glagubben | En pappa blogg. Tiden før, under og etter at barnet kommer

Blogglisten

Til dere foreldre der ute. Feige feige mennesker!

  • 31.05.2016 kl.11:12

God Tirsdag kjære lesere. 

Da var vi endelig ferdig med mandagen gitt. Nå har vi forhåpentligvis godtatt at en ny uke har begynt. De sa på idiotkassa ( tven) at det skulle bli fint vær idag, så da håper jeg på det. Litt lei av å føle meg som ei drukna kirkerotte hver gang jeg skal ut og lufte bikkja.. 

NB - Følg meg på facebook siden til bloggen også for mer info og ekstra matriale 

Over til dagens tema!

Hvordan klarte man seg før i tiden som foreldre? Og med det mener jeg ganske enkelt. Hva har skjedd med behovet for all mulig av utstyr og ditt og datt til barn og da spesielt små barn. Har vi voksne sporet av fra hva som egentlig er det viktigste her? Er vi blitt så store konsumere at alt skal kjøpes når poden er i vente?. Og blant enkelte virker det nesten som en konkurranse om å ha mest mulig og dyrest mulig.  

Spørsmålet mitt er ! har vi glemt hva som er viktig og glemmer vi litt hvilke verdier og normer vi egentlig setter for våre barn? 

Ta det første først. Jeg er fullt klar over at barn og da spesielt småbarn krever en del utstyr. Det er krybbe, barnesete, bilsete, smokk X 100 ( grunnet at man aldri finner den når man trenger den og når ungen er blitt 18 år da finner man den igjen.. FLOTT!!!) tåteflasker , klær og bleier. Men og her kommer mitt store men,MEN. Er det virkelig nødvendig å ha 19 bodier til en 0 -6  mnd gammelt minitroll? Og er det virkelig nødvendig med alt mulig av duppe ditter og annet krams til en barnevogn som allerede koster like mye som en godt brukt Audi Q7.


Seriøst ? så viktig er ikke telefonen din...

Ipad , really?? Hva med å la barnet se på verden rundt seg og ikke ødelegge øynene med det tullet her.  Den siste der med hanskene , den er grei den, hva skjedde med å bruke hansker?? 

 

Nå sutrer du vell mye Glagubben!

Ja jeg ser at stelle veske er nødvendig for all del. Men når jeg ser en barnevogn som er utstyrt med koppholder, mobilholder, og IPAD STATIV ja da har det gått for langt for min del. Hva med å legge bort mobilen og faktisk nyte at man går tur med ungen? mobilen klarte du fint å ha i lomma før ungen ble født, hva har skjedd ?  Det er litt skremmende syns jeg når mor og far er mer opptatt av å sende snap eller status oppdatering av seg selv enn å faktisk legge merke til det lille miraklet de triller rundt på. For ikke å nevne hvilke eksempler de setter for nettopp den lille som ligger nede i vognen. De vokser nemlig opp med å se på oss voksne som har tryne godt plantet i mobilen til enhver tid. Er selv skyldig her dere, så jeg er ikke ute etter å ta andre. Må selv skjerpe meg MYE.  Dere har alle sett familier som sitter og spiser sammen og ingen sier noenting, fordi de sitter på diverse gadgets. Det er gått så langt at jeg og fruen har sagt at når minisjefen kommer så innfører vi mobilkurv i huset her. Der skal den ligge og ikke røres utenom når det ringer. Man klarer seg fint uten å oppdatere diverse sosiale medier 100 ganger daglig. Det ble da mennesker av oss også dere? Våre foreldre satt ikke plantet med tryne i mobilen slik vi gjør.  


Shop til you drop
 

Og som jeg nevnte så virker det nesten som en konkurranse mellom enkelte om å ha mest mulig til barnet. Og blant enkelte også dyrest mulig... HALLO, hva i svarte helvete ( sry ordbruken) skal en nyfødt med Luis Vuitton bag til 4000 kr? Og finnes det virkelig barn som har behov for bodier og diverse annet av klær fra de største motehusene i verden??? Hvilke verdier og normer setter man for sine barn med det her?  Nei sry meg,dette er ikke noe du/dere gjør for barnet. Dette er noe dere gjør for å fø deres eget EGO. There I said . Dere før deres eget EGO!.

Om jeg har penger, hvorfor skal ikke jeg få lov til dette???

Noen av dere har brukt og bruker dette argumentet. Ja for all del, om dere har pengene så kjør på. Er ikke at dere bruker pengene jeg er bekymret for. Det er verdiene og holdningene dere sender videre til deres barn som uroer meg. Det er nemlig ingenting som er mer ufordragelig enn et barn som ikke kan gå i vanlige klær fordi det ikke er et merke brand. Jeg har nemlig hørt en slik samtale på et kjøpesenter.

<3 jenter går sammen og ser en fin genser på HM hvor den ene sier " den var fin da, den fikk jeg lyst på" hvor venninna responderer " nja hadde det ikke vært for den var fra HM så">

.... HALLO FOLKENS. Her bør det lyse varsel lamper i alle farger. Når barn ikke vet verdien av noe da blir jeg redd. Men jeg skylder ikke på barna, jeg skylder på foreldrene. For barn ser og barn gjør, så enkelte er det!. Vi oppdrar SNOBBER..Som igjen lever OVER evne..

Og det som gjør dette verre er at mange ikke har pengene til det her. Jeg kjenner folk jeg gikk på skolen med ( Handelshøyskolen BI, Oslo) som gikk rundt som vandrende utstillingsdukker for diverse high end brands. Det triste er at mange av de brukte stipendet sitt på det her. Grunnen? Fordi de trodde at sånn skulle det være. Har man ikke de riktige klærne eller tilbehøret så faller man utenfor. De samme folkene levde på nudler og vann resten av måneden bare fordi de måte ha en Mulberry veske til 1000+ kr.. Altså det må være flere enn meg som ser idiotien i dette.  

Hvorfor tror dere at Norge har en alarmerende stigning i inkasso og betalingsanmerkninger blant unge?  og vi havner i gjeldshelvete ? Når jeg vokste opp så var vi ikke i nærheten av det her. Og jeg er ikke så gammel som mange av dere tror. Jeg er bare 32 år. Selvfølgelig hadde vi også lyst på diverse og fikk mast oss til det også som regel. Og der dere, har dere grunnen. Våre foreldre gav seg for lett,  noe som igjen førte til at vi gir oss for lett som foreldre. Igjen barn gjør som barn ser! . Og i våre dager hvor det er noe som heter "fri oppdragelse " så har dette spunnet helt ut av kontroll. Fri oppdragelse ? Seriøst? Vi lar barn fortelle oss voksne hva de vil og når de vil det. Man skal ikke lenger si NEI til sitt barn. Man skal spør !!!! ÅÅÅ HELL NO. Mitt barn kommer til å få et blankt NEI om jeg og fruen ikke syns det er det rette for han/henne. Vi er nemlig de voksne og skal sette grenser og skape verdier. Men selvfølgelig skal man ikke bare si NEI uten noen forklaring. Da er man jo like langt. Barnet forstår ikke hvorfor det ikke fikk lov. Balanse gang det her.!! Men en ting er sikkert. Vi voksne må nå ta oss sammen og være foreldre, ikke venninnen eller kompisen til våre barn. Det er nemlig IKKE vår oppgave. Og tro det eller ei dere. Penger kjøper ikke kjærlighet...... Kjærlighet gir kjærlighet. 


Bruk heller penger på slike ting. Ting som skaper minner og ekte glede.

 

For hva skjer!!! 

Om du/dere/oss plutselig ikke er mer ? eller om vi mister alle pengene våre? Hvilke redskaper har vi da gitt våre barn til å overleve i dagens samfunn?. For det her nettopp her jeg ønsker at flere skal komme på banen. Det er VÅRE penger, vi voksne har jobbet og slitt for disse pengene. Det har ikke våre barn! De skal læres verdien av penger, de skal lære at penger ikke vokser på trær. Det er VÅRT ansvar å gi våre barn disse redskapene.  For ingen av oss ønsker at våre barn sitter der i fremtiden med hatten i hånden og ikke vet veien i livet eller hvordan klare seg selv, uten pappa og mammas penger.. Da hadde jeg blitt så utrolig lei meg om det hadde skjedd med mine barn. JEG HADDE SKAMMES!!. Gjør barna deres en stor tjeneste. Si NEI av og til. 


Er det her dere vil se deres barn? - Luksusfellen- .... Bildet lånt av SeHer.no
 

Så begynn nå dere. For de av dere med småbarn , barn på vei eller som har store barn. Det er aldri for sent. Lær barna verdien av penger og hvilke verdier og normer du hadde likt å sett og bli møtt med. 

For tenk dere. Våre foreldre og besteforeldre klarte faktisk å oppdra oss. De klarte faktisk å leve meningsfulle liv med mye latter og gleder. Dette klarte de uten å se ned i mobilen hele tiden. Uten å bære rundt på en 10000 kr veske mens de bare MÅTTE ha en kaffe latte fra Starbucks , fordi bare den og ingen andre smaker godt....

Og husk! Dette gjelder ikke alle der ute. Denne er ment for de av dere som faktisk har gått/går i denne fellen. Jeg er en av de. Så denne artikkelen er også ment for meg...

Takk for at dere leste dette innlegget. Dette er noe jeg virkelig brenner for! 

Ha en strålende Tirsdag alle sammen. 

Mvh 

Glagubben

 

LES OGSÅ:

// Til alle jenter der ute 

//  Hva med oss som IKKE liker SKAM

 

11 Kommentarer

tanketromling

31.05.2016 kl. 11:26
Fantastisk bra innlegg!

Glagubben

31.05.2016 kl. 11:52
Takk takk. Dette er noe jeg syns vi bør legge mer vekt på i dagens samfunn. Er altfor mange som lever over evne og tror de må leve sånn og sånn for å passe inn. Det er trist og ikke verdig vårt samfunn.

31.05.2016 kl. 12:19
Fantastisk bra. Og så enig

Glagubben

31.05.2016 kl. 12:20
Godt å høre hehe. Man er jo litt nervøs for at man tror man er den eneste som føler det her. Godt vi er flere. La oss for en slutt på dette tullet Anonym:

Charlotte

31.05.2016 kl. 13:19
Jeg eer så enig! Den materialistiske verden gjør meg lettere kvalm. Dummeste jeg ser er Louis Vuitton stellebager, osv. De tror kanskje jeg tenker "å så heldig, sånn vil jeg og ha", men det jeg tenker er "stakkars menneske som sliter så hardt med å opprettholde en fasade, hun kan umulig være lykkelig."

Glagubben

31.05.2016 kl. 13:30
Charlotte:Akkurat den tanken jeg sitter med også. Godt å se at jeg ikke er alene om dette som sagt. Følg gjerne bloggen min også. Jeg har en del innlegg og kommer til å ha en del rundt dette emne. Og generelt mye som er viktig å ta opp i dagens samfunn.

Glagubben

31.05.2016 kl. 13:32
Om dere likte dette innlegget. Følg gjerne bloggen min for tro meg, jeg har mye på hjertet og kommer til å skrive om det :)

Isabelle

31.05.2016 kl. 17:23
Flott innlegg! Nå har ikke jeg barn. Men jeg kunne ikke vært mer enig..Bra skrevet!

Glagubben

31.05.2016 kl. 17:25
Tusen talk Isabelle:

Kenneth

31.05.2016 kl. 21:23
Liker bloggen din. Noe imot om jeg fremsnakker den litt med ett lite innlegg i morgen?

Glagubben

31.05.2016 kl. 21:46
Hadde ikke gjort meg noe :) takk for at du liker den. Del den gjerne til så mange du vil. Sjekk også ut glagubben på Facebook Kenneth:

Skriv en ny kommentar

Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no
hits