glagubben | En pappa blogg. Tiden før, under og etter at barnet kommer

Blogglisten

Her er listen enkelte etterspurte.

 • 29.04.2017 - 22:25

God kveld alle sammen.   ( Dere finner hele innlegget på http://www.glagubben.no )

Nest siste dag her hjemme går snart mot slutten og jeg kan så absolutt ikke klage over det. Dagen idag har blitt brukt til styrearbeid i boretslaget jeg er styremedlem i , samt å pakke til turen vi har gledet oss til. Det vil si fin pussen for min del, fikk klar beskjed om at jeg måtte være ferdigpakket før søndagen var omme.Og i disse tider gidder jeg ikke engang å prøve å strekke tålmodigheten til fruen. Den er allerede tynnslitt av mini for å si det mildt. Og jeg kjenner meg selv såpass at det var like greit å gjøre 99 prosent ferdig idag. Så det som gjenstår nå er vell egentlig bare å pakke ned alle gadgets som står på lading. 2 ipader og diverse annet knask er pakket og klar til tur. Vi kommer til å ta i bruk alle mulige hjelpemidler for at dette skal gå så smertefritt som mulig. Blir ikke mye  James bond filmer på denne karen nei. Ipadene er fullastet med Dora The explorer og annet dritt mini finner utrolig moro?..

Og selvfølgelig har jo mini klart å bli små forkjølet igjen?. Så nå krysser vi bare fingrene for at dette ikke eskalerer og at han blir skikkelig dårlig. Vi håper virkelig at sol og varme gjør han godt nå. Må få lov å si at jeg begynner å bli dritt lei å se han små syk hele tiden. Ikke særlig digg å være forelder når barnet ditt er syk.  Men vi krysser som sagt fingrene for at sol og varme er tingen? Kanskje eksemen han har også blir bedre der borte. La oss håpe det.

William kontrollerer om alt er som det burde i baggen sin

Som noen av dere husker , så lovet jeg å dele den listen vi laget for pakkingen til turen. ok ok listen FRUEN lagde for turen. Dette er en liste hun laget utifra hvilke behov vi anså som viktige for å dra til varmere strøk og en flytur som tar litt tid. Vi reiser over 16 timer med fly og med kun små pauser imellom.

Det kan dere lese mer om HER 

Listen er for de av dere som ønsker tips og råd frem mot lange turer med småbarn og sløve ektemenn?.. Vår liste er fordelt utifra 2 voksne og 1 baby. Listen er ikke fullstendig når det kommer til oss voksne. Vi valgte å dele den delen som omhandlet det vi pakker med til mini hovedsakelig. Vi så nemlig ikke helt vitsen med å liste opp alt mulig vi skulle ha med, som blant annet superman boxeren min og speedo trusa mi. Får liksom være grenser for hva jeg deler, selv om jeg blogger.  Så ta listen for det den er, en liten hjelp eventuelt pekepinn på hva en bør ha i tankene for lange turer. Kanskje neste gang listen blir mye kortere eller lengre, hvem vet.

Her er listen !

pakkeliste

Ha en riktig fin helg alle sammen.

Mvh

Glagubben og familien.

Nå står rommet ditt klar lille venn

 • 20.08.2016 - 22:11

God lørdag alle sammen!

 

Håper alle har hatt en super dag. Her i huset har det gått i full oppussing og maling av baby rommet.

Nå har vi fått på plass den siste men også største biten av det som utgjør rommet til junior. Deilig å kunne si seg ferdig og nå går resten av tiden med til å bare vente og glede oss til han kommer. Og for min del lese meg opp på det som kan leses av pappa materiale :) . Noen tips til litteratur ?

 

La ved noen bilder slik at dere kan se hvordan det var og hvordan det ble da vi var ferdig :)

 

Enjoy :)

Slik såg rommet opprinnelig ut

Han far sitt nye leketøy :) spray male maskin :) Leketøy for voksne gutter :)

Vindu på full åpning. Hu mor må ikke sniffe farlige ting vettu :)

Fargen er mye lysere enn på bildet . Veldig fornøyd :)

Og her er det endelig resultatet :)

Så som dere ser. Så har store deler om ikke hele dagen gått med til maling og dekorering av barnerommet. Og det er med stor glede jeg kan nå si. Rommet til junior er klart.

 

Nå sier ryggen til mor og far takk for idag og vi inntar begge horisontal stilling resten av dagen:)

 

Hva syns dere folkens :) ? Ble det fint ?

FØLG MEG OGSÅ PÅ:

Snapchat - alfi1984

Instagram - Glagubben

Twitter - Glagubben

Facebook - LIKE siden min a dete :) GLAGUBBEN

 

 

LES OGSÅ:

//DETTE MÅ JO BARE BLI BRA

//DERE JENTER ER IKKE SÅ ALLER VERST

//EN GOD GJERNING SKAL IKKE BETALES I PENGER

Dette må jo bare bli bra

 • 19.08.2016 - 21:07

God fredag alle sammen !

 

Håper alle har hatt en grei fredag og nå endelig kan åpne en god kald en av ymse sort og plassere begge beina på bordet etter en lang uke! Her i huset startet vi fredagen litt over alt

Litt mannsarbeid må til for å starte helgen

Ja for dagen idag startet med utrolig hyggelig frokost på cafe her på Verket. Og som ekte bygdefolk vi er så bar det rett hjem og hvile frokost. Hehe skal ikke påstå at vi sliter oss ut tidlig på morgenkvisten ;).

 

Men hvilen ble ikke av den lange sorten idag. Nemlig innkjøp av maling og det som er igjen nå. Babyrommet skal nemlig få de siste bitene på plass. Slik at vi kan slappe av resten og bare fokusere på babyen og hvile frem mot fødselen.

 

Rakk til og med å pusse ned stolen til junior. En stol vi kjøpte brukt på Finn. Den skal bli hvit. Nemlig ingen vits å bare kjøpe nytt folkens. Mye flott og billig på Finn.no

 

Gudene må vite at ting koster nok som det er.

Deilig avslutning på dagen

Og til å avslutte denne flotten dagen , blir det fotball kamp på TV for han far. Manchester United mot Southampton .

 

Krysser fingrene for United seier :)

 

Så til vi skrives/leses igjen.

 

Ha en strålende helg

 

Mvh

Glagubben

 

FØLG MEG OGSÅ PÅ:

Snapchat - alfi1984

Instagram - Glagubben

Twitter - Glagubben

Facebook- Glagubben ( LIKE SIDEN PÅ FACEBOOK)

 

LES OGSÅ:

//Dere kvinner er ikke så verst

//Prøv! Dere blir ikke skuffet

//En god gjerning skal ikke betales i Penger

Nok er nok nå

 • 03.08.2016 - 00:24

God morgen alle sammen!

 

Da var det blitt onsdag og her i hus har vi bestemt at denne onsdagen blir det gjort nada her huset. Nå har det vært 2 dager med hektisk morgen aktivitet og kjøring til og fra sykehus/ legevakt og det liker ikke ryggen min samt kroppen til fruen. Nå sier begge kroppene ifra at de trenger hvile. Morsomme for meg er at legen har faktisk gitt meg legeerklæring på at jeg må ta det rolig og lytte til kroppen i disse tider. Ergo jeg får ikke lov å presse meg. Lett å si til en som er vant til å gå i 100 hele tiden .

Ja det kan man trygt si

Denne traileren ble vi liggende bak idag . Aldri har jeg vært mer enig i et slagord enn nettopp dette. Selvironi er gull i enkelte tilfeller.

Oppdatering fra legen!

 

Turen til legen gikk glimrende igår også. Målene var bra og fruen har det bra etter forholdene. Men som tidligere nevnt så er hun ganske klar nå for at junior skal komme ut. Forståelig nok kan man si. Må innrømme at det er vanskelig for meg til tider og sette meg inn i alle plagene en gravid kan ha. Men tro meg jeg prøver. Et av mine fremtidige innlegg kommet til å handle om Top 10 ting en mann bør vite før dama skal ha barn/går gravid :).

 

En is til den som klarer å gjette hvor jeg er her

 

Etter legebesøket dro vi videre til Oslo for noen ærender der og benyttet samtidig anledningen til å nyte det flotte været i vår hovedstad. Har funnet ut at solen har gjemt seg her i det siste. For hjemme hos oss er den ihvertfall ikke...

IKEA prøver å være morsomme!!

 

Ja tror dere sannelig ikke at vi havnet her idag også gitt. Selv om jeg lovet meg selv at det skulle bli lenge til neste gang. Tydeligvis var det ekstremt viktig for et spedbarn å ha en kommode ... Har hørt at uten den så får babyen en elendig start på livet... Og siden den vordende mor hadde allerede klart å få snusen i er tilbud på nettopp en kommode så var det ingen vei utenom. Med bestemte skritt ble kommode sporet opp og betalt og tatt med hjem. Hjalp fint lite at far gikk bak og surmulte og forbannet hele IKEA turen inn og ut av senteret.

 

Så nå har vi tydeligvis alt babyen trenger! Eller det vil si helt til fruen kommer over enda et tilbud som babyen tydeligvis bare MÅ ha. :)

Bruk tralle for tunge ting stod det. Ok tenkte jeg!

Så etter IKEA var unnagjort bar det heldigvis hjem og vi kunne si oss fornøyd med dagen. Håper dere andre også fikk en grei dag, forhåpentligvis uten IKEA da riktignok.

 

Ha en strålende onsdag alle sammen og husk! Vær god med hverandre og nyt resten av sommeren.

 

Mvh

Glagubben

 

Følg meg også på:

Snapchat - alfi1984

Instagram - Holmedalgustav

Twitter - @holmedal

Facebook - Glagubben sin side

Les også:

Ble en tur til legen idag også gitt

Siste innspurt

Av og til er det alt man behøver

Nå kan lillegutt komme. Vi er klar :)

 • 28.07.2016 - 12:34

God Torsdag alle sammen 

Står til folkens? Håper alle har det bra. Her i huset så går ting riktig så greit for tiden. Ting begynner å falle på plass og livet som vi kjenner det er snart inn i en ny fase. Skremmende men utrolig spennende samtidig om jeg må si det selv. Det er mange ting som skal på plass før man skal ha barn, noe jeg og fruen har fått erfare i de siste måneder. Men heldigvis for oss så har vi begge veldig støttende familier å hente styrke fra og ikke minst hverandre. For vi har nok begge tenkt den tanken, " hva om vi måtte gjøre dette alene? " Vi hadde nok klart oss. Men det er liksom det å ha litt ekstra trygghet i fra noen som har gjort dette før deg. Og hvem bedre å ty til da, enn våre egne mødre og fedre. Nå lærte heldigvis min far meg mye før han døde og dette er noe jeg alltid kommer til å være evig takknemlig for og også noe jeg kommer til å videreføre til min egen sønn. Pluss at jeg har to svigerfedre som stadig lærer meg nye ting som jeg setter veldig stor pris på. 

Thanks Green Chalk Board Series
Licensed from: Feverpitched / yayimages.com


Mye er på plass nå!

Ja folkens. Vi har kommet veldig langt i forberedelsene våre frem mot den lille sin ankomst. Nå føler vi faktisk at vi har det meste på plass. Tror faktisk vi bare mangler sånne små ting som vi kan kjøpe underveis. Kluter og o.l  . De store tingene har vi endelig fått på plass og igår ble siste store ting montert og satt på plass. Tusen tusen takk som tidligere nevnt til min mor som gav oss penger til stellebordet til William :) . Ok ikke minst til svigermor for hennes henting og levering samt innkjøp av ting til lillegutt. Vi er utrolig takknemlig og glade i dere kjære foreldre :)  Jeg visste forresten ikke at barn trengte egne stellebord.... skjønner dere hvor lite jeg vet .... gud hjelpes. 

Her ser dere stellebord, stor seng og krybben . Alt montert av yours truly.. Hvis babyen ikke liker de her så kan ha sove i skittentøys kurven !!! Han har bannet mye og strevde lenge med å få dette ruklet på plass :)

Ikke alt er pes

Neida skal ikke klage så mye. Jeg har faktisk kost meg en del med å sette opp disse tingene. Man får liksom en litt ekstra giv når man vet at man bygger noe for sin egen familie og barn. William har ikke kommet enda , men her om dagen fikk jeg plutselig en rar tanke. Jeg har faktisk aldri vært så lykkelig som jeg er nå. Jeg elsker min familie, hustru og livet smiler generelt til meg nå. Bank bank i bordet at alt går bra fremover. Men må si jeg føler meg velsignet og heldig som har muligheten til å ha en familie og oppdra barn i dette fantastiske landet jeg bor i. For min del så er det faktisk snakk om flaks! Jeg er adoptert fra Colombia. Fra veldig fattige strøk og med medfødt leppe gane spalte så hadde jeg mest sannsynlig ikke overlevd på egen hånd der. ( jeg hadde et veldig veldig kraftig tilfelle av ganespalte). jeg klarte nemlig ikke å ta til meg mat slik som andre barn. Så hvem vet hva som hadde skjedd om jeg ble der. Tenk 32 år senere, så blir jeg forhåpentligvis far snart til en liten gutt som får lov til å vokse opp i et av verdens beste land og rikeste land. Han kommer aldri til å mangle noe som helst. Dette er noe jeg har tenkt mye over i det siste. Noe som også har fått meg til å innse en viktig ting. Jeg har lovet meg selv og guttungen at jeg aldri skal glemme hvor jeg kommer fra og hvor heldige vi er. Jeg skal lære ham verdien av penger og at ting i livet ikke kommer gratis. Den som står på og aldri gir opp han/hun høster godene av hardt arbeid senere. Den som gir opp, han får ingenting!!

Men nok om det! tenkte å legge ved noen ekstra bilder fra barnerommet så langt. PS - den fargen dere ser på veggene skal ikke være der, det kommer en annen en så fort fruen klarer å bestemme seg.... Kanskje venninnene hennes klarer å overtale henne snart.... Karina, Mari , Maylen , Vigdis ???

Krybba! Se hvor liten den er. Barn er så små at jeg blir nesten helt satt ut..

Den her er genial. Det er baby call systemet vårt. Den avgir en lysstråle med forskjellige mønstre som danser i taket i diverse fasonger. Jeg fant den veldig beroligende da jeg holdt på å montere ting. Holdt på å sovne der jeg satt...

Big boy bed. Dette er sengen poden skal sove i etterhvert som han vokser til. 

Så det var dett folkens. Ting begynner endelig å ta form og vi er så og si i havn med møblene. Nå krysser vi bare fingeren for at alt går bra med babyen og at han kommer trygt til verden og kan få begynne å bruke alt vi har montert og kjøpt til ham. 

Ha en strålende Torsdag alle sammen. 

Mvh 

Glagubben

Følg meg også på:

Snapchat - alfi 1984

Instagram - Holmedalgustav

Twitter - Glagubben

Facebook - Glagubben sin egen side 

LES OGSÅ: 

//Et steg frem og to tilbake! 

// Når en spøk " Backfire " 

// Den evige sengekrigen ! ( dette innlegget havnet i avisene)

Mannens verste plass å være.. IKEA

 • 28.06.2016 - 18:37

God Tirsdag alle sammen. --- Følg meg på Facebook---

Håper alle sammen har hatt en flott dag. Vært ute og nytt været og kost seg eller ihvertfall hatt en noenlunde grei dag. Jeg for min del har tilbrakt store deler av gårsdagen og dagen idag på noe så hverdagslig som å montere IKEA møbler.,..

Åååå gode Gud i himmelen og Allah og resten av gjengen der oppe i det blå. INGENTING og da mener jeg INGENTING er mer frustrerende enn nettopp IKEA og IKEA møbler.. Erm eller jo. det å gå å oppholde seg på IKEA mer enn 5 minutter er faktisk verre.  


Vil du straffe din mann, ta han med hit

Altså ikke vet jeg hva mister Invar Kamprad ( han som startet ikea) tenkte på når han startet sitt imperium. Ihvertfall ikke på sine med menn rundt omkring i verden det er ihvertfall sikkert. For herr Kamprad, på vegne av alle verdens menn. Vi har alle hatt et møte og du min gode mann er dette tusen årets største fjompenisse!!! Og når den dagen kommer hvor vi møter deg i himmelen eller hvor vi enn nå måtte ende opp, så tro du meg når jeg sier. Du er den første som kommer til å få buksevann og en solid omgang deng.... 

Ikke bare har du laget et konsept som virker som en magnet på alle kvinner, men du har søren meg klart å få det slik at de tar oss med hit også... Altså kvinner digger IKEA som fluer digger møkk liksom. Men alt dette hadde jo forsåvidt vært fint og flott det om du hadde gjort som Noah i bibelen. Hatt kun 2 stk av hver ting i ditt varehus. Men neeeeiiiidaaaa . Du har jo klart å klemme inn 7000 forskjellige sofaer og like mange varianter av alt annet dritt man overhode ikke trenger der og da, men som man får klar beskjed av sjefen i huset at JO det gjør vi tydeligvis...... Den gode gamle sofaen fra studietiden er visstnok ikke bra nok når William kommer.... Rart, den funket bra nok til å lage han.. ( det var en spøk jeg kommer til å måtte svare for når fruen ser den..)

Men greit nok. Jeg ser at av og til så er IKEA en fin ting og ja man bør bytte ut enkelte ting over tid. Og spesielt når man skal innrede for et nytt medlem av familien. Noe vi gjør som dere vet. Så da har vi vært innom IKEA og kjøpt oss to ting i det siste. Og tro det eller ei, vi klarte faktisk å dra derfra med KUN 2 ting....

Bed side crib og barneseng

Dette er da tydeligvis en Bed side crib... Holdt tydeligvis ikke med den sko esken jeg fant i garasjen... Fint skal det være jaGuttungen får finere seng enn meg.... sier litt hvem som er prioritert her i huset ja.

Montering!

Dette er den andre grunnen til at du kommer til å få deng i himmelen Ingvar.. Hva tenkte du egentlig når du bestemte at alle dine møbler skulle selges som små irriterende puslespill?? Du må virkelig ha en syk form for humor du gutten min. Og ikke nok med at du får epileptiske anfall av frustrasjon i det du skal sette opp nevnte puslespill men du klarer så å si alltid å glemme å legge ved alle delene...... DA min gode mann. Da går det en kule varmt for meg.... Fruen mener det er bra at jeg monterer alt før ungen kommer. Så slipper han å se sin egen far banne og steike og kaste rundt seg med verktøy og annet for deretter krølle seg sammen i fosterstilling på gulvet og begynner å grine... Noe jeg faktisk er litt enig i. Blir nemlig vanskelig å fremstå som kul og sterk far etter noe sånt.. Men etter mange greske gloser og en rygg som nesten tok livet av meg , så fikk jeg montert begge to og nå har ihvertfall William en plass å sove...  

Det må finnes andre der ute...

Det kan ikke bare være meg der ute som ikke hopper av glede i det de hører navnet IKEA. Fortell meg gjerne om deres egne historier. Jeg for min del har nå erklært at IKEA er off limit i hvertfall 2 måneder nå. Trenger hvile mellom slagene...

Så sånn har min tirsdag vært dere. 

Håper deres har vært like moro... Følg gjerne bloggen min og ler om min og fruens hverdag før , under og etter at ungen kommer til verden :) 

Mvh 

Glagubben

 

LES OGSÅ

// Noen mennesker må man bare le av 

// Ingen liker bursdager mer enn meg 

#IKEA #familieliv #Pappa #shopping #frustrasjon #mann #barn #barneutstyr

Til dere foreldre der ute. Feige feige mennesker!

 • 31.05.2016 - 11:12

God Tirsdag kjære lesere. 

Da var vi endelig ferdig med mandagen gitt. Nå har vi forhåpentligvis godtatt at en ny uke har begynt. De sa på idiotkassa ( tven) at det skulle bli fint vær idag, så da håper jeg på det. Litt lei av å føle meg som ei drukna kirkerotte hver gang jeg skal ut og lufte bikkja.. 

NB - Følg meg på facebook siden til bloggen også for mer info og ekstra matriale 

Over til dagens tema!

Hvordan klarte man seg før i tiden som foreldre? Og med det mener jeg ganske enkelt. Hva har skjedd med behovet for all mulig av utstyr og ditt og datt til barn og da spesielt små barn. Har vi voksne sporet av fra hva som egentlig er det viktigste her? Er vi blitt så store konsumere at alt skal kjøpes når poden er i vente?. Og blant enkelte virker det nesten som en konkurranse om å ha mest mulig og dyrest mulig.  

Spørsmålet mitt er ! har vi glemt hva som er viktig og glemmer vi litt hvilke verdier og normer vi egentlig setter for våre barn? 

Ta det første først. Jeg er fullt klar over at barn og da spesielt småbarn krever en del utstyr. Det er krybbe, barnesete, bilsete, smokk X 100 ( grunnet at man aldri finner den når man trenger den og når ungen er blitt 18 år da finner man den igjen.. FLOTT!!!) tåteflasker , klær og bleier. Men og her kommer mitt store men,MEN. Er det virkelig nødvendig å ha 19 bodier til en 0 -6  mnd gammelt minitroll? Og er det virkelig nødvendig med alt mulig av duppe ditter og annet krams til en barnevogn som allerede koster like mye som en godt brukt Audi Q7.


Seriøst ? så viktig er ikke telefonen din...

Ipad , really?? Hva med å la barnet se på verden rundt seg og ikke ødelegge øynene med det tullet her.  Den siste der med hanskene , den er grei den, hva skjedde med å bruke hansker?? 

 

Nå sutrer du vell mye Glagubben!

Ja jeg ser at stelle veske er nødvendig for all del. Men når jeg ser en barnevogn som er utstyrt med koppholder, mobilholder, og IPAD STATIV ja da har det gått for langt for min del. Hva med å legge bort mobilen og faktisk nyte at man går tur med ungen? mobilen klarte du fint å ha i lomma før ungen ble født, hva har skjedd ?  Det er litt skremmende syns jeg når mor og far er mer opptatt av å sende snap eller status oppdatering av seg selv enn å faktisk legge merke til det lille miraklet de triller rundt på. For ikke å nevne hvilke eksempler de setter for nettopp den lille som ligger nede i vognen. De vokser nemlig opp med å se på oss voksne som har tryne godt plantet i mobilen til enhver tid. Er selv skyldig her dere, så jeg er ikke ute etter å ta andre. Må selv skjerpe meg MYE.  Dere har alle sett familier som sitter og spiser sammen og ingen sier noenting, fordi de sitter på diverse gadgets. Det er gått så langt at jeg og fruen har sagt at når minisjefen kommer så innfører vi mobilkurv i huset her. Der skal den ligge og ikke røres utenom når det ringer. Man klarer seg fint uten å oppdatere diverse sosiale medier 100 ganger daglig. Det ble da mennesker av oss også dere? Våre foreldre satt ikke plantet med tryne i mobilen slik vi gjør.  


Shop til you drop
 

Og som jeg nevnte så virker det nesten som en konkurranse mellom enkelte om å ha mest mulig til barnet. Og blant enkelte også dyrest mulig... HALLO, hva i svarte helvete ( sry ordbruken) skal en nyfødt med Luis Vuitton bag til 4000 kr? Og finnes det virkelig barn som har behov for bodier og diverse annet av klær fra de største motehusene i verden??? Hvilke verdier og normer setter man for sine barn med det her?  Nei sry meg,dette er ikke noe du/dere gjør for barnet. Dette er noe dere gjør for å fø deres eget EGO. There I said . Dere før deres eget EGO!.

Om jeg har penger, hvorfor skal ikke jeg få lov til dette???

Noen av dere har brukt og bruker dette argumentet. Ja for all del, om dere har pengene så kjør på. Er ikke at dere bruker pengene jeg er bekymret for. Det er verdiene og holdningene dere sender videre til deres barn som uroer meg. Det er nemlig ingenting som er mer ufordragelig enn et barn som ikke kan gå i vanlige klær fordi det ikke er et merke brand. Jeg har nemlig hørt en slik samtale på et kjøpesenter.

<3 jenter går sammen og ser en fin genser på HM hvor den ene sier " den var fin da, den fikk jeg lyst på" hvor venninna responderer " nja hadde det ikke vært for den var fra HM så">

.... HALLO FOLKENS. Her bør det lyse varsel lamper i alle farger. Når barn ikke vet verdien av noe da blir jeg redd. Men jeg skylder ikke på barna, jeg skylder på foreldrene. For barn ser og barn gjør, så enkelte er det!. Vi oppdrar SNOBBER..Som igjen lever OVER evne..

Og det som gjør dette verre er at mange ikke har pengene til det her. Jeg kjenner folk jeg gikk på skolen med ( Handelshøyskolen BI, Oslo) som gikk rundt som vandrende utstillingsdukker for diverse high end brands. Det triste er at mange av de brukte stipendet sitt på det her. Grunnen? Fordi de trodde at sånn skulle det være. Har man ikke de riktige klærne eller tilbehøret så faller man utenfor. De samme folkene levde på nudler og vann resten av måneden bare fordi de måte ha en Mulberry veske til 1000+ kr.. Altså det må være flere enn meg som ser idiotien i dette.  

Hvorfor tror dere at Norge har en alarmerende stigning i inkasso og betalingsanmerkninger blant unge?  og vi havner i gjeldshelvete ? Når jeg vokste opp så var vi ikke i nærheten av det her. Og jeg er ikke så gammel som mange av dere tror. Jeg er bare 32 år. Selvfølgelig hadde vi også lyst på diverse og fikk mast oss til det også som regel. Og der dere, har dere grunnen. Våre foreldre gav seg for lett,  noe som igjen førte til at vi gir oss for lett som foreldre. Igjen barn gjør som barn ser! . Og i våre dager hvor det er noe som heter "fri oppdragelse " så har dette spunnet helt ut av kontroll. Fri oppdragelse ? Seriøst? Vi lar barn fortelle oss voksne hva de vil og når de vil det. Man skal ikke lenger si NEI til sitt barn. Man skal spør !!!! ÅÅÅ HELL NO. Mitt barn kommer til å få et blankt NEI om jeg og fruen ikke syns det er det rette for han/henne. Vi er nemlig de voksne og skal sette grenser og skape verdier. Men selvfølgelig skal man ikke bare si NEI uten noen forklaring. Da er man jo like langt. Barnet forstår ikke hvorfor det ikke fikk lov. Balanse gang det her.!! Men en ting er sikkert. Vi voksne må nå ta oss sammen og være foreldre, ikke venninnen eller kompisen til våre barn. Det er nemlig IKKE vår oppgave. Og tro det eller ei dere. Penger kjøper ikke kjærlighet...... Kjærlighet gir kjærlighet. 


Bruk heller penger på slike ting. Ting som skaper minner og ekte glede.

 

For hva skjer!!! 

Om du/dere/oss plutselig ikke er mer ? eller om vi mister alle pengene våre? Hvilke redskaper har vi da gitt våre barn til å overleve i dagens samfunn?. For det her nettopp her jeg ønsker at flere skal komme på banen. Det er VÅRE penger, vi voksne har jobbet og slitt for disse pengene. Det har ikke våre barn! De skal læres verdien av penger, de skal lære at penger ikke vokser på trær. Det er VÅRT ansvar å gi våre barn disse redskapene.  For ingen av oss ønsker at våre barn sitter der i fremtiden med hatten i hånden og ikke vet veien i livet eller hvordan klare seg selv, uten pappa og mammas penger.. Da hadde jeg blitt så utrolig lei meg om det hadde skjedd med mine barn. JEG HADDE SKAMMES!!. Gjør barna deres en stor tjeneste. Si NEI av og til. 


Er det her dere vil se deres barn? - Luksusfellen- .... Bildet lånt av SeHer.no
 

Så begynn nå dere. For de av dere med småbarn , barn på vei eller som har store barn. Det er aldri for sent. Lær barna verdien av penger og hvilke verdier og normer du hadde likt å sett og bli møtt med. 

For tenk dere. Våre foreldre og besteforeldre klarte faktisk å oppdra oss. De klarte faktisk å leve meningsfulle liv med mye latter og gleder. Dette klarte de uten å se ned i mobilen hele tiden. Uten å bære rundt på en 10000 kr veske mens de bare MÅTTE ha en kaffe latte fra Starbucks , fordi bare den og ingen andre smaker godt....

Og husk! Dette gjelder ikke alle der ute. Denne er ment for de av dere som faktisk har gått/går i denne fellen. Jeg er en av de. Så denne artikkelen er også ment for meg...

Takk for at dere leste dette innlegget. Dette er noe jeg virkelig brenner for! 

Ha en strålende Tirsdag alle sammen. 

Mvh 

Glagubben

 

LES OGSÅ:

// Til alle jenter der ute 

//  Hva med oss som IKKE liker SKAM

 

Sette sammen en barnevogn som mann.....På youtube.....

 • 24.05.2016 - 12:32

God morgen alle sammen. 

Tid for å sette sammen barnevognen ble idag gitt. Grunnen. Fruen hadde kjøpt stelle veske og måtte og da mener jeg bare MÅTTE se hvordan den så ut sammen med vognen ferdig montert... Hjalp ikke at jeg foreslå at vi kunne dra innom en barnevogn butikk og bare ta med veska dit og se der.. Det var tydeligvis det dummeste som var blitt sagt i menneskets 15 000 årige historie.. Så da var det bare å brette opp armene da og begynne på elendigheten..  FYI bruksanvisninger er for pyser.... Mye bedre å gjøre ting 3 ganger fordi man ikke helt klarer å svelge stoltheten sin.

 Sånn er det med den sakenEr da mann for svarte, dette går så fint så...

Men nok om det. På tide å skrive litt om dagens tema. Nemlig sette sammen en barnevogn. Jeg tenkte at det faktisk ble litt enklere om jeg filmet hele seanse... Så da overtalte jeg fruen til det! Resultatet finner dere her. Jaja jeg vet det finnes mange video der ute som viser det samme, men fant ingen på norsk. Så da lagde jeg en da.... :)

Resultat ble ikke så aller verst og jeg får si det selv. Ble en skrivefeil i tekstingen så jeg i ettertid men det er sånn som skjer med dysleksi i fri utfoldelse..

Så da sier jeg bare lykke til alle dere menn der ute. Klarer jeg det her så klarer hvem som helst det. Bare husk å smør dere inn med litt tålmodighet. For ja det kan hende man får lyst til å slenge hele dritten ut vinduet og bare kjøpe en Ikea papp kartong og la ungen sove i den.... 

Til vi leses igjen! 

Ha en riktig fin Tirsdag alle sammen.

// les også

http://glagubben.blogg.no/1462290317_barnevogn_i_hus.html

 http://glagubben.blogg.no/1463990395_snakker_vi_tidenes_br.html 

 og http://glagubben.blogg.no/1463815874_godt_fruen_ikke_er_hj.html

Mvh  Glagubben

Hvor mye trenger et barn egentlig ?

 • 26.04.2016 - 09:38

Hei igjen folkens. 

Ja som overskriften tilsier, hvor mye trenger egentlig et barn? og spesielt den første tiden. Det er noe jeg virkelig nå får erfare. Dere ler sikkert litt når jeg så naivt trodde at det begrenset seg til en barnevogn og en seng og litt klær..... og kanskje noen av lekene som er til overs fra bikkja. De han ikke leker med lenger liksom. Er en del tyggebein som ligger rundt omkring. 
 

Denne er tydeligvis off limit. 

Men der ble jeg ganske så overrasket du. For det var jo ikke bare det et barn trenger tydeligvis. Vi var innom en sånn baby butikk for litt siden og der fikk jeg til min store skrekk og gru se alt mulig av utstyr. Altså hvis man går banans der inne så trenger man jo et nytt hus for svarte. Det var stablet ting fra gulv til tak av diverse baby ting.Se på det her a. Altså det går kaldt nedover ryggen min når jeg ser dette. Flashbacks

Målet vårt for hele turen var å se på en barnevogn til minisjefen som er på vei. Og det var liksom det jeg hadde innstilt meg på denne gang. Men neida, sjefen i huset hadde tydeligvis sett i en eller annen kvinne jungeltelegraf bok/blad/artikkel at idag av alle dager så var det kjøp deg ihjel og få gavekort på en viss prosent av hele summen slik at du kan shoppe enda mer.... Og hvor min ellers så snus fornuftige hustru vanligvis sier " Nei vet du hva, høres det for godt ut til å være sant så er det det gutten min" så gjaldt det tydeligvis ikke denne gang. For med et blikk som minnet mest på en sulten bjørn trampa hun inn og erklærte alt i butikken for veldig nødvendig for oss og barnet....... Det var da jeg kjente at livsgnisten begynte å røre på seg.. Altså nå var det sikkert ikke så gale som jeg følte det , og jeg overdriver noe enormt som sjefen ville sagt. Men det var litt sånn det føltes jo. rart man blir smårar sier bare jeg.....( bildet tatt på en ferie til syden )

 

Men nok om det. Etter at mammabjørnen hadde erklært dette for sitt rike, begynte vi å se oss rundt og da etter barnevogn.  Noe vi opprinnelig kom dit for. MEN dere må ikke tro dette er noe enkelt valg. Dette er en prosess som har tatt laaang tid. Altså det har vært to kriger påbegynt og avsluttet på verdensbasis mellom tankestart og kjøp av denne vognen.

Uansett så ble det endelig tatt et valg i familien vår. Tilstede under valget var jo selvfølgelig fruen og meg selv.. Jeg syns en vogn som het Emmaljunga var fin og fruen mente Stokke var fin, så da ble det Stokke da folkens. Så nå kan vi si oss stolte eiere av en stokke vogn. Stokke Trail visstnok. Og du og du så fancy den var. gummidekk og fine felger og soltak som kunne tas frem og tilbake og polstret herfra til månen. For fancy må det tydeligvis være. Og dyrt, ja ikke minst dyrt. Altså i svarte da, den vognen kostet jo mer enn min første bil jo. Nå hadde riktignok bare en Opel som første bil men HALLO!!. Her er vidunderet

Og siden vi brukte en halv årslønn på dette fartsvidunderet så hadde vi oppspart oss et gavekort på mye annet ræl. Og da ble det noe som heter Prampack og en babystol tilleggs ting til Stokke stolen ( den har vi allerede kjøpt). og en sånn liten baby lekematte med masse stimuli iform av farger og speil og annet som kan få bikkja i familien til å få epilepsi. Så ting begynner å falle på plass ser dere. Spørsmålet er bare, NÅR skal galskapen stoppe? 

 

Her følger noen bilder av alt vi kjøpte!


Altså jeg forstår jeg hvis bikkja flytter ut liksom...Denne er tydeligvis "Tha shitt" når man skal ut å reise. Holder vognen fin og flott og man er bedre forsikret visstnok.

Tronen til minisjefen er i hus
 

 

Hiilsen en små forundret vordende far... 

Ps - Noen der ute som trenger hjelp til noe. Føler jeg må tjene litt ekstra penger til dette pengesluket.

 

Følg meg også på:

Instagram: glagubben

Snapchat:glagubben

Twitter: glagubben

eventuelt så på facebook: Gustav A Holmedal

Glagubben

Mitt navn er da Gustav Alfonso Holmedal. jeg er 32 år gammel og kommer fra en liten bygd på vestlandet som heter Hervik. Der har jeg vokst opp hele mitt liv så og si. Er opprinnelig adoptert fra Colombia. For tiden bor jeg på Eidsvoll Verk sammen med min kone og min 12 år gamle hund, King. Både jeg og fruen jobber her på østlandet så at vi bosatte oss her kom som en naturlighet. Vi trives veldig godt her må vi også legge til da. Denne bloggen her handler mest om mitt og fruens liv før , under og etter at vi fikk vite at vi skulle bli foreldre. Kall det en slags dagbok som blir skrevet underveis med hint av historier som allerede har vært. Bloggen er en plass hvor jeg spesielt lufter tanker og ideer om det å bli far og mye andre ting som opptar mitt rare hode. For alle de av dere som er far kan skrive under på, så er det at det sviver mange tanker i hodet på en nå og etter beskjeden kom. Alt som er skrevet i bloggen er skrevet med et glimt i øyet. Jeg er en person som elsker humor og velger derfor å vinkle de fleste av mine innlegg på denne måten. Jeg ønsker at folk skal kjenne seg igjen i det jeg skriver og ikke føle at vi fremstiller oss som perfekte på noen som helst måte. Vi er rett og slett bare et vanlig par som alle andre som sliter med sitt og gleder seg over hverdagslige ting som alle andre. Og det er nettopp denne delen vi ønsker å invitere dere lesere med på gjennom bloggen. Har også opprettet en side på facebook som heter Glagubben. Her vil dere finne ekstra matriale som ikke vi får plass til i bloggen. Følg oss gjerne folkens. Skulle det ellers være noe, så ikke nøl med å ta kontakt med oss på Mobil: 932 42 135 e post: gustavalfonsoholmedal@hotmail.com

 • Følg bloggen:
 • Blogg.no
 • Facebook
 • Instagram
 • Twitter
 • Youtube
 • Blogglisten
  Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no