glagubben | En pappa blogg. Tiden før, under og etter at barnet kommer

Blogglisten

Bryllupsreise til Hawaii Del 1

  • 20.05.2016 kl.12:21

God Fredag alle sammen . " Aloha"

Da har vi dere klart å slite oss gjennom nok en uke snart. Skal bli deilig med litt fri nå tenker jeg. Vet ikke om dere husker, men for for 14 dager siden så nevnte jeg at Fredager fra nå av skulle vies til reise og turer jeg og fruen har vært på så langt. se også http://glagubben.blogg.no/1461576180_savnet_er_stort_.html

Og i den hensikt så tenkte jeg å dele med dere turen vi hadde til Oahu, Hawaii. Jeg har av hensyn til dere lesere valgt å dele dette innlegget i to deler grunnet at vi var der i 3 uker og fikk opplevd ganske mye på den tiden. 

Anyways.. Her er første del.  ENJOY 

 

Litt forhistorie: 

Vi hadde som mange unge i dagens samfunn ikke så veldig mye penger å bruke på en reise rett etter at bryllupet og diverse var betalt. Derfor hadde vi sett for oss en helgetur eller noe til en nærliggende destinasjon. Kanskje spare noen år for så å se om vi kunne dra litt lengre. Men takke være Sandra sin far så fikk vi oppleve noe unikt. Han hadde nemlig tatt på seg spander buksene og bestemt at hans datter skulle få en skikkelig flott reise, sammen med han fjompen hun sa ja til. Neida folkens, vi har en veldig bra tone sammen. En god mann han svigerfar :) . Uansett han bestemte seg for at vi skulle få dra til Hawaii. All paid for..... Dere kan sikkert forstå at dette kom som et sjokk på meg og fruen. Og vi er ikke folk som liker å få ting, er mer glad i å gi ting. Men for de av dere som har møtt min fru og vet hvor sta hun er, vell da kan jeg fortelle at jeg vet hvor hun har arvet det fra. Nemlig Daddy O. Det er kallenavnet vi har på han, han bor nemlig i USA og for å virke skikkelig kul og urban så valgte vi en dag bare å kalle han nettopp Daddy O. Ok nok for historie nå. La oss reise til Hawaii 

 

Avreise:  Oslo Gardermoen  London Heathrow , ca 1 time

Det er obligatorisk med selfie på tur. Her tatt litt vell tidlig om morgenen. Endelig på vei til Paradis. Dette ventet vi en del måneder på. Giftet oss i august men reiste ikke før i oktober.  

 

 

London Heathrow  Los Angeles , reisetid ca 11 timer

Deilig med litt hvile ombord på flyet. Jeg anbefaler dere å prøve å snu døgnet så godt dere kan. Tidsforskjellen kan utarte seg til en slitsom affære, tro meg. Hadde Jet lag i 4 dager...

 

Jeg har da som dere sikkert ser vanskelig for å sove på fly, og hva gjør man da? Jo man leker seg med alt mulig av utstyr som finnes ombord. Fruen derimot sluknet i det flyet tok av, urettferdig....

 

Ikke så veldig vanskelig å forstå hvor vi er nå :) . Turen gikk greit, men kjentes godt i ryggen for min del. Så har du problemer med rygg/nakke, så anbefaler jeg å ta denne turen i etapper. Kanskje Oslo til LA for så å ha en overnatting i LA før turen videre til Honolulu, Hawaii. 

 

Hadde noen timer å ta knekken på i LA og dermed ble det tid for en liten shoppingrunde. LAX som flyplassen populær blir kalt, er en sry ordbruken møkka flyplass. Den er gammel og slitt og har utrolig dårlig utvalg at butikker. Eller kanskje det bare var meg som var litt sliten og trøtt på dette tidspunktet. Fruen som dere ser, fant akkurat det hun ville ha. FYI hun er allergisk mot M&Ms ... Great... 

 

Endelig fant vi en plass han far kunne sette seg ned. Og som gubbe fra gamle Norge så ble det en øl og litt hot wings. De anbefales for å si det mildt. beste hot wings jeg har smakt på lenge. De er å finne på en liten pub som heter Rolling Stones Pub. Ligger i innenriks terminalen. 

Los Angeles  Honolulu, Hawaii 

Vi glemte helt å ta bilder fra ombord i flyet fra LA til Honolulu :( Turen gikk veldig greit, ca 5 timer. 

Endelig fremme ;) Aloha alle sammen, Det deiligste med å reise til varme strøk for min del er å kjenne varmen omfavne deg når man lander. Vi var nå landet i Paradis.  Bildet er tatt i ankomst delen til Honolulu airport 

Vi valgte å forhåndsbestille transport til hotellet, slik at den stod klar når vi landet. Dette fungerte super fra og etter en 30 min kjøretur var vi endelig fremme. Vive Hotel var navnet på hotellet. Junior Suite var kategorien på rommet vårt. Men helt ærlig, hvem bryr seg om rommet når man er her. Er ikke der man skal tilbringe tiden uansett er min mening. Men flott rom det fikk vi. 


Fikk til og med en liten gave av hotellet. erm vi heter da ikke her og fru Khimich, men Holmedal.... Men men.


Ut å sjekke omgivelsene! Takket være min flott fru, så landet vi samme dag som det var en stor mat festival like ved hotellet vårt. Her kunne man gå rundt å smake på mange forskjellige og deilige lokale retter. Vi kom dessverre litt sent så fikk bare med oss litt av festivalen. Det var nemlig siste dag. Festivalen er rundt  18 oktober 


"Duke" Denne statuen finner man ved inngangen til Waikiki Beach. Dette er statuen av en stor helt på Hawaii. Dere kan lese mer om Duke her https://en.wikipedia.org/wiki/Duke_Kahanamoku Obligatorisk selfie plass med andre ord. 

 

Så var det det med Jet lag da folkens... etter over 20 timer på reisefot så fikk både jeg og fruen virkelig kjenne jet laggen krype over oss. Vi fikk ikke sove og lå å vred oss i senga. Ergo vi stod opp og gikk ut for å finne på noe. Har noen av dere sett programmet Man vs Food? Vell , et av programmene er filmet på nettopp den plassen vi slo oss ned denne kvelden. Se her :  http://www.travelchannel.com/shows/man-v-food/video/adam-on-honolulu-pancakes  . Dere gjettet sikkert rett.. Dust og full av Jet lag så virket dette som en lur ting å prøve... Plassen heter Mac 24/7 og befinner seg i Hilton Waikiki Hotell. Man får da valget mellom diverse varianter av en MONSTER stor porsjon av bestående av 3 store pannekaker og 500 g krem og 500 gram bær som toppings.... Man har da 90 minutter å fullføre på og dermed få bildet av seg selv på veggen samt heders tittelen , Pancake Champion..


Jeg klarte kun halvparten desverre. Da kastet jeg inn håndkleet grunnet SUPER kvalme... Man skal være ganske sulten for å klare dette folkens.. Har til dags dato ikke spist pannekaker siden... Men morro var det :

Og som god støttespiller , så flirte fruen så mye at hun holdt på å tisse på seg. Kan også skyldes at hun drakk et par av de drinkene dere her ser.... FYI , Mac 24/7 lager noen helt sinnsyke gode drinker. Bør prøves ut


Endelig fikk vi sove og se hva vi våknet til :) Deilige 26 grader og stranda ligger bare 2 kvartaler nedenfor. Perfekt beliggenhet. Husk når dere er her, ikke bestill hotell på stranden, de tar nemlig ressort fee, er ikke verdt det, bestill heller slik vi gjorde, så sparer dere de pengene. For ting koster på Hawaii. Det er den dyreste staten i USA...


Nei nå koser vi vårs dere  Tips!!  Kjøp dere disse bade drakt/skjortene. Solen er super kraftig og man blir solbrent FORT. Jeg er latino av opphav og selv jeg ble fort brent. Ikke spill helt. Hudkreft er ikke noe å spøke med.

 

Husker dere Duke jeg pratet om? Vell han er så populær at han sitt eget spisested kalt opp etter seg. Denne finner dere på Waikiki Beach. Her MÅ dere bare ta turen innom. Fantastisk mat og service. Passer utmerket for lunsj og middag. 

Tips, Prøv Coconut Mojito. Smaker helst himmelsk

De her , er farlig gode. man merker ikke at de har alkohol i seg engang.... MMMMmmm


I give you my wife on Waikiki Beach , Oahu Hawaii

Litt morro, ble tatt for å være en av de lokale til tider :)


Diamond Head: 

Har dere muligheten så ta turen til toppen av Diamond Head. Dette er en gammel død vulkan som ligger like ved Waikiki beach. Turen opp tar ca 1 time i normal tempo. Ikke lek helt og løp opp her da det er både glatt og bratt til tider. Pluss at du garantert møter på tusenvis av japanere som også har tatt turen. Om du skal opp hit så anbefaler jeg å reise dit før fuglene fiser og sola står opp. Det blir nemlig veldig varmt.. Ta med drikke og nyt turen og belønningen er en helt fantastisk utsikt fra toppen. Enda en morgen med sol gitt. Tid for å bestige Diamond Head

Fikk GoPro 4 av fruen og da må jo filmes da. Fruen mindre fornøyd med at jeg løp rundt med den her hele dagen. 

Utsikten fra Diamond Head er helt fantastisk. I bakgrunnen ser man hele Waikiki og Honolulu. 

Glade og fornøyde etter at vi nådde toppen. 

 

Shrimp Trucks

Dette er noe dere også bør prøve ut. De finnes i mange forskjellige farger og befinner rundt omkring på øya. Noen er dessverre ikke like bra som andre men sånn er det nå med alt her i verden. Vi prøvde ut 3 stk og kan anbefale 2 av de. Husker selvfølgelig ikke navnet på den første, men du finner den like ved Vive Hotell Waikiki. De serverer en helt nydelig Garlic Shrimp. Ta med på stranda og nyt. Se på solnedgangen og bare tenk hvor heldig du er. Vi storkoste oss hver gang vi stakk innom. 

Den andre vi anbefaler heter som dere ser Mackys. Denne finner dere på vei til North Shore. Prøvde også Garlic Shrimp her. ENDA bedre enn den første. Prisen var ikke så verst den heller. Tror vi betalte rundt 150 kr for begge. 

Levde absolutt opp til min og fruens forventninger. 

Smakte HELT HIMMELSK

 

Waikiki beach. 

Stranden over alle strender på Hawaii. Ikke den vakreste på langt nær men absolutt den mest populære. Grunnen er enkel. Ligger rett ved sentrum, butikker like ved, restauranter i hopetall og generell god stemning hele tiden. Kort vei til de største hotellene.  Som tidligere nevnt, Ikke nødvendig å velge et hotell som ligger PÅ stranden. De tar nemlig beach ressort fee... Vi bodde 2 kvartaler ovenfor og måtte gå 3 minutter til stranden og sparte dermed disse pengene.


Et lite kyss i paradis. 

Og etter at man har solt seg så kan man avslutte dagen med en helt fantastisk solnedgang. Den må oppleves. Kan også hver Fredag kombineres med fyrverkeri fra Hawaii Hilton. Virkelig flott å se. 

Det var slutten på del 1 folkens. Har valgt å dele denne turen inn i 2 innlegg grunnet omfanget og lengden på turen. Del 2 blir lagt ut neste fredag.

Varme hilsen fra her og fru glagubben


Les også : http://glagubben.blogg.no/1461576180_savnet_er_stort_.html

3 Kommentarer

Glagubben

20.05.2016 kl. 14:15
For de av dere som virkelig ønsker å dra hit, så sjekk ut

https://www.youtube.com/watch?v=omovyLef2lA

irenglede

20.05.2016 kl. 14:57
Hei. Artig innlegg, med litt ferierealisme på kjøpet. Hils fruen, og ha en fin helg! ;D

Glagubben

20.05.2016 kl. 17:12
irenglede: takk takk. Skal hilse fruen så snart hun er tilbake fra Nord Norge. Klart å forvillet seg opp dit i helgen :) ha en fin helg

Skriv en ny kommentar

Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no
hits