glagubben | En pappa blogg. Tiden før, under og etter at barnet kommer

Blogglisten

----Bryllupsreisen til Hawaii Del 2 ----

  • 27.05.2016 kl.09:35

Ikke dumt med en sånn. Bubba Gump, Honolulu.

God Fredag alle sammen. 

Idag skinner solen og det passer veldig fint siden det er helg, ikke sant!. 

Ja som jeg lovet dere så kommer del 2 av vår bryllupsreise til Oahu ida,Hawaii idag. Og her er den :)

 For de av dere som ikke fikk med dere Del 1 , så kan dere lese mer om den her http://glagubben.blogg.no/1463739670_bryllupsreise_til_haw.html

Som dere sikkert har lest nå så var vi på Oahu i tre uker. Tre fantastiske uke. Man sier jo ofte at Norge er verdens beste land å bo i og det er jeg jo forsåvidt enig i. Men IKKE når det gjelder klima og folket. Der knuser Hawaii oss kraftig må jeg få lov å si. Det var aldri en eneste dag under 23 grader mens vi var der, Selv når det regnet så var det varmere enn en norsk sommer. Det var sånn at det ble en etterlengtet kalddusj for oss nordmenn når det endelig regnet litt. Den forfriskende kalddusjen varte ikke i en 1 time engang....10 min max. thats it..

uansett som tidligere nevnt så var dette en tur til paradis. Men selv paradis og dets silke hvite strender kan bli ensformig etter noen dager. Og det ble det sannelig for oss også. Derfor hadde vi ( altså det vil si fruen) allerede før vi reiste lagt planer for diverse utflukter rundt omkring på øya. Som jeg nevnte i Del 1 så har vi allerede besøkt Waikiki Beach, Diamond Head og Dukes. Denne gangen tenkte jeg å skrive litt om Food Market, North shore, Honolulu City og Pearl Harbor.. 

Så da start vi da! 

Food Market. 

Dette er noe som man kan finne ved foten av Diamond Head hver fredag. Lørdag.( fruen informerte rett etter at innlegget var lagt ut... rett skal være rett). Her kommer alt mulig av lokale bønder og andre for å selge sine lokale varer. Fantastisk plass å bare gå rundt og prøvesmake diverse matretter fra de mange forskjellige kulturene man finner på Hawaii. Det var faktisk under en av disse food market dagene vi opplevde regn på Hawaii. Og når det først regner der så REGNER DET. Aldri sett så mye vann komme fra himmelen på en gang...

Det kom i bøttevis. Men varte i 10 min, så ingenting å klage over

Det sier litt.Jeg er fra vestlandet.... Et lite tips når/hvis dere har tenkt dere hit. Kom i god tid og ta med kontanter. Ikke alle tar kort dessverre. Men er man riktig uheldig og har glemt kontanter så er det en minibank på universitetet like ved. ca 5 min å gå.  For å komme seg hit så tar man ganske enkelt buss nr 10 eller 110 fra Waikiki Hilton Hotell og direkte til markedet. Bussen stopper der inngangen er.  Så har man et åpent og prøvelysten sinn, så er dette noe man bare må teste ut. Vi likte det så godt at vi var der to ganger.

 

Markedet er bygd opp av mange små telt med diverse av fornøyelser

Man kan seriøst nesten få kjøpt alt mulig rart her

Diamond Head i bakgrunnen der. Skyene på vei

North Shore (Vi var på Sunset Beach)

Som dere sikkert forstår av navnet så befinner dette seg på nord enden av øya Oahu. Her finner man store flotte strender men en helt fantastisk utsikt. Det tar ca 1 times kjøretid fra Waikiki. Vi leide bil under oppholdet. Noe jeg anbefaler å gjøre. Det er enkelt å kjøre der og veiene er fine og trafikken lik som Norge. Er man redd for å kjøre på en Highway så ikke vær det her. Den eneste highway man finner går fra sør til nord, thats it. Man kan ikke kjøre seg bort.. Skulle dere ta turen til North shore så gjør det til en heldags tur. Vi var heldig når vi var der, fordi det samtidig var en av verdens største surfe konkurranser der akkurat da.

Her surfer man IKKE som nybegynner...

Bølgene ved North Shore er nemlig ideal for surfere. Men heads up. Dette er IKKE bølger for nybegynnere eller de som "tror" det kan surfe fordi de har stått på skateboard i sine yngre dager. Dette er bølger som er flere meter høye og det finnes noen helt enorme strømninger her. Jeg og fruen vasset bare uti med føttene her og ble sveipt over og delvis dratt utover. Vær forsiktig. Siste ting man bør få med seg er solnedgangen. Solnedgangen på Sunset beach har den fineste solnedgangen jeg har sett i mitt liv. Helt magisk. ( kremt kremt kanskje derfor den har fått navnet sitt)..

Vi nøt hvert sekund. Satt der med medbrakt mat og drikke mens vi satt og holdt rundt hverandre og så på proff surfere samtidig som sola gikk ned. Si meg at det ikke er verdt å oppleve. Når det gjelder parkering så er det en av grunnene til at man er tidlig ute, lite parkering ser du

Blogg fremsiden

Se denne utsikten vi har

Glagubben koser seg han

 

Næmen så søtt a. Litt kliss må til på en bryllupsreise.

Her og fru Glagubben nyter en nydelig solnedgang.

Pearl Harbor.

Tiden har stått stille her. Som med mange andre steder med stor historisk betydning så har også Pearl Harbor den rolige, nesten melankolske stemningen over seg. Og som tidligere marinesoldat og historie elskende person jeg er så var dette noe jeg bare måtte oppleve. Jeg ble som et lite barn her. Utrolig mye å oppleve og lære. Anbefaler sterkt å ta med barn hit, da de kan lære om kanskje noe av det viktigste som har skjedd i vår moderne historie. Hadde det ikke vært for nettopp angrepet på Pearl Harbor så hadde trolig ikke Europa vært fri dag, tenk på den dere! Hva er det å finne på her? , Vell man kan kan gå rundt i museet og kikke. Her står det utstilt mye diverse av ting fra krigen. BORING!!!! (omtrent sånt hørtes fruen ut da vi gikk der inne). Men for oss som elsker historie er dette bare julaften og bursdag på samme dag. Men høydepunktene for meg personlig, var nok det å få lov til å gå ombord i mektige battleship Missouri. Dette krigsskipet hvor Japan underskrev sin overgivelse ombord i og som en av få battleship som unnslapp bombene den sjebnesvangre dagen i 1941.  Man kan også gå ombord i en ubåt, veldig gøy for barn og voksne som liker trange rom. Altså slike som meg !. Om dere har tenkt dere hit, gjør det til en heldags utflukt. Kom tidlig og bruk hele dagen her. Det er for mye å se bare for noen timer. Det finnes mat utsalg og diverse butikker inne på området. Anbefaler å ta med nok drikke. Det er nemlig BRENNENDE hett ombord i både Battleship Missouri og ubåten vi var ombord i. Ca 45 kjøretur fra Honolulu by. Tips, ikke kjøp suvenirer inne på området. Veldig dyrt og man kan kjøpe nesten det samme overalt på Hawaii. Ikke verdt det.

Nesten da . Bare måtte. Elsker klisje ting. Fruen derimot... ikke akkurat

Mektige Missouri med sine kanoner. Dette skipet er enormt. Man kan gå inni skipet også.

Ubåt! Her kan man også gå inni selve fartøyet og kose seg. Ikke anbefalt hvis du har klaustrofobi. just sayin.. 

Turist sier du? GoPro på hode, suvenir pose i hendene og selvfølgelig guidet audio headset på hodet... Her kjære lesere ser dere en ekte FJOMP!

Battleship Missouri Sett fra en annen vinkel. 

Siste hvilested for mannskapet ombord i USS Arizona. Skipet ligger under her vi tok bildet.

Minne planketten over de falne..

Nei nå ble det trist dere. over til noe mer gøy. la oss dra til......

Honolulu By.

Ja hva kan man si? Det er en by og som i alle andre store byer så finner man gode shopping muligheter, restauranter osv osv. To ting jeg vil trekke frem er. Ala Moana Shopping senter og Ward Cinema. Disse to finner du like ved hverandre og kan lett nås ved buss direkte fra Waikiki. Ala Moana shopping senter er et massivt shopping senter med alt mulig av butikker. De har alle de man normalt kjenner til som Nike , Adidas, Armani, LV og HM. Men man finner også mange andre spennende lokale butikker her. Absolutt et sted man bør fra hvis man ønsker et avbrekk fra stranda. Her finner man også Bubba Gump Shrimp Company. Sett filmen Forrest Gump??? vell da vet dere hva jeg snakker om. Vi har en tradisjon å alltid stikke innom en Bubba Gump når vi ser en. Dette ble nr 5 så langt.

Skulle man ønske å se en film som fortsatt ikke er kommet til Norge, så ta turen innom Ward Cinema. Her finner du en super moderne kino bygg med alt man kan tenke seg av typisk amerikansk teknologi. The bigger the better... Indeed ... Massive lerreter som viser filmer i perfekt kvalitet og med en lyd som får en til å snu seg rundt og bli nesten litt små nervøs til tider. Anbefales . 


Vi så The Martian på kino. 


Seriøst ALT er større i USA. sjekk den popcornen vi fikk.. 

 

Dette var det jeg hadde for dere denne gang i del 2 av vår tur. Siste og tredje del kommer neste fredag. Jaja jeg vet det skulle kun være 2 deler men får rett og slett ikke plass til det på bare 2 innlegg. Så ønsker dere å lese mer om hva vi gjorde mer på denne fantastiske turen. Les igjen neste fredag. 

Tusen hjertelig takk for at dere leste glagubben bloggen. 

Mvh

Glagubben 

LES OGSÅ:

// http://glagubben.blogg.no/1463739670_bryllupsreise_til_haw.html   DEL 1

// http://glagubben.blogg.no/1461576180_savnet_er_stort_.html    Savnet er stor ( Hawaii )

// http://glagubben.blogg.no/1463649106_sengekrigen_allle_men.html  innlegget som kom i avisen :)

3 Kommentarer

Glagubben

27.05.2016 kl. 09:49
OBS. Det het Farmers Marked og var åpent på LØRDAGER , ikke Fredager som jeg skrev. Beklager så mye. Fruen som sa ifra. :)

Glagubben

27.05.2016 kl. 15:14
Tenkte å legge ved litt informasjon angående de aktuelle plassene jeg nevner i artikkelen. Man finner mye online, men vi fikk mye hjelp av disse sidene.

https://en.wikipedia.org/wiki/North_Shore_(Oahu) - Litt info rundt Oahu North Shore

https://pearlharboroahu.com/ -- Litt info om Pearl Harbor

http://www.gohawaii.com/en/oahu/guidebook/topics/farmers-markets-on-oahu/ --- Food marked Oahu

linnhelens

28.05.2016 kl. 23:17
Jeg har utrolig lyst til å dra til Hawaii, og fikk ikke mindre lyst nå :)

Skriv en ny kommentar

Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no
hits