glagubben | En pappa blogg. Tiden før, under og etter at barnet kommer

Blogglisten

Oljen har gjort oss Kyniske, feige og late, redde

  • 21.06.2016 kl.10:55

God Tirsdag alle sammen. <<<<<<Følg meg på facebook dere >>>>>>

Idag kan jeg melde om grått og trist vær her oppe fra Trysil. Men det uroer oss ikke en bit engang. Vi har nemlig tenkt oss over grensen til Sverige idag. Tid for en liten Harry handel tur. For hva er vell ikke mer norsk enn en tur over til søta bror og bidra litt til deres skakk kjørte økonomi. Egentlig burde de bare lide de fjompene. De som sa nei til å gi oss 50% av Volvo en gang i tiden mot at de fikk ta del i oljeeventyret vårt. Ja det var virkelig lurt søta bror. hehe. Jaja skal ikke sitte her og hovere.

Sweden
Licensed from: Tang Yann Song / yayimages.com

Oljen har gjort oss kyniske og feige, og late og ikke minst redde!

Hva mener jeg med dette?

Hvordan ble nordmenn beskrevet før i gamle dager. Da snakker vi gamle dager før vi fikk oljen og alt det der.. Jo vi ble beskrevet som gjestmilde og villige til å hjelpe og støtte hverandre i harde tider. Vi var en folkeslag som delte av det lille vi hadde. Vi jobbet sammen for at fellesskapet skulle ha nok. Det er blant annet der uttrykket " det krever en hel landsby for å oppdra et barn " kom fra. Vi var med andre ord et folkeslag som tok stolthet i å dele og bygge fra ingenting.

Hva har skjedd?

Jo vi fikk for mye! Vi er et samfunn av overflod. Vi velter oss i rikdom og velvære. Oljen har gitt oss noe vi ikke burde hatt i så stort tempo. Vi fikk aldri tilpasset oss den nye rikdommen. Og hva skjedde? Jo den gikk rett til hode på oss. Vi sluttet å bry oss om naboe. vi sluttet å hjelpe adre med å bygge seg opp. Vi er er interresert i å bygge oss selv opp. Og gjerne på bekostning av andre. Vi trår gjerne over lik for å få det vi vil ha. Vi er blitt som en gjeng med gribber som sirkler over et dødt dyr. Så lenge vi har mer enn naboen er det bra, men ikke fornøyd da heller. Vi blir aldri mette av rikdom eller suksess. Vi er desperate etter å bli sett og hørt. Og for hva? Jo for alle feil grunner.

Vi ønsker nemlig ikke å bli sett fordi vi hjelper andre eller at vi utfører noe som gagner det store fellesskapet. Nei vi ønsker å bli sett for oss! Se på oss se på meg er blitt en norm i det norske samfunn den dag idag. Vi blottlegger oss gjerne på tv og viser hvordan vi lyver og kravler over hverandre for å vinne ting bare for å tilbringe mest mulig tid i media. Samt at man døøør etter å bli kjendis. Idag er det mer ansett å være en Paradis Hotell deltaker enn det å få doktorgrad i noe. Vi forherliger idioti tv og dårlig oppførsel istedenfor det som virkelig er noe å hylle. Er det rart vårt lands skoleresultater synker?

Gud FORBY om du stikker deg ut!

Ja for det er noe av det fæleste som kan skje. Om du går rundt og mener noe flertallet ikke mener eller kler deg anerledes , ja da skal du krossfestes og henges ut blant folket. Kom over en artikkel hvor en jente hadde fått tilpasset en Hijab til en Bunad. Det vil si at hun hadde fått et lite tøystykke tilpasset slik at håret hennes ble dekket i samme fasong som bunaden.... Ikke noe spesielt over det egentlig. ! ÅÅÅ jo. Da måtte jo alle lavpanna idiot der ute komme krypende og spy ut sin galle. Rasistiske utsagn og andre kommentarer som ikke er verdig noe menneske ble spydd ut i kommentarfeltet. " dra tilbake dit du kom fra " " jævla muslim jævel" ... Altså hvor stor IDIOT er det mulig å være?. Her har vi et prakt eksempet på en person som tilpasser seg Norge og ønsker å være en del av våre tradisjoner og levemåte. Eneste hun ønsker er å dekke til hodet sitt som er i hennes kultur. KULTUR IKKE RELIGION! For her er det mange av dere som tar feil. Mange av dere spyr ut dritt uten faktisk å vite hva dere egentlig kommenterer. Dere har lest i media eller hørt en si noe engang. Dere VET ikke. Dere dømmer uten kunnskap. Noe vi nordmenn gjør mer og mer dessverre i våre dager. Vi har overflod av det meste men er livredde for å dele med andre. Vi har helt glemt 2 verdenskrig og tiden hvor vi nordmenn led stor nød. Vi har helt glemt at våre naboer i vest hjalp oss gjennom hverdagen. Vi har helt glemt at Norge var et lite fattig bondeland ingen egentlig brydde seg fela om.  Oljen har med sitt svarte ytre farget oss til de grader. Den varme gode rødfargen våre hjerter en gang bar, er nå begynt å bli svartere enn svartest. Er vi virkelig så kyniske og feige. Er vi virkelige så late og redde at vi er ute av stand til å hjelpe andre som er i nød.

Er det virkelig så viktig å ha dobbel garasje , Porche Cayenne og Audi Q7, ferie turer over hele verden og diverse duppeditter......

Er alt dette så viktig at det overgår vår evne til å hjelpe andre? Handler det å være Norsk idag om MEG MEG MEG??

For gjør det det kjære dere. Da kan du ha den holdningen for dere selv. For det er IKKE det Norge jeg kjemper for. Det var ikke det Norge jeg meldte meg inn i forsvaret for. Det er ikke det Norge jeg elsker. Og det er ihvertfall IKKE det Norge jeg ønsker andre i verden skal se.

FOR VI ER BEDRE ENN DET!

Det er typisk Norsk å være best sa engang vår statsminister Gro Harlem Brundtland. Men er det egentlig det lenger?... La oss gå i oss selv og få Norge tilbake dit. La oss bli best å vise omsorg, medfølelse og evnen til å dele og akseptere.  La oss vise verden at Norge er veien å se for fremtiden. La dem se på oss med ærefrykt og ønske om å være lik oss. La oss være et fyrtårn langt der fremme for likestilling, rettferdighet, omsorg, oppbygging og evnen til å stå samlet som et folk.

Ja jeg vet at mange av dere vil argumentere med at jeg har jobbet for disse pengene og bla bla bla. Til dere vil jeg gjerne si. Se på deres barn. Greit at dere har jobbet og slitt, men har dere lært deres barn den mentaliteten? For når jeg gikk på Handelshøyskolen BI i Oslo traff jeg nemlig mange av deres barn. Og tro dere meg. De har ingen anelse verdien av penger eller verdier. De har aldri hatt behovet. Fordi du bare gir de penger uten betingelser. La meg fortelle deg en ting kjære oljerik nordmann. INGENTING og da mener jeg INGENTING er mer kvalmt enn en ung person som ikke vet verdier av penger som går rundt og shower off med pappa eller mamma sine penger. Hovmod står for fall, husk det. Gi deg heller redskapenen til å forstå hva penger er, hva nytte de kan gjøre og hva det trengs for å oppnå det. Så kan du gjerne sende de til Saint Tropez for alt jeg bryr meg. Men gjør oss den tjenesten er du snill..

 

LA OSS BLI BEST IGJEN!.LA OSS BRY OSS IGJEN!!!

 

Takk for at dere leste dagens innlegg. (Følg gjerne bloggen min)

Mvh

Glagubben

LES OGSÅ:

//Vårt kjære ROMA DEL 2

//Noen glemmer at de er på TV og moro blir det for oss andre

7 Kommentarer

tanketromling

21.06.2016 kl. 13:01
Flott innlegg og godt poeng! Rikdom forkrøpler.

Glagubben

21.06.2016 kl. 14:13
tanketromling: ja ikke sant. Er noe jeg skal lære mine barn. Evnen til å dele og se rundt seg og hjelpe andre .

Monica

21.06.2016 kl. 18:46
Jeg er SÅ enig med deg i det meste av det du skriver her. Vi HAR blitt altfor materialistiske og selvgode, uten tvil.

Forøvrig synes jeg at også Gro Harlem Brundtland's slagord for oss nordmenn i nyttårstalen '92, sier akkurat det som man selv vil ta avstand fra. For hun siktet til alle de flotte bragdene vi hadde levert internasjonalt, i forhold til idrett og kultur. Slike ting synes jeg blir av det overfladiske mer enn av det virkelig viktige. DA er det nemlig ikke typisk norsk å være god. Det ser man jo på det hvordan vi egentlig bryr oss om hverandre. Ting og det å lykkes utad, er viktigere enn medmenneskelighet, dessverre.

Jeg mener selv at jeg bryr meg om mine medmennesker, men også av den grunn kan jeg heller ikke støtte oppunder et såpass kvinneundertrykkende plagg som hijab ér. Om innvandrere og utlendinger forøvrig vil ikle seg bunad på nasjonaldagen, er jo ellers bare fint. :)

Glagubben

21.06.2016 kl. 20:44
Helt enig Monica rundt det Gro sa. Når det gjelder Hijab så er det mange jeg har møtt , spesielt i USA som gjerne ønsker å ha Hijab selv. Og da mener jeg det må være opp til hver enkelt om de ønsker det og ikke oss andre. MEN og her kommer et stort MEN. Det må være VALGFRITT :) Ingen skal tvinges til noe. Monica:

Monica

21.06.2016 kl. 18:48
Det var jeg som skrev over her. ;)

Monica

21.06.2016 kl. 18:50
Det blir tull med linken min etter at jeg har skiftet bloggnavn. Beklager!

Stine

03.07.2016 kl. 13:54
Hei! Gøy med et slikt innlegg som kan skape debatt. Men jeg må si at jeg er veldig stolt av å være nordmann. Og det med å dømme uten kunnskap, er dette et helt subjektivt innlegg eller er det noe forskning på at nordmenn er slik du skriver her? Jeg mener at vi skal kjempe for rettferdighet, men jeg vet ikke helt om jeg vil dømme nordmenn så hardt, med tanke på all høyrepopulisme og nasjonalisme som stemmes frem i andre europeiske land.

Skriv en ny kommentar

Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no
hits