bare gir de lommeboka og sier TAKE MY MONEY når jeg er der. 

 MEN nok om det folkens. 

Det store spørsmålet her i huset var jo om han far klarer å overleve noen døgn uten sjefen aka kokken aka økonomi ansvarlig og diverse andre titler hiun smekker seg med. Eneste tittelen hun ikke ønsker, er bonden og slaven. De fikk jeg ..... Til og med klem og kosepartner klarte jeg å tape til bikkja liksom. Uansett!. Jeg var jo klar til å bevise mine survival skills idag og faktisk stå frem som en sterk og selvstendig mann. Våknet opp og kjente testosteronet bruse i kroppen og var klar til å dra ut i skauen og myrde meg litt frokost! Snudde meg i senga og kom plutselig på at det kunne jeg jo drite i siden jeg fortsatt ikke er særlig mobil av meg. Men rett før frustrasjon og angsten over at jeg muligens kom til å sulte ihjel kom krypende, tikket det inn en melding på mobilen. HALLELUJA( ja føltes litt sånn)... 07:00 ( tidlig oppe eller? )Kan ikke få bedre hustru enn det her. Husker til og med å få til mat når hun ikke er her. SUPERWOMAN 

Se hva postmannen kom med :) Anbefaler det her. Spesielt på søndager hvis man har glemt å handle inn brød. Koster ikke noe særlig mer enn brød i butikken faktisk. Ble overrasket selv :)

Så da slapp jeg jo å gå i boden og lage meg pil og bue. Frokosten var reddet :). Nå er vi jo faktisk 2 stykker her hjemme da, så måtte jo finne noe food til doogy også. Heldigvis er det litt enklere. Slipper han bare ut døra og lar han gnomle litt på nabo katta.... Eller ikke! Dette her folkens er visst himmelen på boks hvis du spør doogy! Han elsker det her. Lukter død og fordervelse akkurat slik han liker det!!!

Så da folkens klarte jeg og doogy og faktisk å overleve slik det ser ut til , frem til klokken 14:00 idag. ( vell gjenstår å se da). Hører dere ikke noe fra meg innen 18:00 ring peppes pizza og send mat :) Men ikke si noe til fruen. blir så gal når jeg bestiller junkfood :) . Kan være vår lille hemmelighet.

Så da ønsker jeg dere en riktig god mandag fra oss to her på Eidsvoll Verk. Legger ved noen bilder fra dagens frokost fangst :) 


Liker ikke at bikkja ser så skeptisk ut hver gang han far er på kjøkkenet. Gå å spis fillebikkje !Hmmm denne her var ikke så dumt nei. Er jo som et stort barn når jeg ser nye ting. MÅ HAAlle dere som kjenner meg, kjenner igjen denne frokosten. Har ikke forandret seg på 32 år... Vossafår og jordbær syltetøy Den var ikke så aller verst egentlig, men det ble for mye søtt. Anbefaler IKKE å gi til barn. Da har du en Duracell kanin i hus i ihvertfall 12 timer fremover.
 

 

Følg meg også på !

Facebook: http://www.facebook.com/glagubben

Instagram: glagubben

Snapchat: glagubben

Twitter: glagubben

Husk å bytt til sommerde....... Men i svarte a....

 • 29.04.2016 - 09:56

Ja hei igjen folkens.  http://www.facebook.com/glagubben

Nå skal ikke jeg klage og syte som jeg gjorde igår grunnet været.

Bare litt, og idag via video :) Alt er bedre i HD. Til og med stying....

video:img5492   


Syns liksom det blir litt triviell ting å klage på når man har all den elendigheten som ellers er i verden. Ta for eksempel at jeg ikke har mer Nugatti pålegg igjen til frokosten min. Sånne ting skaper virkelig bråk her i heimen. Er det noe problem da ? Ja nemlig tenk det er det. For jeg har ikke tenk å ta på meg PARKA og Roald Amundsen outfitten min for å dra på Rema 1000 for å handle idag. Dessuten så er jeg litt sånn boikott Rema 1000 humør idag. Hvorfor det? Jo ganske enkelt fordi de så ironisk og up in my face annonsere på tv at de offisielt har startet grill sesongen sin....Ok ikke Rema sin feil , men boikotter de idag :)

CYxarVcsI8g

Altså... kyss meg mitt i hekken,
 
Men nok om været som sagt. Noe bra kommer ut av denne dritten. Og det er at vår hund bare ELSKER snø. Han er riktig nok 12 år men når han ser snø, da slås alderdommen av og han blir helt valp igjen. Deilig å se hvor mye gøy han har det. Bestemte meg for å filme litt av dette idag da jeg var ute og gikk den daglige morgen turen. Beklager litt dårlig kvalitet på videosnuttene men sånn er det når han far ikke har utdannelse som kameramann. 
 
video:img5500
Her lekes det med snø. Får litt øvelse til barnet kommer.
 
video:img5505

Her en liten snutt med King sin nye kompis. En greyhound blanding ved navn Sonny. Snakk om rakett det der.

Og opp i alt den gleden en liten snutt av han far :) Håper ikke sommeren og våren lar vente på seg for lenge. Jeg vil nemlig sole meg og grille og kjenne varmen på kroppen :)

video:img5499
Og til slutt han far som er mindre fornøyd. Surgubben idag :P
 
 
ha en fin Fredag alle sammen. GOD HELG :=)
 
PS - Har opprettet egen side på facebook for bloggen. www.facebook.com/glagubben  her ligger alle innlegg og diverse annet info :) Gå inn og like siden og følg med hva som skjer videre :)
 
Instagram: glagubben
Snapchat:glagubben
Twitter:glagubben

Typisk min flaks

 • 28.04.2016 - 10:00

Hei bloggen ! ( lovet meg selv en gang at jeg aldri skulle skrive det ) ,,,Alle mine venner sin tanke rundt min " Hei bloggen kommentar"

Ja hei folkens, ny dag og samme dritten igjen. Eller det vil si !

Været som jeg skulle nyte er tilbake til det typiske norske. Sol i 5 minutter for så å regne og til og med kanskje sludde litt de neste 5...Er det rart vi nordmenn er litt sånn smårare til tider..Nesten sånn ser det ut her nå (bildet er tatt på Hawaii, er ikke toppløs varmt enda her nei....

 

Hva skjer med været liksom. Er det kanskje jeg som er begynt å ble så gammel at dette er noe som opptar meg litt mer enn hva det gjorde før ? eller er det bare det at jeg nå begynner å se de første tegnene på at begynner å bli smårar? Nå vil nok enkelte påstå å si at det skipet har seilt for lenge siden men nok om det. Tror jeg har blitt en gammel sur gubbe...

Grunnen bak dagens frustrasjon var jo at jeg hadde planlagt en lengre tur med bikkja for så å grille litt og bare sole meg og nyte livet litt. Føler jeg trenger det ( ja syns litt synd på meg selv idag)... Men NEIDA. Det kan jeg jo bare se langt etter. Første som møter meg når jeg stikker huet ut av døra idag var et syn som jeg ikke ville se. Mørke skyer så langt øyet kunne se og man kjente djevelskapen i luften. En sånn kald guffen vind som bare sier.... Winter is coming.... 


Beste bilde jeg fant,,, GOT fans skjønner denne .
 

Rakk akkurat å løpe ut med bikkja (løpe og løpe fru blom, vralte og hinke er mer min stil for tiden).før regnet kom ned. Igår var det sol liksom... men skulle det være det 2 dager på rad. NOPE. Det er tross alt Norge vi bor i. Så nå sitter jeg nok en dag innesperret i mitt eget hjem og må finne på noe å gjøre. Så blir nok å sitte å se på Tv serien fruen anbefalte. The Blacklist.

Såg noen episoder igår og virker lovende.Var ikke så gæli som jeg trodde

 

Ok nok syting for idag. 

Håper dere får en bedre torsdag enn meg :)

 

Har også fått laget meg egen facebook side: Glagubben (https://www.facebook.com/glagubben/ )

 

følg meg også på 

Snapchat: glagubben

Instagram; glagubben

Twitter: glagubben

Partnere som sover hver for seg!

 • 27.04.2016 - 09:18

Ja som tittelen sier. !

Er det egentlig så galt at partnere gjør dette?

Jeg for min del syns faktisk ikke det, men vet det finnes de som argumenterer for at jo det gjør det.  Betyr ikke at jeg er mindre glad i fruen selvom jeg velger å sove i en annen seng tenker jeg, så sant vi ikke har kranglet da og jeg hater henne som pesten i 5 sekunder. Er ikke så langsint ser du :). 

og så lenge det er alene man sover i en annen seng så tenker jeg  hehe, no worries liksom. Sånn litt av og til tror jeg det kan være lurt å sove alene. For min del er det flere grunner til dette. Jeg er ny operert og har en rygg som er direkte ufin til tider og sengen jeg og sjefen har nede er for myk for meg. Føles som jeg ligger på en marshmellow og det er lite gunstig for meg for å si det sånt.Tenk å ligge på det her a .... ikke bra

Pluss at nå som sjefen i huset er gravid så har hun bestemt hvordan temperaturen skal være på soverommet. Altså enten er det for  varmt det ene sekundet og alt av vinduer og dører SKAL for full pupp stå på vidt gap slik at jeg ligger der som en forfrossen mummi og hakker tenner for full maskin.  Mens hun andre ganger mener det er for kaldt og da må man da vitterlig skalke alle luker og fyre det man kan for da er 2012 på vei `( ref til filmen hvor alt ble veldig kaldt og vi daua alle mann) Hjelper fint lite at han far er født i varmere strøk da nei. Det blir varmere enn en sauna!

Og som det ikke var nok!!!

Så har vi det faktum at det til tider føles som om vi har et helt sirkus i sengen når fruen ligger å vrir seg og bikkja bestemmer seg også for å delta i dansen. For han har jo søren ikke tenkt å ligge stille slik at far i huset får litt hvile. Nei da skal sengen våres benyttes til hoppeslott og alt mulig rart. Og når han først bestemmer seg for å ligge stille så tar jo den helsikkes bikkja 80 prosent av senga.....Hjelper fint lite at vi brukte 800 kr på en flott seng til han..... sånn her ser det ut.

Så takke være alt dette så velger altså jeg å sove oppe i 2 etasje til tider. I en seng som er litt hardere og bare min min min!!! Gjør det ikke vær dag men sånn litt av og til. Er ikke galt det er det vell? Føler det må være greit så lenge man fortsatt bor under samme tak liksom :)

 

ha en fin onsdag alle sammen, 

 

følg meg på

Twitter: glagubben

instagram: glagubben

Facebook: Gustav A Holmedal

Snapchat: glagubben

Løpetid ja.....

 • 21.04.2016 - 09:27

Jeg har da en hund! En hann hund sådan og det er koselig og flott det altså, men. Ja det er et stort MEN med det der. For det å ha en hann hund når det er løpetid er noe dritt. Spesielt når man har en hund som hører litt dårlig på sine eldre dager. Nese og øyne fungerer som bare rakkern det. Men det hjelper meg fint lite når jeg skal prøve å få han til å gå fot eller høre på meg generelt. For det finnes ikke ord for hvor lite interessant det er å høre på han mat far. Spesielt ikke når det lukter noe så vidunderlig som en tispe med løpetid...... Og det faktum at mat far har store problemer med å manøvrere seg i hverdagen spiller ingen rolle. Det virker som det er mer gøy å lage sport i å se hvor fort man kan få mat far forbanna og ved stor bonus havne i grøfta...... Dette er da synderen. Våre kjære Golden/schæfer blanding King.

Elsker bikkja til tusen, er ikke det. Men av og til får man mest lyst til å rive av seg håret og bare slippe båndet og løpe motsatt vei og håpe bikkja rett og slett glemmer hvordan du ser ut...... ( litt den følelsen idag). 

Jeg tenker bare med skrekk og gru hvordan det hadde sett ut hvis vi mennesker hadde gjort det her.... Hadde jo blitt bura inne på livstid. Når det er sagt så har jeg sett enkelte danse på utesteder som faktisk ikke er langt vekke. Ikke vet jeg hva de bedriver , men dans er det ikke. kanskje de er halvt hund????

 

Ellers ha en fin Torsdag:) 

Hva er egentlig forskjellen på kvinner og menn?

 • 20.04.2016 - 13:50 

Ja hva er egentlig forskjellen dere?

For meg så er det ganske enkelt. Menn er best... NEIDA slapp av kvinner. Mente selvfølgelig ikke det da, så ikke kom løpende med strikkepinnene deres for å ta knekken på meg nå.

Det kan seriøst være små farlig å ytre slike meninger til tider har jeg forstått. Ikke at jeg selv har gjort det, men leser jo media når en eller annen mjåsabjønn klarer å lyre ut av seg en eller annen kvinnefiendtlig kommentar. Og man selv sitter der som mann og tenker " oooo snap der tok han selvmord i forhold til å date kvinner for en stund".. For det er enkelte menn der ute som er så ivrig på å fremstille seg selv som nettopp det! MENN. Men hva vil det egentlig si å være en mann lurer jeg på? Ikke at jeg selv er i tvil eller noe sånt, men hva tenker samfunnet at det å være mann betyr? noe sånn her kanskje?

Er mann en som er stor og sterk og kan gå ut i skogen og komme hjem med en bjørnepels over skuldra mens han tygger gråstein? Eller er en mann en som kan ta vare på sin familie og forsørge for de? kanskje er en mann han som tør å drite seg ut og ikke ta seg selv så høytidlig? eller han som kan bruke ord istedenfor knyttnevene når det oppstår konflikter? Eller er det han som er best å sloss? spørsmålene er mange og argumentene like mange har jeg fått erfart. 

Men hva er egentlig enn mann tenker jeg. Svaret er ganske enkelt dere. Ikke for å virke helt klisje og tett i nøtta. Men spør en kvinne og to om hva de mener en mann er. Da får dere svaret dere har lett etter. Det er søren meg ikke kødd gutta. Spør en kvinne om hva hun mener er en god mann og hun vil gi deg en shoppingliste som er verre enn et vondt år men samtidig en rød tråd som sier deg en ting. Kvinner liker menn som tar vare på de, tar ansvar og bruker hode istedenfor kjeften alltid og ikke minst vet hvordan en hammer ser ut og kan i det minste sette opp den forbanna hylla fra IKEA. Det er hva kvinner som regel ser for seg når de tenker på menn.  

Og er det egentlig å galt det ?`Mine kjære "Bros " der ute. jeg sier jo ikke at vi skal på liv og død følge og gjøre alt kvinner sier og gjør ti enhver tid men det skader heller ikke å lytte litt og kanskje samtidig bevege oss litt inn i det 2000 århundre vi også. Og som gift mann er det noe jeg kan skrive under på så er det dette. " happy wife, happy life" 

 

Det var oss menn, hva med dere kvinner? 

Oooo dette har jeg gledet meg veldig til å skrive. Dere er jo ganske så spesielle dere også må jeg få lov å si. Dere kommer i alle fasonger og sinnelag som vi menn også gjør. Men hva er det med dere kvinner som er så forskjellig fra oss menn? Jo listen er ganske lang til tider. Derfor har jeg laget en liten liste her og utdypet litt undervei. ( Ikke ta dette altfor seriøst da, er ikke keen på å bli forfulgt av kvinnegruppa Ottar ) 

Hjelpelisten for oss menn slik at vi vet hva vi kan bruke og ikke bruke iforhold til kvinner 

Ironi: Dette er et verktøy dere og kun dere visstnok har lov å benytte dere av. Gud forby at vi menn gjør det. Da blir det Ragnarok..

Støv: Er noe av det farligste som finnes. Dette fenomenet som får selv den søteste kvinne till å gå helt bananas. Ikke la det være støv synlig når gjester kommer. ( tips til menn, ønsker dere bonus poeng til you know what, hjelp gjerne med å rydd. It works , trust me)

Svigermor: Er en skapning som sees på som en som har skapt deg og alle dine fantastiske egenskaper når du er snill som mann, men også den som er skyldig i alt dritten du eventuelt måtte være dum nok til å finne på underveis. Dette er et elsk/hat forhold. ( dere gutta vet jo dette da det er likt for oss også. Svigerdragen kremt kremt svigermor er jo som vi vet en skapning man bare må ta for det de er :) som sagt, elsk/hat forhold)

Bil; Er noe av det vanskeligste som er oppfunnet og det hjelper fint lite at man kjører i 10 km/t, det vil fortsatt føles som alle og enhver er en dust og råkjører og at de helst burde bures inne. Og at alle man møter er der for å ta knekken på deg. (kvinners oppfattning selvfølgelig). Og ønsker man som mann å hjelpe til så er helvete løs og beskyldninger som " you think you better then me??? " kommer på løpende bånd i volum type MAX...

Huset; Dette er MITT og bare MITT. Det at du ( vi menn altså) og bikkja får lov å være her er ganske enkelt fordi jeg trenger selskap. Alt som skal henges opp og kjøpes inn av dekorasjon er det JEG (kvinnen) som bestemmer og ingen andre. Man får lov å mene og syns men det er bare i teori. Du (vi menn) får en tildelt skuffe og er du riktig heldig et helt skap. Har du fått dette som mann er tipset mitt dette. Hold kjeft du har det bedre enn 99% av oss andre. Bortskjemte fis der du er

Toalettsetet: Ååå herre min skaper. Her kan det gå en kule varmt for enhver kvinne har jeg funnet ut. Det skal være nede er visstnok regelen. Og at det tar ca 1 sekund å ta det ned selv så må du som mann overhode ikke glemme å ta det ned for da er det gjort. Du kunne like godt ha rygget over svigermor så galt er det å glemme toalett lokket. Og er du riktig løk så glemmer du å feste dorullen den rette veien også. Dette er visstnok verre enn å banne i kirka. Så vet du det liksom....

Paradis hotell vs Champions league på tv: Altså har du som mann lyst å få det blikket som sier " du elsker meg ikke du og du bryr deg ikke om meg og mine følelser osv osv" så velger du Champions league. Ønsker du fred i heimen velger du Paradise Hotel. Spiller ingen roll om det er tidenes mest hjernedøde konsept og at man har mest lyst til å bite av seg lilletåa i frustrasjon. Sånn er det bare!

Og er man i tillegg så heldig at man har en gravid partner så kan man legge til 99 punkter til i denne listen. Blant annet at du som mann bare må lære deg at det du gjør uansett er galt. Hjelper ikke hva det er, det er G A L T.  

Men alt dette betyr ikke at vi menn ikke elsker dere kvinner . For det gjør vi. Det er faktisk alt dette som gjør dere så spennende for oss menn

Men tilbake til forskjellen mellom oss. 

Tror ganske enkelt man kan oppsummere det hele med at kvinner er mer opptatt av detaljer og alt mulig bagatell ting enn det vi menn er. Mens vi menn ser litt mer på ting som skjer her i nuet som det heter. Vi er ganske enkelt for dumme/late til ¨å bli stresset over alt mulig leeeeenge før det oppstår. Vi coolern og tenker at dette løser vi på en eller annen måte. mens dere kvinner får raseri og sinne anfall av denne måten å tenke på. Alt må være på plass og iorden før ting skal skje. Og det er i deres øyne, deres ansvar å få skikk på oss menn slik at vi gjør det vi skal. 

Stemmer dette noenlunde jenter? 

 

Ha en flott onsdag alle sammen. Ikveld skal han far i heimen se fotball på tv :)  

ps - trikset gutta, skaff dere to tver :) 

 

Anbefaler også dere sterkt å lese denne bloggen: pappahjerte.blogg.no

 

Glagubben

Mitt navn er da Gustav Alfonso Holmedal. jeg er 32 år gammel og kommer fra en liten bygd på vestlandet som heter Hervik. Der har jeg vokst opp hele mitt liv så og si. Er opprinnelig adoptert fra Colombia. For tiden bor jeg på Eidsvoll Verk sammen med min kone og min 12 år gamle hund, King. Både jeg og fruen jobber her på østlandet så at vi bosatte oss her kom som en naturlighet. Vi trives veldig godt her må vi også legge til da. Denne bloggen her handler mest om mitt og fruens liv før , under og etter at vi fikk vite at vi skulle bli foreldre. Kall det en slags dagbok som blir skrevet underveis med hint av historier som allerede har vært. Bloggen er en plass hvor jeg spesielt lufter tanker og ideer om det å bli far og mye andre ting som opptar mitt rare hode. For alle de av dere som er far kan skrive under på, så er det at det sviver mange tanker i hodet på en nå og etter beskjeden kom. Alt som er skrevet i bloggen er skrevet med et glimt i øyet. Jeg er en person som elsker humor og velger derfor å vinkle de fleste av mine innlegg på denne måten. Jeg ønsker at folk skal kjenne seg igjen i det jeg skriver og ikke føle at vi fremstiller oss som perfekte på noen som helst måte. Vi er rett og slett bare et vanlig par som alle andre som sliter med sitt og gleder seg over hverdagslige ting som alle andre. Og det er nettopp denne delen vi ønsker å invitere dere lesere med på gjennom bloggen. Har også opprettet en side på facebook som heter Glagubben. Her vil dere finne ekstra matriale som ikke vi får plass til i bloggen. Følg oss gjerne folkens. Skulle det ellers være noe, så ikke nøl med å ta kontakt med oss på Mobil: 932 42 135 e post: gustavalfonsoholmedal@hotmail.com

 • Følg bloggen:
 • Blogg.no
 • Facebook
 • Instagram
 • Twitter
 • Youtube
 • Blogglisten
  Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no